Print this page
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 16:21

Η Anapoliotakis Rally Team στο 52ο Rally ΔΕΘ 2019

Με νίκη για την A.R.T - Anapoliotakis Rally Team ολοκληρώθηκε το φετινό 52ο Rally ΔΕΘ, τέταρτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου 2019, που διοργάνωσε ο ΑΟΘ – Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο αγώνας ήταν βασισμένος στις περυσινές ειδικές διαδρομές στις οποίες το 2018 η ομάδα με ένα Mitsubishi Lancer EVO X είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη. Φέτος με το νέο αγωνιστικό Ford Fiesta R5 της ομάδας, το πλήρωμα των Γιώργου Αναπολιοτάκη / Θανάση Τσιούκα κατάφερε να κατακτήσει την καρό σημαία του αγώνα που τους έφερε ακόμα πιο κοντά στο δεύτερο συνεχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ ασφάλτου.

Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ ασφάλτου σε πλήρη εξέλιξη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους χορηγούς μας, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη καθώς είναι οι συνοδοιπόροι μας,σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της ART-Anapoliotakis Rally Team:

* Τον όμιλο Ντέρτζη Liqui Moly Ntertzis, αποκλειστικό αντιπρόσωπο λιπαντικών Liqui Moly
* Τον Σταύρο Κούμουλα, αλυσίδα πρατηρίων υγρών καυσίμων SuperCreteGas ΕΚΟ Κούμουλας
* Toν όμιλο αρτοσκευασμάτων Fresh Snack, αποκλειστικού παραγωγού και προμηθευτή κρουασάν CHOCO BIG
* Την 24 distributors, Όλγα Καρασμάνογλου εξωτερικό συνεργάτη Herbalife
* Την επιχείρηση Χατζακης Νικολαος-Hatzakis Nikolaos-Ελαστικα ζαντες

Στο αγωνιστικό μέρος, το πλάνο και η τακτική προσέγγιση του πληρώματος για το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές ήταν να «ελέγξει τον ανταγωνισμό» και να βρίσκεται κοντά στη μάχη για την επικράτηση στον αγώνα. Το τέλος της πρώτης ειδικής “Γαλάτιστα – Πετροκέρασα 1” βρήκε το Ford Fiesta R5 της ομάδας, στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης μόλις 3.4 δευτερολέπτα μακριά από τους «τοπικούς» Τσολακίδη / Δήμο που βρίσκονταν με το Skoda Fabia R5 evo τους, στην πρωτοπορία του αγώνα.

Στην δεύτερη ειδική, την μεγαλύτερη του αγώνα, “Παλαιόχωρα1” με την μάχη για την νίκη να έχει αρχίσει, η τακτική προσέγγιση παρέμεινε απαράλλακτη. Η, όπως αποδείχθηκε, σωστή επιλογή ελαστικών για το πρώτο loop, βοήθησε το πλήρωμα να σημειώσει το ταχύτερο πέρασμα στην ειδική, και παράλληλα με τον χαμένο χρόνο του πληρώματος του Skoda, το τέλος του πρώτου σκέλους βρήκε το ΑRT- Ford Fiesta R5 στη πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Η απόσταση από τους δεύτερους,πλέον, Παυλίδη / Harryman με το έτερο Skoda Fabia R5 του αγώνα ήταν μεγαλύτερη του μισού λεπτού, με αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος να αποτελεί στόχο η απροβλημάτιστη επιστροφή πληρώματος και αυτοκινήτου στην πρώτη θέση, στο τέλος του αγώνα. Διατηρώντας στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές “Γαλάτιστα – Πετροκέρασα2» & “Παλαιόχωρα2”, απόσταση ασφαλείας από τον ανταγωνισμό, στην πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή, (POWERSTAGE) / Γαλάτιστα – Λιβάδι” το πλήρωμα της ομάδας σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο της , όπου σε συνδυασμό με την νίκη του αγώνα είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 29 από τους 30 διαθέσιμους πόντους του αγώνα.

Με αυτούς τους βαθμούς , η ομάδα πλησιάζει στο στόχο που έχει θέσει από την αρχή της χρονιάς, το “REPEAT” στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ ασφάλτου. Με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ ασφάλτου να συνεχίζεται το διήμερο 5 & 6 Οκτωβρίου 2019 με το «Ευβοιωτικό Rally», σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και την αγάπη σας, σε κάθε αγωνιστική μας δραστηριότητα.