12062025Σαβ
Last updateΠεμ, 21 Αυγ 2025 8am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

ΑΦΙΣΑ 4

Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Σ.Ο.Α.Α.) ανακοινώνει με τιμή την αναβίωση του εμβληματικού Memorial ΣΟΑΑ, ενός αγωνιστικού θεσμού που αποτελεί ύψιστο φόρο τιμής στους συναθλητές και φίλους που «έφυγαν» για τις αιώνιες διαδρομές. Μετά από πολυετή αναμονή, η ιστορική αυτή έμπνευση των ιδρυτών του ΣΟΑΑ επιστρέφει δυναμικά, συνδυάζοντας τη μνήμη με την αγωνιστική δράση και τον κοινωνικό σκοπό. Η κορυφαία αυτή εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Κυριακή 21-12-2025.

Τη διοργάνωση του Memorial ΣΟΑΑ αναλαμβάνουν από κοινού οι εξής σύλλογοι, υπό την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ – ΕΠΑ):
Αγωνιστικός Σύνδεσμος Ιστορικών Αυτοκινήτων (Α.Σ.Ι.Σ.Α.)
Αγωνιστικός Σύνδεσμος Σωματείου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.)

Το πρόγραμμα της ημέρας έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει θέαμα υψηλών προδιαγραφών και να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τους εκλιπόντες:
Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης: Καταξιωμένοι αγωνιζόμενοι θα δώσουν το παρόν, τιμώντας τη μνήμη των συναδέλφων τους με τη δική τους αγωνιστική παρουσία και επίδοση.
Εντυπωσιακό Drift Show: Κορυφαίοι οδηγοί Drift θα παρουσιάσουν μια επίδειξη δεξιοτεχνίας, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη του κοινού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο ΣΟΑΑ επιβεβαιώνει τον ενεργό κοινωνικό του ρόλο. Μέρος των εσόδων και κάθε δυνατή στήριξη θα διατεθούν για την ενίσχυση του σημαντικού έργου της «Κιβωτού του Κόσμου», προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Καλούμε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αθλητές, παράγοντες και θεατές, να παρευρεθούν την Κυριακή 21/12/2025 για να τιμήσουμε μαζί την ιστορία μας, να απολαύσουμε την αγωνιστική δράση και να στηρίξουμε έναν ευγενή κοινωνικό σκοπό.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Μέριμνας και Παιδικής Προστασίας, που ιδρύθηκε το 1998, με σκοπό τη φροντίδα παιδιών και νέων σε ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.
Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το έργο του οργανισμού και να προσφέρετε την υποστήριξή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.kivotostoukosmou.org/el/

Κιβωτός του Κόσμου Απευθείας για Δωρεές: https://www.kivotostoukosmou.org/el/ipostirikse-mas

Επικοινωνία:
694 6792590 ΕΥΘΥΜΙΟΥ Παναγιώτης

697 9983036 ΚΑΤΣΑΡΕΛΙΑΣ Εμμανουήλ
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

rcrossanavra

Η αντίστροφη μέτρηση για το 2ο Rally Cross Ανάβρας φτάνει στο τέλος της, με 7 Crosscar και 4 Junior να δίνουν δυναμικό «παρών» στον αγώνα του Rally Cross, ενώ στην Ατομική Χρονομέτρηση καταγράφονται 13 συμμετοχές, διαμορφώνοντας ένα αγωνιστικό διήμερο γεμάτο ένταση και κορυφαίο θέαμα. Ο αγώνας υπόσχεται μάχες σώμα με σώμα, εντυπωσιακά περάσματα, έντονο συναγωνισμό και στιγμές που θα κρατήσουν το κοινό σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Το 2ο Rally Cross Ανάβρας διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) με την συμπαράσταση της Λεσχη Μηχανοκίνητου Αθλητησμού Καρδίτσας (ΛΕ.Μ.Α.Κ.) και με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Σοφάδων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα την ανάπτυξη και προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή.

Οι συμμετοχές στο μικροσκόπιο

Rally Cross

Ο αγώνας συγκεντρώνει 7 δυνατές συμμετοχές στην κατηγορία Crosscar έως 600cc, με έναν ιδανικό συνδυασμό έμπειρων και καταξιωμένων οδηγών, αλλά και νεότερων, ανερχόμενων ταλέντων που έρχονται αποφασισμένοι να αφήσουν το στίγμα τους. Η κατηγορία χαρακτηρίζεται από τον έντονο ανταγωνισμό και τις εντυπωσιακές μάχες που θα καθηλώσουν τους θεατές. Στους Junior, συμμετέχουν 4 νεαροί αθλητές που αποτελούν το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Με φρέσκια προσέγγιση, ταλέντο και ενθουσιασμό, οι νεαροί οδηγοί είναι έτοιμοι να αποδείξουν ότι η νέα γενιά Ελλήνων οδηγών έρχεται δυναμικά και ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Crosscar έως 600cc

• Χεκιμιάν Ιωάννης – Speedcar Lahoz Wonder
• Τακιδέλλης Μιχαήλ – Yacar Cross Calvino Sport
• Δημούσης Μιχαήλ – Semog Bravo Sport
• Δημούσης Γεώργιος – Semog Bravo
• Στάθης Μιχαήλ – Custom Cross Kart
• Χριστοφιλόπουλος Παναγιώτης – Lahoz Speedcar
• Ηλιόπουλος Παναγιώτης – Suzuki Crosscar

Κατηγορία Junior

• Κακός Φώτιος – Semog Bravo Sport
• Ηλιοπούλος Βασίλειος – Lahoz Speedcar
• Χριστοδούλου Ευθύμιος – La Base RX01
• Ηλιοπούλου Πηνελόπη – Speedcar Lahoz Wonder

pistaanavra

Ατομική Χρονομέτρηση

Ιδιαίτερα ποιοτικές είναι και οι συμμετοχές στην Ατομική Χρονομέτρηση, όπου οι οδηγοί δεν μάχονται μεταξύ τους μέσα στην πίστα, αλλά απέναντι στο χρονόμετρο, επιδιώκοντας τον ταχύτερο γύρο.

Crosscar έως 600cc – Ατομική Χρονομέτρηση

• Χεκιμιάν Ιωάννης – Speedcar Lahoz Wonder
• Τακιδέλλης Μιχαήλ – Yacar Cross Calvino Sport
• Δημούσης Μιχαήλ – Semog Bravo Sport
• Δημούσης Γεώργιος – Semog Bravo
• Στάθης Μιχαήλ – Custom Cross Kart
• Χριστοφιλόπουλος Παναγιώτης – Lahoz Speedcar
• Ηλιοπούλος Βασίλειος – Lahoz Speedcar
• Χριστοδούλου Ευθύμιος – La Base RX01

Αυτοκίνητα

Η πόλη της Λαμίας έχει την τιμητική της, με τρεις Λαμιώτες αθλητές να ετοιμάζονται για έναν… «εμφύλιο» που θα ξεσηκώσει τους θεατές.
Στους συνήθεις “υπόπτους” σε αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης, Κωνσταντίνου (“Ντίνου”) Αντώνιου και Γιώργο Δήμου προστίθεται ο Ανδρέας Γρηγορόπουλος συμπληρώνοντας μια τριάδα που υπόσχεται θεαματικά περάσματα και υψηλό ανταγωνισμό.
N-A-E-R 1601-2000cc
• Αντωνίου Κωνσταντίνος – Ford Escort MKII
• Δήμος Γεώργιος – Ford Escort MKII
• Γρηγορόπουλος Ανδρέας – Toyota Starlet EP81

1287186173437428

Η Διαδρομή

Η πίστα της Ανάβρας ( GPS POINT ) είναι μήκους 1,3 χλμ και αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές χωμάτινες πίστες της χώρας, με μάκρα στον χώρο του Rally Cross και όχι μόνο. Χαρακτηρίζεται από γρήγορα κομμάτια, τεχνικές στροφές και εναλλαγές ρυθμού. Ο σχεδιασμός υπογραμμίζει το δυναμικό της χαρακτήρα με σημεία που απαιτούν ακρίβεια από τους οδηγούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 12:00 με τα προκριματικά του Rally Cross αλλά και τα πρώτα δύο περάσματα της Ατομικής Χρονομέτρησης. Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 με τα υπόλοιπα περάσματα της Ατομικής Χρονομέτρησης αλλά και τους μεγάλους τελικούς στο Rally Cross. Με τη συμμετοχή ταλαντούχων οδηγών και μια πίστα που υπόσχεται αδρεναλίνη και αγωνιστική δράση, το 2ο Rally Cross Ανάβρας υπόσχεται ένα σαββατοκύριακο γεμάτο από εντυπωσιακές μάχες και μεγάλες συγκινήσεις. Ραντεβού στην πίστα!

Γραφείο Τύπου
Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

0026 ASIMAKOPOULOS E

Στο δεύτερο πέρασμα του από την Τρίπολη, το AUTOVISION Hellenic Auto GP 2025 συγκέντρωσε 45 συμμετοχές σε 5 κατηγορίες. Με δεδομένο ότι σε καμιά κατηγορία δεν υπάρχει οδηγός που να έχει εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα, ο τελευταίος αγώνας του θεσμού αναμένεται να έχει πολλές και έντονες αναμετρήσεις.

Η Κατηγορία Ν θα έχει 14 συμμετέχοντες, μεταξύ τους και οι 5 πρωτοπόροι στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Με 5 συμμετοχές θα δούμε την Κατηγορία Α, ενώ το grid της Κατηγορίας Ε θα είναι το πολυπληθέστερο, με 15 αυτοκίνητα και συμμετοχή των 6 πρώτων στην βαθμολογία. Στην Formula Saloon 12 είναι οι δηλωμένες συμμετοχές, μεταξύ τους και οι 6 πρωτοπόροι στην αντίστοιχη βαθμολογία. Τέλος η Κατηγορία των Ιστορικών έχει δύο συμμετοχές σε αυτόν, τον τελευταίο αγώνα του 2025.

HAGP 2025 4th RACE TRIPOLI 6 7 NOVEMBER SOCIAL MEDIA POST 1

Αγώνας Regularity

Παράλληλα με το AUTOVISION Hellenic Auto GP διεξάγεται και ο τελευταίος αγώνας του Artemis Classic Circuit Cup. Ο αγώνας, που είναι τύπου Regularity, θα γίνει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 12.00 με συμμετοχή Ιστορικών και GT αυτοκινήτων. Αιτήσεις συμμετοχής για τον συγκεκριμένο αγώνα θα γίνονται δεκτές ως την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 12.00 και το παράβολό ανέρχεται σε 110€. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ.

0042 TSAKANIKAS

Πρόγραμμα και ωράρια Αγώνα

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου θα γίνουν στον χώρο των pits ο Διοικητικός και ο Τεχνικός Έλεγχος από τις 8.00. Στη συνέχεια, από τις 10.30, θα πραγματοποιηθούν δύο σκέλη Ελεύθερων Δοκιμών και στις 12.00 η πίστα θα υποδεχθεί το Artemis Classic Circuit Cup. Αμέσως μετά, στις 13.30 θα αρχίσουν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές κάθε κατηγορίας.

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 9.30 θα γίνει το Warm-Up των οδηγών, ανά κατηγορία και στις 11.00 θα δοθεί η εκκίνηση της πρώτης Κατηγορίας.

0015 BOURLIDIS

Για συνεχή ενημέρωση ακολουθείστε την σελίδα του Hellenic Auto GP στο Facebook.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

558006855 1911813739377910 315805585759882370 n

Η 5η Ανάβαση Βελβεντού αποτέλεσε τον πέμπτο γύρο του φετινού Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος. Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε τα αποτελέσματα του αγώνα.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1398468782072185

Ένας ακόμη αγώνας Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ΛΑΜΚΕ έχοντας δίπλα της την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ελασσόνας, διοργάνωσε την 9η Ανάβαση Ελασσόνας στις 29-30 Νοεμβρίου, τελευταίο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Στην εκπνοή του Φθινοπώρου λοιπόν, 39 αγωνιζόμενοι απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στη φιλόξενη πόλη της Ελασσόνας για την τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς.

1398468588738871

Τα πιο δυνατά αγωνιστικά αυτοκίνητα με όλο τον κόσμο που σχετίζεται με τους αγώνες (ομάδες, μηχανικοί, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι) δίνουν ανελλιπώς το δικό τους τόνο στην πόλη, μετατρέποντας ένα αθλητικό γεγονός σε γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, στάθηκαν αρωγός σε οδηγούς, οργανωτές και θεατές, ώστε να ζήσουν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο. Οι τρεις χρονομετρημένες δοκιμές του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα, για να ακολουθήσει λίγο μετά στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, η πανηγυρική εκκίνηση και η παρουσίαση των αγωνιζομένων, παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας, κ. Νίκου Γάτσα.

1398468798738850
Το πρωί της Κυριακής οι θέσεις των θεατών πλημμύρισαν από κόσμο έτοιμοι να απολαύσουν τα αγωνιστικά περάσματα των οδηγών. Νίκες, κύπελλα και τίτλοι θα κρίνονταν από τους οδηγούς που περνούσαν μπροστά τους με τέρμα γκάζι. Εντυπωσιακές οι προσπάθειες όλων των αγωνιζομένων που απόλαυσαν για άλλη μια φορά έναν αγώνα σε γεμάτες κερκίδες. Το χρονόμετρο, αμείλικτος κριτής των καλύτερων, είναι αυτό που επιβραβεύει την καλύτερη επίδοση.

1398468732072190

Έπειτα από την ολοκλήρωση των δύο περασμάτων, το μεσημέρι της Κυριακής συγκεντρώθηκαν και πάλι αγωνιζόμενοι, αυτοκίνητα και θεατές στην Κεντρική Πλατεία για να χειροκροτήσουν νικητές και ηττημένους και να παραλάβουν τα κύπελλα τους οι πρώτοι.
Οι νικητές ανά Ομάδα ήταν :
Formula Saloon : Αντώνης Σταφυλοπάτης με Opel Astra OPC FST2, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στην άτυπη γενική κατάταξη ενώ πέτυχε και τον ταχύτερο χρόνο ημέρας με χρόνο 2.09.44.

1398468655405531

Ομάδα Α (δεν προσμετρά) : Κώστας Κουτσοδήμος με Peugeot 106 A6
Ομάδα Ν : Αναστάσιος Χατζηχρήστος με Mitsubishi Lancer N4
Ομάδα Ε : Νικόλαος Αργυράκης με Citroen Saxo E10
Ομάδα Α έως 2 Λίτρα (δεν προσμετρά) : Κώστας Κουτσοδήμος με Peugeot 106 A6
Ομάδα Ν έως 2 Λίτρα : Γεώργιος Μαραγιάννης με Renault Clio 3 N3
Ομάδα Ε έως 2 Λίτρα : Νικόλαος Αργυράκης με Citroen Saxo E10

1398468602072203

Ειδική μνεία για τους οδηγούς με αυτοκίνητα Drift που κάθε φορά διεκδικούν το μεγαλύτερο χειροκρότημα του κόσμου.
Αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στο, www.infomega.gr/live/.

1398468635405533

Ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό, τον Μέγα Χορηγό του αγώνα «ΔΡΟΣΟΣ ΔΟΜΗΣΗ» και όλους τους χορηγούς που συνέβαλλαν με κάθε τρόπο, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές καθώς και όλα τα στελέχη του αγώνα.
1398468875405509
Η επιτυχία της Ανάβασης Ελασσόνας είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας πολλών ατόμων και φορέων και μπορούν όλοι να αισθάνονται υπερηφάνεια.
Ραντεβού το 2026 στην επετειακή 10η ΑΝΑΒΑΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ