03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Φεβρουάριος 2023

Banner Ράλλυ Βοιωτίας 2023

Με 65 συμμετοχές, αριθμό ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας σε αγώνα ράλλυ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου το 3ο Ράλλυ Βοιωτίας! Η λίστα συμμετοχών διακρίνεται τόσο για την ποσότητα, όσο και για την ποιότητά της, καθώς πέντε Πρωταθλητές του παρελθόντος θα μονομαχήσουν για τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος!

Αφίσα Ράλλυ Βοιωτίας 2023

Το 3ο Ράλλυ Βοιωτίας προσμετρά επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, στο Κύπελλο Ράλλυ Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων και στο νεοσύστατο Κύπελλο Αυτοκινήτων Legends

Χάρτης Ράλλυ Βοιωτίας 2023

Οργανωτής είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).Αρωγοί στη διοργάνωση είναι ο Δήμος Τανάγρας και η Κοινότητα Σκούρτων που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οργάνωσης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις ακροπολικές ειδικές διαδρομές του παρελθόντος, Δαφνούλα και Σκούρτα, από τις οποίες τα πληρώματα θα κληθούν να διέλθουν δύο φορές.

Ωράριο

Συμμετοχές

Δελτίο Τύπου

 

 nafplio poster

 

Η Αργολική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού 4x4 Ναυπλίου (ΑΛΜΑ 4x4 Ναυπλίου) σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, το Κ.Σ. Τολού και υπό την αιγίδα της OMAE θα διοργανώσουν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, το Nafplio Auto Show 2023», έναν αγώνα Δεξιοτεχνίας που θα διεξαχθεί από τις 10:00 έως τις 15:00 στο πάρκινγκ επί της οδού Σέκερη, άνωθεν του λιμανιού στο Τολό Ναυπλίου.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Έναρξη Συμμετοχών: Δευτέρα 22  Φεβρουαρίου - Α.Λ.Μ.Α. 4Χ4 ΝΑΥΠΛΙΟΥ & ΣΔΔΑ (https://www.e-omae-epa.gr)
Λήξη Συμμετοχών: Πέμπτη 9 Μαρτίου - Α.Λ.Μ.Α. 4Χ4 ΝΑΥΠΛΙΟΥ & ΣΔΔΑ (https://www.e-omae-epa.gr)
Διοικητικός έλεγχος: Κυριακή 12 Μαρτίου (08.45-10.00) - Πάρκινγκ Λιμάνι Τολού
Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 12 Μαρτίου (08.45-10.00) - Στο χώρο της δεξιοτεχνίας
Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 12 Μαρτίου (10.30) - Πάρκινγκ Λιμάνι Τολού
Ανακοίνωση τελικής κατάταξης: Κυριακή 12 Μαρτίου μετά τον αγώνα
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 12 Μαρτίου - 30 λεπτά μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων (Πάρκινγκ Λιμάνι Τολού)


Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή σε αγώνα Δεξιοτεχνίας δεν απαιτείται δελτίο αθλητή (αγωνιστική άδεια) της ΟΜΑΕ., αρκεί ο αγωνιζόμενος να έχει μαζί του το δίπλωμα οδήγησης και τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου το οποίο θα είναι σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

H Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στο γραφείο του Σωματείου ΑΛΜΑ 4x4 Ναυπλίου (Καλαμάτας 8, Ναύπλιο) από τις 22/2/2023 έως 11/3/2023 ώρες 19:30μμ – 21:30μμ και κατά τη διάρκεια του αγώνα στις 12/3/2023 από τις 8:15πμ – 15:00 μμ στο χώρο του αγώνα.


Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 6934087029 και βρείτε το Σωματείο στο Facebook: Α.Λ.Μ.Α.4Χ4 ΝΑΥΠΛΙΟ --> https://www.facebook.com/groups/31033723231.

posteroffroad

 

Το 3ο RAID GREECE OFFROAD διοργανώνεται από 17 έως 21 Μαΐου 2023 παράλληλα με τον αγώνα FIA Baja και τον ΕΘΝΙΚΟ αγώνα Cross Country Rally.


Απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες off-roaders που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα Cross Country Rally και στα Bajas ή απλώς να έχουν την αίσθηση μιας εκτός δρόμου περιπέτειας με τους φίλους τους.


Στις 15 Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα εγγραφών, δήλωσε την συμμετοχή του το 1ο  πλήρωμα που θα έρθει από την Αγγλία! O Harry και η Lorraine Sherrard, θα συμμετέχουν για 3η συνεχόμενη χρονιά σε αυτόν τον διεθνή αγώνα εκτός δρόμου αντοχής» μήκους σχεδόν 1000km που διεξάγεται στα βουνά της Βορειοδυτικής Ελλάδας.


Αφετηρία του αγώνα είναι η πόλη του Άργους Ορεστικού. Σε αυτή τη διοργάνωση οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν με ένα οποιοδήποτε όχημα, με κίνηση στους 2 ή 4 τροχούς ή SSV, που μπορεί να περάσει διαδρομές εκτός δρόμου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πληρώματα που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) άτομα και με μέγιστο αριθμό τα τρία (3) μέλη.  Τουλάχιστον δύο (2) μέλη του πληρώματος πρέπει να διαθέτουν άδεια οδήγησης.


Αντοχή – Διασκέδαση – Φιλία είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει το “RAID GREECE OFFROAD”  που δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά μια διασκεδαστική  και απαιτητική δοκιμασία πλοήγησης  που θα προκαλέσει την αντοχή, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες του πληρώματος στην οδήγηση εκτός δρόμου αλλά συγχρόνως και την ικανότητά επίτευξης της καθορισμένης χαμηλής Μέσης Ωριαίας Ταχύτητας (regularity) που θα πρέπει να επιτύχετε στις ειδικές διαδρομές.


Για 4 ημέρες οι συμμετέχοντες θα διανύσουν συνολικά πάνω από 1000 χιλιόμετρα εκτός δρόμου, μέσα σε ορεινά δάση με υψόμετρο που φτάνει έως και 1950 μέτρα και πεδινές εκτάσεις δίπλα σε υπέροχες λίμνες και ποτάμια.  Επίσης, για δύο ημέρες οι συμμετέχοντες του 3ου RAID GREECE OFFROAD θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με άτομα από πολλές χώρες που μοιράζονται το ίδιο πάθος καθώς τερματίζουν σε επιλεγμένα εστιατόρια της περιοχής.


Ζήστε για 4 ημέρες την ατμόσφαιρα ενός διεθνούς αγώνα εκτός δρόμου. Ανακαλύψτε μαζί μας τα τοπία της Δυτικής Μακεδονίας κάνοντας 500 χλμ διαδρομών.


Ελάτε να συμμετάσχετε με οποιοδήποτε όχημα εκτός δρόμου.
Δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά δοκιμασία πλοήγησης και επίτευξης Μέσης Ωριαίας Ταχύτητας (Regularity).


Κάντε την εγγραφή σας στο 3o RAID GREECE OFFROAD μέχρι την  Παρασκευή 12 Μαΐου 2023!


Τρόπος εγγραφής: Επισκεφτείτε το www.rallygreeceoffroad.gr  Επιλέξτε την ενότητα RAID» και μετά Εγγραφή» Κατεβάστε το έγγραφο της Φόρμας Συμμετοχής και συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Στείλτε με email τη συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μαζί με τις φωτοτυπίες των απαραίτητων εγγράφων και το αποδεικτικό κατάθεσης του δικαιώματος συμμετοχής.

ΔΤ2 Σεμινάριο Κριτών Αττική 2023 3

Αθρόα ήταν η προσέλευση των πτυχιούχων κριτών του Νομού Αττικής και των όμορων νομών στο σεμινάριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης της Ο.Μ.Α.Ε. την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Η αίθουσα Τύπου του Κολυμβητηρίου του Ο.Α.Κ.Α. γέμισε από κριτές οι οποίοι έδωσαν το παρών, με σκοπό να φρεσκάρουν στη μνήμη τα καθήκοντά τους εν ώρα αγώνα και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς.

ΔΤ2 Σεμινάριο Κριτών Αττική 2023 1

Η Επιτροπή της Ο.Μ.Α.Ε. παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τα νέα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται στους αγώνες και παράλληλα έκανε μια γρήγορη επανάληψη των παραδοσιακών μέσων χρονομέτρησης.

ΔΤ2 Σεμινάριο Κριτών Αττική 2023 2

Στην Αττική έγινε η αρχή των επιμορφωτικών σεμιναρίων. Θα ακολουθήσουν άμεσα και σε άλλες περιοχές της χώρας, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την Ελλάδα. Μια τέτοια κίνηση από πλευράς διοίκησης του σπορ δεν έχει γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Ένα πάγιο αίτημα των στελεχών, το οποίο πλέον θα καθιερωθεί.

ΔΤ2 Σεμινάριο Κριτών Αττική 2023 4

Γραφείο Τύπου