09182021Σαβ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Μπήκαμε στο Σεπτέμβριο, με τις προετοιμασίες για το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου θα πραγματοποιηθεί με επίκεντρο το Ηράκλειο το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου, με τους αγωνιζόμενους να έχουν να αντιμετωπίσουν 9 ειδικές διαδρομές!

Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης για άλλη μια χρονιά θα διοργανώσει τον αγώνα, με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και της ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικές παροχές για τα πληρώματα που θα επισκεφτούν την όμορφη μεγαλόνησο.

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης διεξάγεται με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέσω του Υφυπουργού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Πέρυσι, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε τον αγώνα, κάτι που αναμένεται να πράξει και φέτος, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στο μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γεγονός που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στο νησί.

Θέλοντας όπως κάθε χρόνο το Σωματείο να διασφαλίσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης στη διοργάνωση του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, στο πλευρό του βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το Υφυπουργείο Αθλητισμού αναπτύσσει δράσεις με στόχο τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών και ιδίως της νέας γενιάς. Οι δράσεις «Road Safety» ξεκινούν με αφετηρία την Κρήτη με σκοπό να προωθήσουν καλές πρακτικές και μηνύματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς με στόχο να αναδειχθεί το κοινωνικό «πρόσωπο» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, την Κρήτη θα επισκεφθεί το «καραβάνι» κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών «Road Safety ΕΚΟ Acropolis Rally», αποτελούμενο από οχήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας (ΕΟ ΦΙΛΠΑ). Σε συνεργασία με τους Δήμους, την ΕΛ.ΑΣ. και τοπικούς φορείς, θα διοργανωθούν σχετικές εκδηλώσεις, μεταφέροντας μηνύματα οδικής ασφάλειας στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Σπήλι, την Αγία Γαλήνη, τον Κόκκινο Πύργο, τις Μοίρες, το Καλαμάκι, τα Μάταλα και τις Αρχάνες, πριν το «καραβάνι Road Safety» καταλήξει, το απόγευμα του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εκεί, με τη συμμετοχή των αρμόδιων τοπικών φορέων, θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση σύγκρουσης (crash test) και απεγκλωβισμού τραυματία.

Στα του αγώνα, η Εκκίνηση του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα δοθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 15:00 από το χώρο του Service Park, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.).

Το κέντρο του αγώνα θα βρίσκεται στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου και η γραμματεία θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκειά του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.)

Η περίοδος αίτησης συμμετοχής στον αγώνα έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 23.59. Πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr).

Για άλλη μια φορά, αξίζει να αναφερθούν οι παροχές που εξασφάλισε ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης για τα πληρώματα που θα συμμετέχουν στον αγώνα:

Για όλα τα πληρώματα, αμιγώς μέλη του ΑΟΚρήτης:
100€ έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής (πριμ εκκίνησης)

Για όλα τα Κρητικά πληρώματα, μη μέλη του ΑΟΚρήτης, που διαμένουν εκτός Ηρακλείου:
- 50€ έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής (πριμ εκκίνησης)
-Ένα Τετράκλινο δωμάτιο ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) – Δωρεάν για μία (1) διανυκτέρευση, για την Παρασκευή 24 ή το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

Για όλα τα πληρώματα εκτός Κρήτης:

1. Ένα τετράκλινο δωμάτιο ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) – Δωρεάν - για δύο (2) Δωρεάν διανυκτερεύσεις, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
2. Δωρεάν Μεταφορά από/προς Πειραιά, 4 ατόμων (πλήρωμα και δύο μηχανικοί) σε τετράκλινη καμπίνα
3. Δωρεάν μεταφορά της κλούβας ή του ΙΧ με το τρέιλερ (που θα σέρνει) το αγωνιστικό όχημα
4. 40% έκπτωση στα υπόλοιπα ακτοπλοϊκά, σε ο,τιδήποτε επιπλέον

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του αγώνα:
στο email του ΑΟΚρήτης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
στο τηλέφωνο: 6976897007, Ρένα Λαουμτζή

Στο group του Α.Ο. Κρήτης (https://www.facebook.com/groups/aokritis/) και την επίσημη σελίδα του αγώνα (https://www.facebook.com/aokkritis) στο Facebook μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, αυτό συνέβη φέτος με τον αριθμό συμμετοχών, στην 41η Ανάβαση Πορταριάς. Ο αγώνας που διεξάγεται από την Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, στις 18-19 Σεπτεμβρίου συγκεντρώνει 123 συμμετοχές, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ για την Ανάβαση Πορταριάς.

Το γεγονός πως παρά την δυσκολία ελέω και της πανδημίας, οι αγωνιζόμενοι για ακόμη μία φορά έδειξαν την αγάπη τους για την 41η Ανάβαση Πορταριάς, δείχνει πως αποτελεί έναν αγώνα ορόσημο για το Πρωτάθλημα Αναβάσεων και για την ιστορία του θεσμού.

Στην τεχνική διαδρομή 4,8 χιλιομέτρων στην περιοχή της Πορταριάς, οι 123 συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν με τα αγωνιστικά τους να κερδίσουν την μάχη με το χρονόμετρο και να γράψουν το όνομα τους στο βιβλίο ιστορίας της Ανάβασης Πορταριάς.

Στο αγωνιστικό μέρος των συμμετοχών της 41ης Ανάβασης Πορταριάς, στην Ομάδα Ν, συναντάμε 21 συμμετοχές, οι οποίες διακρίνονται για την ποιότητα και την μαχητικότητα τους. Την σκυτάλη θα πάρουν οι 24 “μονομάχοι” της Ομάδας Α, οι οποίοι έχουν ως στόχο να αφήσουν για ακόμη μία φορά άφωνους όλους όσους βρεθούν στην τεχνική διαδρομή της Πορταριάς με τα ταχύτατα περάσμα τους.

Στην συνέχεια η Ομάδα Ε, έχοντας συγκεντρώσει 28 συμμετοχές θα μας χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα. Στην Formula Saloon, η οποία συγκεντρώνει την μερίδα του λέοντος από πλευράς συμμετοχών, οι 42 αγωνιζόμενοι με τις μοναδικές αγωνιστικές του κατασκευές, έχουν ως στόχο να πετύχουν τον ταχύτερο χρόνο, δείχνοντας για ακόμη μία φορά τον λόγο για τον οποίο η συγκεκριμένη Ομάδα αποτελεί την αγαπημένη των θεατών.

Στα Ιστορικά, οι 8 αγωνιζόμενοι με τα μοναδικής ομορφιάς αλλά και ιστορίας αγωνιστικά τους, θα μας ταξιδέψουν με τα περάσματα τους, θυμίζοντας μας εποχές από ένδοξες ημέρες των αγώνων που ακόμη και σήμερα μας προκαλούν θαυμασμό.

Δίπλα στη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου για ακόμη μία χρονιά, βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΠΕ Μαγνησίας και το τμήμα Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, έχοντας παράλληλα τον ρόλο του συνδιοργανωτή.

Υπενθυμίζουμε πως η 41η Ανάβαση Πορταριάς θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες Αναβάσεων.

Πρόγραμμα 41ης Ανάβασης Πορταριάς
Διανομή Εντύπων & αριθμών Συμμετοχής: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 08:00 – 11:00, (Γραμματεία Τ.Ε. Hotel Xenia Palace)
Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 08:00 – 11:00, (Γραμματεία Τ.Ε. Hotel Xenia Palace)
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:10, (Αίθουσα Συνεδριάσεως Portaria Hotel)
Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:15, (Χώρος Pits)
Κλείσιμο Δρόμου: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00, (Διασταύρωση Άλλης Μεριάς)
Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:30, (Χώρος Pits)
Χρονομετρημένες Δοκιμές: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00, (7ο km ΕΟ Βόλου – Πορταριάς)
Κλείσιμο Δρόμου: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00, (Διασταύρωση Άλλης Μεριάς)
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00, (7ο km ΕΟ Βόλου – Πορταριάς)
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, Μετά τη λήξη του 2ου σκέλους, (Χώρος Parc Ferme Hotel Xenia Palace)
Δημοσίευση Αποτελεσμάτων: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 14:30, (Γραμματεία Portaria Hotel)
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00, (Portaria Hotel)

Γραμματεία του αγώνα
Η Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί, μέχρι την Παρασκευή 17.09.21 στα γραφεία της Λ.Α.ΒΟΛΟΥ, Θησέως 27Α, τηλ. 24210 55339.
Το Σάββατο 18.09.21 & την Κυριακή 19.09.21 στην εκκίνηση του αγώνα και μετά το τέλος στο Portaria Hotel.
Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
24210 55359 (Λ.Α.Βόλου)
6945853310 (Αντώνης Σταφυλοπάτης, Πρόεδρος Λ.Α.Βόλου)
6983601734 (Γεώργιος Μπέτας, Γενικός Γραμματέας)

Για όλα τα τελευταία νέα της 41ης Ανάβασης Πορταριάς, μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη σελίδα της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου:
http://www.lavolos.gr και στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook: www.facebook.com/anavasiportarias 

[Γραφείο Τύπου - Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου]

ΠΙΝΑΚΑΣ Συμμετοχών

Το ημιτελικό πρόγραμμα του I.KTEO Πήγασος Rotax MAX Challenge 2021 ολοκληρώθηκε με τον αγώνα που διοργάνωσε η Λ.Α.Μ.Σ. στην πίστα Karting Serres. Σπουδαίοι νέοι οδηγοί, με διάθεση και άριστα προετοιμασμένοι με την παρουσία τους και την άριστη αγωνιστική τους παιδεία προσέφεραν απίστευτο θέαμα.

Οι άνθρωποι της εξαιρετικής πίστας ''Karting Serres'', η τοπική κοινωνία των Σερρών, ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Χρυσάφης και η ομάδα που έχει δημιουργήσει τον πυρήνα των οδηγών karting στην Βόρεια Ελλάδα του Γιώργου Κοσμόπουλου (Cosmorally Karting Academy) αγκάλιασαν τους φιλοξενούμενους οδηγούς με ιδιαίτερη ζέση! Ήταν λογική η ήρεμη αγωνιστικά εξέλιξη του αγώνα, που προβάλλει ως παράδειγμα για την περαιτέρω σωστή ανάπτυξη του σπορ. 

H κατηγορία Μicro MAX, άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα και ο αγώνας των μικρών πιλότων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, όπως και η κατηγορία Mini MAX και σχεδόν όλη η Senior MAX ως ενιαίος θεσμός της ομάδας Cosmorally Karting Academy απ' την στιγμή που όλοι οι οδηγοί ανήκαν σε αυτή! Και επιπλέον στην Μicro MAX είχαμε και μία ενδοοικογενειακή ''μονομαχία'' για την πρώτη θέση μεταξύ Νεφέλης και του Ιάσωνα Κοσμόπουλου παιδιά των ιδρυτών της Cosmorally Karting Academy! Τελικά η ''καρώ'' σημαία κατέληξε στην Νεφέλη, ο Ιάσωνας, o Mιχάλης Παρμαξής και ο Κωνσταντίνος Γρέπτσιος ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις.

Στην κατηγορία Mini ΜΑΧ ο Λευτέρης Γκουλέτσος συνεχίζοντας τις σπουδαίες εμφανίσεις του στον θεσμό του Rotax MAX Challenge, πήρε την νίκη και στο βάθρο μαζί του ήταν στην δεύτερη θέση ο Ζαχαρίας Νενόγλου ενώ τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Ρεβελτζής.

Σε ''Ελληνο-ϊσραηλινο-γαλλική'' μάχη εξελίχθηκε ο αγώνας στην κατηγορία Junior ΜΑΧ. Οι αθλητές οδηγοί έδειξαν ότι το motorsport δεν έχει σύνορα, σημαίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αρκούν δέκα-δώδεκα λεπτά σε ένα σκέλος του αγώνα για να ξεκαθαρίσουν οι διαφορές, όμορφα, καθαρά και φιλικά.Πρώτος τερμάτισε ο Γιάριν Σούλτς (DR Racing Team) ακολούθησαν τα αδέλφια Φιλίπ και Ζαν Καρράς (Κάτοχοι Γαλλικής License) και στην τέταρτη θέση ο Χριστόφορος Μπέζας.

Στην Senior ΜAX ο Μανώλης Σκεπετζάκης από το Ρέθυμνο, φοιτητής στην Θεσσαλονίκη, συμμετείχε στον αγώνα των Σερρών και ήταν ο νικητής, επαναλαμβάνοντας την επίδοσή που είχε και στον πρώτο αγώνα του φετινού Ι.ΚΤΕΟ Rotax MAX Challenge που είχε γίνει στα Χανιά! Στην δεύτερη θέση η Κυρία Βασιλική Πολυχρονίδη που οδήγησε ταχύτατα έδωσε την μάχή της, στον τελικό με τον τρίτο ιατρό Ιακείμ Σώη, και κράτησε την θέση που από τους τελικούς-ημιτελικούς διεκδικούσε! Θεοδόσης Καζάκος και ο Θεόδωρος Καρουτζίδης τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα!

Ο αγώνας τελείωσε και ''άφησε'' όμορφες στιγμές που θα συνθέσουν ένα ξεχωριστό λεύκωμα αναμνήσεων στην μνήμη των συμμετεχόντων! Όλοι πλέον οι οδηγοί που έχουν έστω μία συμμετοχή από τους τρεις αγώνες του φετινού Ι.ΚΤΕΟ Rotax MAX Challenge θα βρεθούν στην διπλή αγωνιστική συνάντηση στις 9-10 Οκτωβρίου στο Kartodromo Αθηνών για τον Μεγάλο Τελικό διεκδικώντας τα εισιτήρια που θα τους οδηγήσουν στο Rotax MAX Challenge Grand Finals 2021 που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν! Παράλληλα από τον τελικό των Αθηνών θα αναδειχτούν οι φετινοί υπερ-επαθλούχοι του Ι.ΚΤΕΟ Rotax MAX Challenge GR και μεταξύ των συμμετεχόντων θα κληρωθούν ανά κατηγορία (Μicro, Mini, Junior, Senior, DD2) ένας κινητήρας Rotax MAX Evo!

Κατόπιν της αναβολής του δεύτερου αγώνα Ι. ΚΤΕΟ Πήγασος Rotax MAX Challenge 2021 στα Χανιά, το φετινό πρόγραμμα του θεσμού συνεχίζεται στις Σέρρες. Στην πίστα karting της πόλης, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται από την ΛΑΜΣ ο πρώτος και μοναδικός αγώνας που θα γίνει φέτος στην Βόρεια Ελλάδα.

Οι οδηγοί που θα συμμετέχουν σε αυτόν καθώς και όσοι συμμετείχαν στους αγώνες των Αθηνών και των Χανίων θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον μεγάλο τελικό Ι. ΚΤΕΟ Πήγασος Rotax MAX Challenge Final GR 2021 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου.

Κατανοητό είναι πλέον πως ο αγώνας των Σερρών είναι η τελευταία ευκαιρία όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στον τελικό του κορυφαίου θεσμού που διοργανώνεται από την Rotax και δεν έχουν έστω μία συμμετοχή σε αγώνα για το 2021.

Η εφαρμογή της δήλωσης συμμετοχής στο αγώνα Ι.ΚΤΕΟ Πήγασος Rotax MAX Challenge Serres 2021 έχει ήδη ''ανοίξει''.

 

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η τέταρτη σεζόν του IAME Series Greece, με το «σπίτι» του θεσμού, το Kartodromo, να φιλοξενεί τον τέταρτο και τελευταίο γύρο του 2021!

Συνολικά 32 αγωνιζόμενοι έδωσαν συναρπαστικές μάχες, με στόχο τη νίκη και τον τίτλο στις επί μέρους κατηγορίες, καθώς και τα εισιτήρια πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series που θα διεξαχθούν στο Adria International Circuit της Ιταλίας (18-23 Οκτωβρίου).

Και στις τέσσερις κατηγορίες του αγώνα που συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club» και «Α.Λ.Α.», είχαμε ενδιαφέρουσες μονομαχίες που χάρισαν θέαμα και συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στην πίστα των Αφιδνών.

Στη κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών), ο Στυλιανός Κολοβός (#38, Kart Republic, Kaitatzis Racing) επικράτησε ανάμεσα στους εννέα συμμετέχοντες, σφραγίζοντας και την πρώτη θέση στην τελική βαθμολογία και κατά συνέπεια ένα από τα εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Βασίλης Μαλαμής (#47, Exprit, Speedforce) και Αντώνης Βούρος (#71, Praga, Praga Zahos Racing).

Μάλιστα ο Βούρος, που ήταν και νικητής της Κλάσης X30 MINI B, μπροστά από τους Γεράσιμο Βασιλόπουλο (#55, Birelart, Zorri Motorsport Birelart Greece) και Παναγιώτη Αλεξόπουλο (#99, Kosmic, Maitos Kosmic Kart Racing), εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία και θα ταξιδέψει κι αυτός στην Ιταλία!

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) ο Βασίλης-Γαβριήλ Μιχαηλίδης (#144, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) έκλεισε με στιλ μία χρονιά στην οποία κυριάρχησε πλήρως – τσεκάροντας το εισιτήριο για την Adria. Τον πλαισίωσαν στο βάθρο οι Γιώργος Καφαντάρης (#110, Exprit, Speedforce) και Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (#126, Praga, Praga Zahos Racing).

Όσο για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, που συνεπαγόταν και εισιτήριο για τους Παγκόσμιους Τελικούς, είχαμε θρίλερ. Ο Ηλίας Καλλιακμάνης (#165, Formula K, Kalliakmanis Athanasios) ισοβάθμησε με τους Philippe Armand Karras (#128, OTK) και Αναστασόπουλο αλλά αφαιρώντας τα δύο χειρότερα αποτελέσματα στη σεζόν, όπως ορίζουν οι κανονισμοί του επάθλου, ήταν αυτός που επικράτησε στην ισοβαθμία!

Η πολυπληθέστερη κατηγορία ήταν η X30 SENIOR (από 14 ετών), καθώς πήραν εκκίνηση δεκαέξι (16) αθλητές. Ο Χρήστος Σαγανάς (#231, Birelart, Saganas Team) έκανε το απόλυτο, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο τις εντός συνόρων υποχρεώσεις. Πλέον, θα μας εκπροσωπήσει στην Ιταλία όπως και ο τρίτος στον Τελικό, Γιάννης Ντάφος (#234, Praga, Praga Zahos Karting). Στην τελευταία μάχη του 2021, ανάμεσά τους πλασαρίστηκε ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (#240, Tony Kart, Kaitatzis Racing).

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ειδικά σε αυτή την κατηγορία, όλη τη σεζόν είχαμε συγκλονιστικές μάχες. Με τους ταλαντούχους οδηγούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τους Ανδρέα Δεβετζόγλου (#212, Parolin, Galaxy Motorsports), Αλέξανδρο Ντάρσυ (#233, Tony Kart, PRT Motorsport) και Σωτήρη Αθανασόπουλο (#241, FA, GSR Team), να χάνουν την πρόκριση στο νήμα!

Όσο για την Κλάση X30 MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών), στον τελικό κέρδισε ο Χρίστος Παπαχριστόπουλος (#362, Praga, Praga Zahos Karting). Ωστόσο, παρά την απουσία του, επαθλούχος και κάτοχος του εισιτηρίου για την Adria είναι ο Γιώργος Κατσίνης (#319, KR Μπουριώτης, Kart Republic).

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η τέταρτη σεζόν διεξαγωγής του IAME Series Greece και το επόμενο ραντεβού, είναι για τον Οκτώβριο και τους Παγκόσμιους Τελικούς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ