04122021Δευ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σε συνέχεια της αναβολής των αγώνων αυτοκινήτου και karting του μήνα Απριλίου 2021, λόγω των συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠΑ) ανακοινώνει τους αγώνες που πρόκειται να διεξαχθούν τον μήνα Μάιο 2021 - εφ’ όσον, φυσικά, επιτραπεί η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας μέχρι τότε.

Όταν γίνει σαφής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η ακριβής ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων Αυτοκινήτου και Karting, η ΕΠΑ θα ανακοινώσει τα πλήρη αναπροσαρμοσμένα προγράμματα όλων των Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων των αγώνων Αυτοκινήτου και Karting για το 2021.

Βάσει των νέων δεδομένων, οι αγώνες που πρόκειται να διεξαχθούν τον μήνα Μάιο 2021 είναι οι παρακάτω:

8-9 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar - Χαλανδρίτσα, Πάτρα

8-9 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π. Αναβάσεων & Ιστορικών / Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδας - Ανάβαση Καλαμάτας-Τσακώνας

7-9 Μαΐου - Drag Day - Αγρίνιο

14-16 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drag Racing - Αγρίνιο

15-16 Μαΐου - 4x4 MEGA FOUR - Πάτρα

15-16 Μαΐου - Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης - Ανάβαση Μαλίων

15-16 Μαΐου - Κύπελλο Ράλλυ Χώματος - Ράλλυ Κορίνθου

22-23 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift - Λουτράκι

22-23 Μαΐου - Έπαθλο Rotax Max Challenge Κρήτης - Χανιά

29-30 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π. Αναβάσεων & Ιστορικών - Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος»

29-30 Μαΐου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting - Σέρρες

29-30 Μαΐου - Drag Day - Αγρίνιο

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), μετά από την από 08.04.2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ανακοινώνει την πρόσκληση των Σωματείων-Μελών της στη Γενική Αρχαιρεσιακή Συνέλευση που θα διεξαχθεί με ψηφιακά μέσα την 26η Μαΐου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00.

-Για να δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τα Σωματεία-Μέλη της ΟΜΑΕ, μαζί με τον κατάλογο των δικαιουμένων σε ψήφο Σωματείων, πατήστε ΕΔΩ.

-Για να δείτε την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΔΑ:ΨΕΝΛ4653Π4-Μ1Λ πατήστε ΕΔΩ.

-Για να δείτε την ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΔΑ:96ΥΤ4653Π4-159 πατήστε ΕΔΩ.

-Για να δείτε την ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 72664/23.02.2021 (ΦΕΚ Β’719/24.02.2021) πατήστε ΕΔΩ.

Με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες, άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε προς δημιουργία απλώς εντυπώσεων, ολοένα και πληθαίνουν τα ερωτηματικά αναφορικά με τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών της Ο.Μ.Α.Ε., σας γνωστοποιούμε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν οφείλεται στην Ο.Μ.Α.Ε. και στη διοίκησή της, αλλά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ως γνωστόν, η προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε την 29.09.2020 με προσωρινή διαταγή του Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών και διοίκησε την Ομοσπονδία μέχρι και την 15.03.2021, δεν είχε την αρμοδιότητα και την εξουσία να συγκαλέσει γενική συνέλευση, ώστε να προκηρυχθούν εκλογές. Τέτοια εξουσία, απέκτησε η προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 403/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η δικαστική αυτή απόφαση, μας γνωστοποιήθηκε από τη Γραμματεία του Πρωτοδικείου Αθηνών μέσω e-mail μόλις το Σάββατο 13.03.2021. Αμέσως ειδοποιήθηκαν όλα τα διορισθέντα μέλη, τα οποία συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα την Τρίτη, 16.03.2021.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 17.03.2021, σε συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αποστείλαμε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1456/2021 έγγραφο ερώτημά μας προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού, Τμήμα Αθλητικών Φορέων, Τμήμα Τεχνικών Αθλημάτων) και προς το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη.

Με το έγγραφο αυτό ερώτημά μας, ζητήσαμε να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι της Γ.Γ.Α. αν μπορούμε σύννομα να προκηρύξουμε και να έχουμε ολοκληρώσει τη διεξαγωγή εκλογών αναγκαστικά πέραν της 31.03.2021, πέραν δηλαδή της καταληκτικής προθεσμίας που επέβαλε ο Ν.4714/2020, αφού εκ των πραγμάτων δεν είχαμε νωρίτερα την εντολή από το δικαστήριο για να προχωρήσουμε σε εκλογές.

Έκτοτε, μετά δηλαδή την αποστολή του παραπάνω εγγράφου ερωτήματός μας, έχουν ήδη περάσει 14 μέρες και ακόμη περιμένουμε την απάντηση της Γ.Γ.Α., ενώ στο μεταξύ έχουμε επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τους αρμόδιους, υπενθυμίζοντάς τους ότι το ζήτημα των εκλογών είναι για εμάς κατεπείγον.

Στόχος μας ήταν και παραμένει να διεξαχθούν εκλογές σύννομα και το συντομότερο δυνατόν και γι’ αυτό ελπίζουμε η εκλογική διαδικασία να μην αποτελέσει το πρόσχημα για νέες περιπέτειες αποσταθεροποίησης και κρίσης. Προς ενημέρωσή σας, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το έγγραφο ερώτημά μας, με ημερομηνία σύνταξης και αποστολής την 17.03.2021.

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ

ΟΜΑΕ: ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΓΓΑ

Τα συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας, οδήγησαν την ΟΜΑΕ-ΕΠΑ στην απόφαση αναβολής όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Αυτοκινήτου και του Karting που ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο του 2021.

Η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη ΓΓΑ για την επανέναρξη του αθλητισμού, και κατά συνέπεια των αγώνων του motorsport στη χώρα μας, και για οποιαδήποτε εξέλιξη -καθώς και για τις νέες ημερομηνίες των αναβληθέντων αγώνων- θα επανέλθει με νέα ενημέρωση.

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κατανοεί πλήρως την προτεραιότητα στην υγεία όλων των συμπολιτών μας. Εμπρός σε αυτή την εθνική προσπάθεια, συμπαρίσταται στην ελληνική πολιτεία, με την ελπίδα να δημιουργηθούν σύντομα οι συνθήκες που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή των αγώνων Αυτοκινήτου και Karting την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά.

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Προπόνησης των Αθλημάτων της ΟΜΑΕ (το οποίο μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους, μαζί με άλλες χρήσιμες υγειονομικές οδηγίες), εξειδικεύει τις γενικές οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στις ιδιαίτερες συνθήκες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ιδίως, αφορά στην προπόνηση των αθλητών σε ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σε αντίθεση με άλλα αθλήματα που χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις εποπτευόμενες από την ΓΓΑ ή το Δημόσιο.

Εν αναμονή των οδηγιών της ΓΓΑ για τις αγωνιστικές δραστηριότητες, τις προσεχείς ημέρες η ΟΜΑΕ θα συντάξει και θα δημοσιεύσει και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο των αγώνων για το 2021.

 

1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΕ

2. ΓΓΑ: ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

3. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΓΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ COVID-19

4. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

5. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

6. ΟΜΑΕ - HANDWASHING

7. ΦΥΛΛΟ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

8. ΦΕΚ 1644 Β 03.05.2020