07182024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

eleni fertaki

Με βαθύτατη θλίψη, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος αποχαιρετά την Ελένη Φερτάκη, αγαπημένη μας φίλη και συνεργάτιδα, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023 σε ηλικία 71 ετών.

Η Ελένη Φερτάκη, σύζυγος του αλησμόνητου Κώστα Φερτάκη, υπήρξε επί σειρά δεκαετιών η «ψυχή» του Ράλλυ Ακρόπολις. Από τη θέση της γραμματέως του αγώνα, με την υποδειγματική της εργασία, την μακροχρόνια εμπειρία και τις βαθύτατες γνώσεις της συνέβαλλε τα μέγιστα στην παγκόσμια φήμη του αγώνα, αλλά και στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ένας ευγενής άνθρωπος, απολύτως ακέραιη, σοβαρή και αξιοπρεπής σε κάθε της δραστηριότητα, προσέφερε έργο δεκαετιών που είναι αδύνατον να απαριθμηθεί στο σύνολό του.

Τα μέλη της ΟΜΑΕ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλληπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη τους στους συγγενείς, φίλους και οικείους της Ελένης Φερτάκη. Καλό κατευόδιο, αγαπημένη μας Ελένη.

Αλλαγή στο Πρόγραμμα του Drift 2023

Published in DRIFT
19 Ιανουαρίου 2023

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) ανακοινώνει την τροποποίηση του προγράμματος των αγώνων του Πρωταθλήματος και των επιμέρους Κυπέλλων Drift για την αγωνιστική σεζόν του 2023.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΚΥΠΕΛΛΑ DRIFT 2023
4-5 Μαρτίου - Λουτράκι
18-19 Μαρτίου - Λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης
22-23 Απριλίου - Λαμία
13-14 Μαϊου - Σέρρες
3-4 Ιουνίου - Χίος
23-24 Σεπτεμβρίου - Ζάκυνθος
28-29 Οκτωβρίου - Ρύσιο

Την παρουσίαση του Historic Acropolis Rally 2023, που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της FIA για το 2023 και του λευκώματος από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022, με τίτλο: «Οι Πρωταγωνιστές γράφουν την Ιστορία», πραγματοποίησε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος Ο.Μ.Α.Ε., σε εκδήλωση στο κτήμα Casarma, στη Νέα Κηφισιά.

Τόσο ο Πρόεδρος της Ο.Μ.Α.Ε. Δημήτρης Μιχελακάκης, όσο και η Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων Φωτεινή Ψαρράκου, στις ομιλίες τους, αναφέρθηκαν στην αρτιότητα της διοργάνωσης του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη του αγώνα που συνέβαλαν ο καθένας ξεχωριστά από τον τομέα διαχείρισής του, στην επίδειξη ενός αξιόλογου αποτελέσματος και φυσικά τα πληρώματα με τις ομάδες τους, που με τη συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία τους, έδωσαν το επισφράγισμα μιας επιτυχημένης διοργάνωσης.

Το παρόν στην εκδήλωση της Ο.Μ.Α.Ε., έδωσε ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις που χρειαζόταν να γίνουν από πλευράς της Πολιτείας όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να διευθετηθεί το πλαίσιο της κυκλοφορίας, μετακίνησης και μεταφοράς του Ιστορικού Αυτοκινήτου.

Ο Πρόεδρος της «Motorsport Greece» Τάκης Πουρναράκης, μίλησε για την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να καταστήσει τους αγώνες ράλλυ ένα δυνατό τουριστικό προϊόν, κάνοντας το μηχανοκίνητο αθλητισμό, πόλο έλξης περισσότερων τουριστών για τη χώρα.

Το πιο βροντερό παρόν βέβαια, έδωσαν σύσσωμοι οι συμμετέχοντες στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022, τα τιμώμενα πρόσωπα, οι πρωταγωνιστές του, οι οποίοι παρέλαβαν ο καθένας ξεχωριστά το λεύκωμα, το προσωπικό τους αντίτυπο, με την ιδιόχειρη υπογραφή και το όνομά τους. Μια συγκινητική και συνάμα πολύ όμορφη στιγμή.

Ο Πρόεδρος της Ο.Μ.Α.Ε. Δημήτρης Μιχελακάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α. Δημήτρη Βερναρδάκη, για την εξαιρετική συνεργασία τους, το Δήμο Αθηναίων, για την υποστήριξή του και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ακούραστη και αδιάκοπη συμβολή του, στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022 και σε κάθε δράση της Ομοσπονδίας. Επιπλέον, ευχαρίστησε την Cosmote Tv, χορηγό επικοινωνίας του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022 τονίζοντας την συμβολή της στην προβολή των ελληνικών αγώνων.

«Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις συνδυάζει άριστα το παρελθόν με το μέλλον. Δίνει ζωή και δράση στο ιστορικό αυτοκίνητο, ένα προϊόν συλλεκτικό. Αναβιώνει σε κάθε διοργάνωσή του την ιστορία, αναδεικνύοντας την αίγλη και τη διαχρονικότητα του παλαιού» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Πρόεδρος της Επ.Α Φωτεινή Ψαρράκου, η οποία αναφερόμενη στις άριστες συνεργασίες που υπήρξαν σχετικά με τη διεξαγωγή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, τόνισε «Τελικά όλοι μαζί μπορούμε».

Παρουσίασε επιπλέον, ορισμένα στοιχεία και πληροφορίες από το Πρόγραμμα του Historic Acropolis Rally 2023, ανακοινώνοντας παράλληλα την πραγματοποίηση του τερματισμού του αγώνα, στην Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023. Στο Πρόγραμμα του Historic Acropolis Rally 2023 όπως επισημάνθηκε θα περιλαμβάνονται Παράλληλες Δράσεις Πολιτιστικού και Κοινωνικού χαρακτήρα, οι οποίες θα λειτουργούν υποστηρικτικά στην προβολή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις.

Το λεύκωμα, με τίτλο: «Οι Πρωταγωνιστές γράφουν την Ιστορία», αποτελεί την πρώτη έντυπη έκδοση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, το οποίο εκφράζει την επιβράβευση των πληρωμάτων και όλων των συμμετεχόντων και αποτυπώνει ενδεικτικά και με φωτογραφική ματιά, την προσπάθειά τους στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

 

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό Εγγραφών-Μεταγραφών της Ομοσπονδίας, η μεταγραφική περίοδος των αθλητών ξεκινά στις 10/01 και λήγει στις 10/02/2023.

Μια μεταγραφή θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί όταν πρωτοκολληθεί το αίτημα μεταγραφής, με πρωτότυπη υπογραφή του αθλητή και του προέδρου ή εκπροσώπου του Σωματείου από το οποίο αποχωρεί ο αθλητής και την πρωτότυπη σφραγίδα του Σωματείου.

Το πρωτότυπο έγγραφο πρέπει να έχει φτάσει στα γραφεία της ΟΜΑΕ το αργότερο μέχρι τις 10/02/2023.

Υπενθυμίζεται ότι, τα Σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τον αθλητικό νόμο (εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ και αθλητική αναγνώριση) ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν στην Προκήρυξη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και οφείλουν να ενημερώσουν τους αθλητές τους.