08152022Δευ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Η Επιτροπή Αγώνων, σε συνέχεια των αναγκαίων αναπροσαρμογών του φετινών προγραμμάτων των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανακοινώνει τα διαφοροποιημένα προγράμματα.

Το 58ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2022 ματαιώνεται, όπως και το Πρωτάθλημα Ασφάλτου 2022 και το Πρωτάθλημα Χώματος 2022.

Για τους αγώνες Ράλλυ, οι θεσμοί που θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος αυτού του έτους είναι το Κύπελλο Χώματος, τα Κύπελλα Ασφάλτου Νότιας Ελλάδας 2022, καθώς και το Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ιστορικών Αυτοκινήτων 2022.

Για τους αγώνες Αναβάσεων εκτός των ήδη ανακοινωμένων αγώνων του Πρωταθλήματος θα δείτε τους αγώνες των Κυπέλλων Βορείου Ελλάδας και Κρήτης.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους θεσμούς, θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΛΛΥ ΧΩΜΑΤΟΣ 2022
15-16 Οκτωβρίου - Ράλλυ Sprint Πύργου
05-06 Νοεμβρίου - Ράλλυ Sprint Start Line
26-27 Νοεμβρίου - Ράλλυ Sprint Βοιωτίας - Σκούρτα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022
22-23 Οκτωβρίου - Ράλλυ Αλμυρός
12-13 Νοεμβρίου - Ράλλυ Σπριντ Αγ. Μερκούριος
10-11 Δεκεμβρίου - Ράλλυ Παλάδιο

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ 2022
22-23 Οκτωβρίου - Ράλλυ Αλμυρός
12-13 Νοεμβρίου - Ράλλυ Σπριντ Αγ. Μερκούριος
26-27 Νοεμβρίου - Ράλλυ ΕΛΛΑΔΑ (Σκούρτα)
10-11 Δεκεμβρίου - Ράλλυ Παλάδιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ
24-25 Σεπτεμβρίου - Ανάβαση Πορταριάς
8-9 Οκτωβρίου - Ανάβαση Ριτσώνας
5-6 Νοεμβρίου - Ανάβαση Αττικής
26-27 Νοεμβρίου - Ανάβαση Πιτίτσας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022
01-02 Οκτωβρίου - Ανάβαση Κορύλοβου
22-23 Οκτωβρίου - Ανάβαση Παλαιάς Καβάλας
19-20 Νοεμβρίου - Ανάβαση Ελασσόνας
03-04 Δεκεμβρίου - Ανάβαση Νιγρίτας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ 2022
01-02 Οκτωβρίου - Ανάβαση Βάντε Κοντόπουλα
29-30 Οκτωβρίου - Ανάβαση Βραχασίου
03-04 Δεκεμβρίου - Ανάβαση Ρούπες Αρκάδι

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) ανακοινώνει ότι ο αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift που θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο τον επόμενο μήνα, μεταφέρεται από τις 17-18 Σεπτεμβρίου που ήταν προγραμματιμένος για μία εβδομάδα αργότερα, για λόγους ανωτέρας βίας.

Κατά συνέπεια, η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2022.

Ξεπερνώντας τις δύσκολες συγκυρίες των ημερών μας, η Επιτροπή Αγώνων προχωρά στην αναδιαμόρφωση των προγραμμάτων των φετινών θεσμών των αγώνων αυτοκινήτου - με στόχο να ξαναμπεί το ελληνικό μότορσπορ στη φυσιολογική του τροχιά.

Ξεκινώντας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών αυτοκινήτων 2022, η ΕΠ.Α. τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιεύσει όλα τα τροποποιημένα προγράμματα, προς ενημέρωση όλων των αγωνιζόμενων και θεατών.

Στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2022, μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί οι συναντήσεις του Ομαλού, της Κύμης και του Αχλαδόκαμπου. Το πρόγραμμα, για τη συνέχιση του θεσμού, διαφορφώνεται ως εξης:

24-25 Σεπτεμβρίου - Ανάβαση Πορταριάς
8-9 Οκτωβρίου - Ανάβαση Ριτσώνας
5-6 Νοεμβρίου - Ανάβαση Αττικής
26-26 Νοεμβρίου - Ανάβαση Πιτίτσας

Για τρίτη χρονιά, ο πρωταθληματικός αγώνας που διοργανώνεται από το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. σε αγαπημένες Ειδικές διαδρομές του Ευβοϊκού Κόλπου και της Βοιωτίας, επιφυλάσσει συναρπαστικές εμπειρίες στο διήμερο 2-3 Ιουλίου 2022!

Το βράδυ του Σαββάτου 2/7, αμέσως μετά την πανηγυρική τελετή της εκκίνησης -στην κεντρική πλατεία της Θήβας- οι ιστορικές Ειδικές διαδρομές «Πλατανάκι» και «Ριτσώνα» θα υποδεχθούν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με τους προβολείς τους αναμμένους! 18,3 αγωνιστικά χλμ για το πρώτο σκέλος που θα καθορίσουν την σειρά εκκίνησης της επόμενης ημέρας. Επιστροφή στην Θήβα, στο 5ο Γυμνάσιο που θα φιλοξενήσει το Service Park και το Park Ferme του Σαββάτου!

Η Κυριακή 3/7 είναι αφιερωμένη αγωνιστικά στην Βοιωτία! Δύο Ειδικές διαδρομές, ιδιαίτερα τεχνικές πλαισιώνουν το 2ο σκέλος του αγώνα. Η Ειδική διαδρομή «Θίσβη», μήκους 21,7 χλμ που θα διεξαχθεί δύο φορές, έχει εκκίνηση έξω από το χωρίο Θίσβη και δια μέσω της Αγίας Άννας τερματίζει πριν το χωριό Κορώνεια. Η Ειδική διαδρομή «Άσκρη» μήκους 9,5 χλμ που θα διεξαχθεί τρείς φορές έχει εκκίνηση από την Αλίαρτο και δια μέσω του χωριού «Άσκρη» τερματίζει στο Νεοχώρι.

Πλούσιο αναμένεται το αγωνιστικό διήμερο με τέσσερις Ειδικές διαδρομές από τις οποίες δύο νυχτερινές και συνολικά 90,2 αγωνιστικά χλμ.

Ο τερματισμός του αγώνα και το Parc Ferme θα γίνει στο μουσείο της Θήβας, όπως και η απονομή των επάθλων των νικητών!

Η Θήβα θα φιλοξενήσει όλες τις εγκαταστάσεις της οργανωτικής επιτροπής της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής - που σημαίνει ότι εκεί θα βρίσκεται το κέντρο και η γραμματεία του αγώνα, το Service Park και το Parc Ferme.

Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου ευχαριστεί το Δήμο Θηβαίων και τη Κοινότητα Θήβας, το Δήμο Χαλκιδέων και τη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντική ήταν η βοήθεια του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Θήβας και της Χαλκίδας που διευκολύνουν στο μέγιστο το έργο της οργάνωσης.

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής έχει ξεκινήσει, μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ (www.e-omae-epa.gr) και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24 Ιουνίου.

Με την απλόχερη φιλοξενία της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής, το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. ευελπιστεί ότι το ΕυΒοιωτικό Ράλλυ 2022 -πέραν του αγωνιστικού θεάματος που αναμένεται να προσφέρουν τα πληρώματα- θα συνεχίσει να αποτελεί μια σημαντική γιορτή που θα συμβάλλει τόσο στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, όσο και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ - ΗΜΕΡΑ 1 (Σάββατο 2/7)

ΧΑΡΤΗΣ - ΗΜΕΡΑ 2 (Κυριακή 3/7)

Με δύο από τις πιο τεχνικές και αγαπητές Ειδικές Διαδρομές της περιοχής της Λαμίας επιστρέφει το Ράλλυ Φθιώτιδος, στο πλαίσιο του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, το διήμερο 18-19 Ιουνίου 2022.

Στην 39η επανάληψή του, ο αγώνας -που έχει την πολύτιμη υποστήριξη του ονομαστικού χορηγού «Skoda Καρέλλης»- αποτελείται από δύο loops των δύο αυτών κλασικών «ακροπολικών» Ειδικών: της Παύλινης, που έχει μήκος 24,25 χιλιόμετρα, και του Ελευθεροχωρίου που τερματίζει στα 18,14 χιλιόμετρα.

Το 39ο Ράλλυ Φθιώτιδος θα φιλοξενηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, και έτσι η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας δεν θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λαμιέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος.

Η ΠΕΛ θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της τόσο τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο, το Σάββατο 18/6 (στις 16:00-19:00), όσο και την πανηγυρική εκκίνηση και την τελετή του τερματισμού. Η πρώτη θα γίνει την Κυριακή 19/6 στις 08:30 και τη δεύτερη στις 16:32 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ

ΩΡΑΡΙΟ