02202019Τετ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

H ΕΠ.Α. έκανε δεκτό το αίτημα των Σωματείων «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου» (ΑΛΑ) και «Artemis Auto Club» για την παράταση της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής για τον 1ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2019 -που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην πίστα Kartodromo των Αφιδνών- μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2019.

Η δήλωση συμμετοχής στους αγώνες γίνεται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-omae-epa.gr.

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας καλωσορίζει έξι νέους αθλητές στις τάξεις των αθλητών του φτάνοντας τους 53 αθλητές συνολικά.

Ξεκινώντας από την κλάση Α7 ο Ο.Μ.Α.Θ. υποδέχεται τον πανελλήνιο πρωταθλητή ασφάλτου Γιάννη Πλάγο από Καλαμάτα στις κατηγορίες F2 και C3 ενώ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Συμμετέχει στους αγώνες από το 2004 έχοντας καταφέρει να διακριθεί και να κατακτήσει τίτλους στην πλειοψηφία των αγώνων που συμμετείχε ενώ τα τελευταία χρόνια παίρνει μέρος με ένα Honda Civic Type-R EP3.

Συνεχίζουμε στην ίδια κλάση με τον Ο.Μ.Α.Θ. να υποδέχεται τον τριταθλητή της κατηγορίας C3 του κυπέλλου ασφάλτου Βορείου Ελλάδας 2018 Παύλο Μπαξεβανάκη από Θεσσαλονίκη.Συμμετέχει στους αγώνες είτε με Honda Civic Type-R EP3 είτε με Toyota Yaris τόσο ως οδηγός όσο και ως συνοδηγός έχοντας προλάβει στην σύντομη καριέρα του να κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνοδηγών στην κατηγορία C6 το 2017 και το κύπελλο ασφάλτου οδηγών Βορείου Ελλάδος στην ίδια κατηγορία την ίδια χρονιά.

Στην κλάση Ε10 ο Ο.Μ.Α.Θ. υποδέχεται τον Κώστα Τραγή από Βόλο. Ο Κώστας αποτελεί ένα από τους παλαιότερους εν ενεργεία αγωνιζόμενους του Βόλου συμμετέχοντας τόσο σε rally όσο και σε αναβάσεις πάντα με Peugeot 205 Rallye καταφέρνοντας να διακριθεί σε μία δύσκολη και απαιτητική κλάση συχνά υποσκελίζοντας δυνατότερους συνδυασμούς ενώ η εμπλοκή του στην οργάνωση ενός αγώνα θα αποτελέσει ένα ακόμα ατού του σωματείου.

Στην κλάση Ν2 ο Ο.Μ.Α.Θ. υποδέχεται τον Κλεάνθη Νικολουδάκη από Αθήνα.Ο Κλεάνθης είναι ένας νέος αθλητής που συμμετέχει κυρίως σε αγώνες Rally με Citroen Saxo μαζεύοντας εμπειρίες δείχνοντας πως αγώνα με τον αγώνα πως αποκτά εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο του.

Ένα από τους εμπειρότερους συνοδηγούς της πόλης υποδέχεται ο Ο.Μ.Α.Θ. τον Βασίλη Γκιλομανάκη από Βόλο.Από το 2010 όταν και έκανε το ντεμπούτο του αποτελεί σταθερά την ήρεμη δύναμη στο δεξί κάθισμα του αυτοκινήτου γνωρίζοντας τον τρόπο να πάρει τα μέγιστα από τον οδηγό του χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο ενώ θα τον βρούμε κυρίως ως συνοδηγό του Κώστα Τραγή.

Τέλος ο Ο.Μ.Α.Θ. υποδέχεται τον Στέλιο Αράπη από Αθήνα σε μία χρονιά που αναμένεται να πυροδοτήσει την επιστροφή του στους αγώνες. Ο πλουραλισμός των συμμετοχών του τόσο σε αυτοκίνητα όσο και σε τερέν τον καθιστά αυτόματα ως ένα έτοιμο συνοδηγό ενώ το 2019 θα συμμετάσχει και ως οδηγός σε αναβάσεις με ένα Suzuki Swift.

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας ευχαριστεί όλους τους αθλητές του σωματείου για την εμπιστοσύνη τους και τους εύχεται καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση στους αγώνες του 2019.

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τον 1ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2019 και του φετινού HellenicTimeTrialChallenge, το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου, και οι συμμετοχές έχουν ήδη ανοίξει!

Οι αγώνες ταχύτητας επέστρεψαν την περασμένη χρονιά συνολικά αναβαθμισμένοι, προς μεγάλη ικανοποίηση των φίλων του motorsport,με εντυπωσιακές συμμετοχές και πολύ θέαμα σε κάθε κατηγορία. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου θα διοργανωθεί ο 1ος φετινός αγώνας, ο οποίος παράλληλα αποτελεί και τη συνέχεια της SuperSeason 2018-2019. Πρόκειται για το θεσμό που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικήςκαι θα αναδείξει τον Υπερπρωταθλητή κάθε κατηγορίας, με τους νικητές να κερδίζουν τη δωρεάν συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα του 2020.

Στις 2-3 Μαρτίου λοιπόν, στα Μέγαρα θα δούμε αγωνιστικά των Ομάδων Ν, Α και Ε, όμορφα Ιστορικά, αλλά και τα πανίσχυρα αυτοκίνητα της FormulaSaloon.Παράλληλα θα διεξαχθεί και ο 1ος αγώνας του επάθλου ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge 2019, με τις πολύ ανταγωνιστικές κατηγορίες Stock, Sport και Extreme και το ξεχωριστό έπαθλο ClioCup.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, με την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων της ΟΜΑΕ.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 22Φεβρουαρίου, στις 12:00 το βράδυ.Η γενική συνέλευση αποφάσισε να μην υπάρξει δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής με προσαύξηση τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου. Όσοι επιθυμούν να τρέξουν, είτε στον αγώνα ταχύτητας είτε στην ατομική χρονομέτρηση (HTTC), θα πρέπει να υποβάλλουν εγκαίρως δήλωση συμμετοχής μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ. Η Γραμματεία του αγώνα, που λειτουργεί στα γραφεία της λέσχης ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., μπορεί να παρέχει βοήθεια και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία που απαιτείται για τη δήλωση συμμετοχής.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου θα διοργανωθεί ολοήμερο trackday από το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, έτσι ώστε οι αγωνιζόμενοι να δοκιμάσουν και να ρυθμίσουν τα αυτοκίνητά τους. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του 2019, ο τεχνικός έλεγχος με ΔΤΤ χωρίς την παρουσία του αυτοκινήτου, έχει καταργηθεί. Οπότε η παρουσία όλων των αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική, για τους αγωνιζόμενους από Αττική.

Οι ομάδες θα μπορούννα διαμορφώσουν το χώρο τους στα pits από την Παρασκευή, και να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους να διανυκτερεύσουν στην πίστα. Και για αυτό τον αγώνα υπάρχει η δυνατότητα διαμονής των συμμετεχόντων στο Αλεποχώρι , δηλαδήσε απόσταση 25 km από την πίστα, με πολύ χαμηλό κόστος. Το ξενοδοχείο IL DESTO STUDIOS – Ευθυμίου διαθέτει τα δωμάτιά του στην προνομιακή τιμή των €30/δωμάτιο για το Σάββατο 2 Μαρτίου. Ταυτόχρονα, για κάθε κράτηση προσφέρει μία ΔΩΡΕΑΝ διανυκτέρευση για την Παρασκευή 1Μαρτίου. Για κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το IL DESTO STUDIOS – Ευθυμίου στα τηλέφωνα 6932428989 και 2105770879.

Το εισιτήριο για τους θεατές έχει οριστεί στα €5. Για οποιαδήποτε επιπλέονπληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη λέσχη μας:

Λέσχη ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.
Κύπρου 76, Περιστέρι
6944531231/ 6973018485
www.ellada-racingclub.com
www.facebook.com/ellada.racingclub

Συμπληρωματικός Κανονισμός: Ταχύτητα

Συμπληρωματικός Κανονισμός: HTTC

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου και η Artemis Auto Club και φέτος συνδιοργανώνουν τον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting στην πίστα Kartodromo στις Αφίδνες την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019.

Όπως και πέρσι, το Πρωτάθλημα αναμένεται συναρπαστικό με τους οδηγούς να έχουν φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις για το 2018 και όπως ολοι να περιμένουν με ενθουσιασμό το πρωτάθλημα του 2019. Η οργάνωση ετοιμάζεται πυρετωδώς για να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν και φέτος.

Οι κατηγορίες που εχουν προκυρηχθεί για το 2019 ειναι οι ακόλουθες:
1. 60 ΜΙΝΙ &MINI Β
2. JUNIOR
3. CLUB
4. SENIOR & SENIOR MASTER
5. DD2 & DD2 MASTER
6. KZ2
7. KZ3

Δηλώσεις συμμετοχής μπορουν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και εκπρόθεσμα μέχρι την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και ώρα 23:59.

Γραμματεία του αγώνα
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή πριν τον αγώνα στα γραφεία της ΑΛΑ 19:00-21:00 και το Σαββατο 23 και Κυριακή 24 στην πίστα Kartodromo, στις Αφίδνες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορειται να καλείτε στα τηλεφωνα της λέσχης, εργάσιμες ώρες και μέρες ή να στέλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

[Φωτογραφία: Photo Rally Press]

Με αθρόα προσέλευση Αγωνοδικών και Αλυταρχών από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, και με ιδιαίτερη επιτυχία, διεξήχθη το Σάββατο 16/2 το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωνοδικών και Αλυταρχών που διοργάνωσε η ΟΜΑΕ στις εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ.

Το παρόν έδωσαν περισσότερα από 110 κορυφαία Στελέχη του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο μέχρι τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Προλογίζοντας το Σεμινάριο, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Δημήτρης Μιχελακάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη για καθιέρωση της επαφής των Στελεχών με το κέντρο λήψης αποφάσεων.

Στη συνέχεια, η κα Ανίτα Πασαλή, τα μέλη της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και τα υπόλοιπα Στελέχη της ΟΜΑΕ προχώρησαν στο Σεμινάριο με τους εξής βασικούς άξονες:

-Οι νέοι κανονισμοί και οι αλλαγές στις διατάξεις των κανονισμών κάθε μορφής αγώνα (οι οποίοι κινούνται προς ταύτιση με τους κανονισμούς της FIA).

-Οι καινούριες μέθοδοι και τεχνολογικές λύσεις που είναι στη διάθεση των Αγωνοδικών και Αλυταρχών μέσω του διαδικτύου και του ιστότοπου της ΟΜΑΕ, που στοχεύουν να διευκολύνουν το έργο τους.

Ο γενικός σκοπός της ενημέρωσης ήταν να αποκτήσουν οι Αγωνοδίκες και Αλυτάρχες τη δυνατότητα για αποτελεσματικότερη εφαρμογή των Κανονισμών της κάθε μορφής αγώνα.

Μετά το τέλος του Σεμιναρίου, τα στελέχη της ΟΜΑΕ απάντησαν σε απορίες και ερωτήσεις των συμμετεχόντων, και ακολούθησαν γραπτές εξετάσεις για υποψήφιους Αλυτάρχες με μεγάλη επιτυχία.