03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Μάρτιος 2023

Με 28 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί στο Kartodromo Αφιδνών ο πρώτος αγώνας του IAME Series Greece.

IAME SERIES GREECE 2023 RD1 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ page 001 1

seminaria

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α.ΒΟΛΟΥ) και η Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ, συνεχίζοντας το έργο της αναδιάρθρωσης, οργάνωσης, ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού  στην Ελλάδα, ανακοινώνουν το νέο Σεμινάριο Υποψήφιων Κριτών Αγώνων Αυτοκινήτου, που θα διεξαχθεί στον Βόλο στις 8-9 Απριλίου 2023.

Το σεμινάριο θα είναι όπως πάντα, διήμερο. Την πρώτη ημέρα, το Σάββατο 8 Απριλίου και από ώρα 16.00-21.00 θα γίνει στα γραφεία του σωματείου (Πανθεσσαλικό Στάδιο) η παρουσίαση και διδασκαλία καθώς και συζητήσεις – ερωτήσεις – απορίες. Θα ακολουθήσει γραπτή εξέταση των υποψηφίων.

Την δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 9 Απριλίου θα γίνει πρακτική παρουσίαση και εξέταση σε προσομοιώσεις Ειδικών Διαδρομών, Ανάβασης, Πίστας.  

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, ώστε να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / τηλέφωνο υπευθύνου: 6983 601 734). Στο σεμινάριο μπορούν να λάβουν μέρος υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα, αρκεί να είναι ενταγμένοι σε κάποιο Αθλητικό Σωματείο της ΟΜΑΕ. 

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α.ΒΟΛΟΥ) σας ενημερώνει ότι οι εξετάσεις θα γίνουν πάνω στην ύλη των Γενικών Κανονισμών, όλων των μορφών των αγώνων και του νέου Εθνικού Αθλητικού Κανονισμού (ΕΑΚ) - η οποία ύλη μπορεί να βρεθεί, για μελέτη, στον ιστότοπο της ΟΜΑΕ (www.omae-epa.gr), στην κατηγορία «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ».

Η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών για 21 Μαΐου υποχρέωσε τους Οργανωτές του 10ου RALLY GREECE OFFROAD για αλλαγή ημερομηνίας της εκδήλωσης.

Η ΟΜΑΕ ενέκρινε νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του αγώνα η οποία είναι:

14-18 Ιουνίου 2023 για τον ΕΘΝΙΚΟ αγώνα και

15-18 Ιουνίου 2023 για το Raid Regularity.

Οι Οργανωτές έχουν αιτηθεί στην FIA τη διεξαγωγή του αγώνα του Cross Country Bajas European Cup για την ημερομηνία 15-17 Ιουνίου 2023 και αναμένουν την απόφαση του WMSC.

gor2023

Οι νέες σημαντικές ημερομηνίες του αγώνα είναι:

Α) ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ και RAID-Regularity

  • 15/4 Δημοσίευση Συμπληρωματικού Κανονισμού
  • 12/5 Τέλος περιόδου Μειωμένου Παράβολου
  • 9/6 Κλείσιμο Συμμετοχών

B) ΑΓΩΝΑΣ FIA*

*αναμένεται έγκριση από τη FIA

  • 15/4 Δημοσίευση Συμπληρωματικού Κανονισμού
  • 12/5 Τέλος περιόδου Μειωμένου Παράβολου
  • 31/5 Κλείσιμο Συμμετοχών

Όσοι επιθυμούν να κάνουν νέες κρατήσεις για τις νέες ημερομηνίες του αγώνα θα πρέπει να τις πραγματοποιήσουν άμεσα καθώς τον Ιούνιο υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Οι Ομάδες που έχουν κλείσει ξενοδοχεία για 17-21 Μάϊου, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους ώστε να αλλάξουν τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο 10ο Rally Greece Offroad πρέπει άμεσα να κλείσουν αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς η περίοδος του αγώνα είναι υψηλής τουριστικής κίνησης.

https://www.rallygreeceoffroad.gr/arriving

Περιορισμένη διαθεσιμότητα ισχύει και για τη κράτηση δωματίων στη περιοχή του αγώνα.

https://www.rallygreeceoffroad.gr/accommodation

Οι Ομάδες που έχουν πληρώσει το παράβολο συμμετοχής πριν τις 29.3 για την ημερομηνία του Μάϊου, και δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις νέα ημερομηνία του Ιουνίου, δικαιούνται 100% επιστροφή χρημάτων.

Παρακαλούνται να στείλουν email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν οι νέες εκδόσεις Κανονισμών και Εντύπων με βάση τις νέες ημερομηνίες των αγώνων και θα είναι διαθέσιμες στο: https://www.rallygreeceoffroad.gr/downloads

Η Γραμματεία του Αγώνα είναι διαθέσιμη να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο. Μπορείτε να επικοινωνείτε με email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι Οργανωτές απολογούνται για την απρόσμενη κατάσταση και προσδοκούν να σας καλωσορίσουν τον Ιούνιο στο Άργος Ορεστικό για το 10ο επετειακό Rally Greece Offroad & 3ο Raid Greece Offroad.

4ο MEGA FOUR 4Χ4 Πάτρας / 12-14 Μαΐου

Published in 4x4
31 Μαρτίου 2023

Η Λέσχη 4x4 Πάτρας “Skarta Ekato” μετά την απαραίτητη έγκριση της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος), της Επιτροπής 4x4 της ΕΠΑ θα διοργανώσει τον Αγώνα «4ο MEGA FOUR 4Χ4 Πάτρας» την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στα λατομεία του Αράξου της εταιρείας «ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.».

8 750x375

Την Παρασκευή 12 Μαΐου το απόγευμα, θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος, με την πανηγυρική εκκίνηση, ενώ ο Αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Ο χώρος των λατομείων «ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» στην περιοχή του Αράξου, πραγματικά είναι ιδανικός για να φιλοξενήσει έναν αγώνα που προσφέρει θέαμα, με τον εκτός δρόμου ανταγωνισμό να φτάσει στο ζενίθ. Τα πετρώματα θα δημιουργήσουν σκληρές συνθήκες για τα 4Χ4 οχήματα, ενώ η αμφιθεατρική περίμετρος θα προσφέρει μια φυσική κερκίδα για να απολαύσουν οι θεατές από ψηλά και με ασφάλεια το μοναδικό υπερθέαμα.

Όπως πάντα η Λέσχη 4x4 Πάτρας, θέτει τον οργανωτικό πήχη πολύ ψηλά, με τα δεδομένα να καταγράφουν την αυξητική τροχεία του θεσμού. Ή ΕΠΑ – ΟΜΑΕ έχει προκηρύξει «μεικτό» Πανελλήνιο Κύπελλο με αγώνες Mega Four και Wild Terrain.

339293436 600761231692478 3542470583587942225 n

Οι εκπλήξεις από την οργάνωση δεν θα είναι λίγες και θα ανακοινώνονται σταδιακά από την Οργανωτική Επιτροπή, της Λέσχης 4x4 Πάτρας.

Με 47 συμμετοχές θα διεξαχθεί η δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς το διήμερο 1 και 2 Απριλίου από την ΑΛΑΧανίων! Η Ανάβαση Ομαλού θα πραγματοποιηθεί στη διαδρομή Φουρνές – Σκορδαλού και θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 11:30 με τις χρονομετρημένες δοκιμές. Την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00.
omalos2023
Σημειώνεται πως ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές 60 λεπτά πριν το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο και τις δύο ημέρες.
 
SYMMETOXES 17
ALA XANION 17i ANAVASI OMALOU 2023 A3 1