04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 00:27

ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, 11ος-12ος γύρος: Χρονομετρημένα

Τρίτη pole position για τον Χαραλαμπόπουλο στον τρίτο φετινό αγώνα ταχύτητας. Με ρεκόρ Ενιαίου στην πίστα των Μεγάρων ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο. Εννέα οδηγοί μέσα σε ένα δευτερόλεπτο με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Τις ιδανικές για τη λειτουργία των κινητήρων, καιρικές συνθήκες εκμεταλλεύτηκαν οι αγωνιζόμενοι στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda και μετέτρεψαν τα πολλά αγωνιστικά τους χιλιόμετρα στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, σε εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις και ρεκόρ.

Το χαρακτηριστικότερο όλων ήταν φυσικά το ρεκόρ καλύτερου χρόνου για τα Skoda Fabia του Ενιαίου, το οποίο όχι απλώς καταρρίφθηκε, αλλά τρεις φορές μάλιστα, μέσα σε δύο γύρους. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος έπεσε από το 1:14 για πρώτη φορά με 1:13.934 και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Στάθης Κουκέας ολοκλήρωνε τον γύρο του με 1:13.828 για να πάρει και το ρεκόρ πίστας. Το κράτησε μόλις έναν γύρο βεβαία καθώς αμέσως ο Χαραλαμπόπουλος απάντησε και σημείωσε το 1:13.785 που είναι και ό,τι καλύτερο έχουν καταφέρει να επιδείξουν τα Fabia μέχρι τώρα.

Όλα αυτά μάλιστα από το 2ο σκέλος ελεύθερων δοκιμών, για να έρθουν λίγο αργότερα οι κατατακτήριες δοκιμές και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος να σφραγίσει την polepositionγια τον αγώνα, όντας ο μοναδικός αυτή τη φορά που έπεσε από το 1:14. Ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος έχει εξασφαλίσει μάλιστα το πρωτάθλημα του 2019, καταφέρνει έτσι να ολοκληρώνει τους φετινούς αγώνες ταχύτητας του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda, έχοντας κατακτήσει και τις τρεις pole position που ήταν διαθέσιμες.

Η καλύτερη ατομική επίδοση του Κωνσταντίνου Γιαννίκου τον φέρνει στην πρώτη σειρά εκκίνησης και λίγο πιο πίσω από τον ομόσταυλό του, ενώ στη δεύτερη σειρά εκκίνησης θα βρεθούν οι δύο ταχύτεροι εκπρόσωποι της κατηγορίας Άνω των 30 ετών. Ο Στάθης Κουκέας με το 1:14.207 και ο «Λε Μαν» με διαφορά 48 χιλιοστών.

Ο Σπύρος Γαλεράκης που διεκδικεί αύριο τον τίτλο των Νέων από τον πρωτοπόρο Χαραλαμπόπουλο, θα ξεκινήσει πέμπτος, εμπρός από τον Τρύφωνα Χασάπη. Ο Τριπολιτσιώτης guest σε αυτόν τον τελευταίο φετινό αγώνα, προσπάθησε στους 26 γύρους που έκανε σε όλα τα σκέλη του Σαββάτου να «γνωριστεί» με το αυτοκίνητο και στον 27ο σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο των χρονομετρημένων, ώστε να πάρει την αντίστοιχη θέση στην εκκίνηση.

Πίσω του θα βρεθεί ο Γιώργος Σαρταμπάκος μόλις 31 χιλιοστά αργότερος και όγδοος ξεκινά ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης. Στο 1:14 «μπήκε» τελικά και ο «David 28» που βρίσκεται ένατος, ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα, εμπρός από τον «Adkanell». Ο… γιατρός του Ενιαίου κατάφερε να στριμώξει στο πιεσμένο πρόγραμμά του ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά φέτος και ο χρόνος του βελτιώθηκε στο 1:17.

Το μενού της Κυριακής περιλαμβάνει το δεκάλεπτο warm up στις 09:15 και ακολουθούν οι δύο αγώνες, στις 11:25 και 14:25, με τους οποίους ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική περίοδος του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda.

Last modified on Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 15:36