09292023Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 16:51

CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2016

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα ενόψει της διεξαγωγής του Ράλλυ Κύπρου 2016, που έχει προγραμματιστεί για τις 7-9 Οκτωβρίου.

Για ακόμη μια χρονιά, το Ράλλυ Κύπρου θα έχει το μοναδικό προνόμιο παγκοσμίως να προσμετρά σε δύο Διεθνή Πρωταθλήματα της FIA, αφού αποτελεί τον 10ο και τελευταίο γύρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (FIA ERC), ενώ παράλληλα προσμετρά και στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής (FIA MERC) ως ο 5ος γύρος του θεσμού. Επιπλέον, το Ράλλυ Κύπρου προσμετρά και στο Εθνικό Πρωτάθλημα, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος υπό κοινό αγωνιστικό κανονισμό. 

Μεγάλος Χορηγός του αγώνα, θα είναι η CNP Asfalistiki, ενώ αξίζει να τονιστεί πως το Ράλλυ Κύπρου διατηρεί τον χαρακτήρα των τελευταίων ετών, αφού παραμένει ένας αγώνας μικτής επιφάνειας. Αυτό σημαίνει πως οι Ειδικές Διαδρομές μπορείτε να είναι ασφάλτινες, χωμάτινες ή μικτές και κυρίως, αναμένεται να είναι μικτής επιφάνειας, με την άσφαλτο και το χώμα να εναλλάσσονται. Όσον αφορά το στήσιμο των αγωνιστικών αυτοκινήτων, αυτό θα πρέπει να είναι χωμάτινο, δηλαδή οι αναρτήσεις και τα ελαστικά να είναι χωμάτινων προδιαγραφών. 

Όπως και πέρυσι, το επίκεντρο του αγώνα θα βρίσκεται στην Λευκωσία, όπου θα στεγάζονται το Αρχηγείο και το Service Park, με τις Τελετές Εκκίνησης και Τερματισμού να πραγματοποιούνται στη Λεμεσό. Το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2016 περιλαμβάνει συνολικά 14 Ειδικές Διαδρομές, ενώ αμέσως μετά την Εκκίνηση, ο αγώνας ξεκινά με 2 βραδινές Ειδικές Διαδρομές.  Σημαντικές για τον αγώνα είναι είναι τόσο η Υπερειδική Διαδρομή της Λευκωσίας, η οποία διασχίζει και το κατεχόμενο μέρος της πόλης, όσο και οι δύο τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγών, που αποτελούν την Love Cyprus Golden Stage.

Η Love Cyprus Golden Stage, επιστρέφει στο Ράλλυ Κύπρου και περιλαμβάνει τις δύο τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, οι οποίες θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και τον επίλογο του φετινού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ. Η πρώτη εκ των δύο είναι ιδιαίτερα τεχνική ενώ η επόμενη είναι πολύ γρήγορη. Για την κατάταξη της Love Cyprus Golden Stage, θα αθροιστούν οι χρόνοι των δύο τελευταίων Ειδικών Διαδρομών και οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα αξίας 60.000 ευρώ, με την κατανομή να αναμένεται να ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Σημειώνεται επίσης, πως στο πλαίσιο της υποστήριξης συμμετοχής διεθνών πληρωμάτων, το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2016 συνεισφέρει στο κόστος μεταφοράς των αυτοκινήτων (Λαύριο-Λεμεσός-Λαύριο) στην Κύπρο. 

 

Δήλωση συμμετοχής

Συμπληρωματικός κανονισμός

Πρόγραμμα

 

Επίσημη ιστοσελίδα: www.cyprusrally.com.cy

Last modified on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 15:25