04172024Τετ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 15:41

Ανάβαση Ριτσώνας 2017: Συμμετοχές

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς στις 8-9 Απριλίου, καθώς 123 οδηγοί ετοιμάζονται για την αγαπημένη Ριτσώνα.

Ο δημοφιλής θεσμός των αγώνων Ανάβασης ξεκινά με το πρώτο ραντεβού της χρονιάς να έχει οριστεί για τη "Μέκκα των Βουνών". Ο λόγος φυσικά για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού "Α.Σ.Μ.Α." και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετεχόντων, καθώς 123 οδηγοί θα είναι παρόντες. Στο πλευρό της Οργανωτικής Επιτροπής βρίσκεται ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), στηρίζοντας έμπρακτα το σημαντικό αυτό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας που εκπέμπει πανελλαδικά.

Το θέαμα είναι εξασφαλισμένο, καθώς όλες οι Κατηγορίες έχουν πολλές και καλές συμμετοχές. Πιο δημοφιλής μεταξύ των συμμετεχόντων είναι η Ομάδα που προσέλκυσε 31 συμμετοχές, ενώ από κοντά βρίσκονται οι Formula Saloon και Ν, με 27 και 24 συμμετοχές αντίστοιχα. Ακόμη, η Κατηγορία Ε και τα Ιστορικά εφοδιάζουν τον αγώνα με 23 και 18 αυτοκίνητα αντιστοίχως. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο 8 Απριλίου με τον Τεχνικό Έλεγχο (08:00-09:30) και τις Χρονομετρημένες Δοκιμές που θα ξεκινήσουν στις 10:30, ενώ θα κορυφωθεί την Κυριακή 9 Απριλίου, με το πρώτο σκέλος να ξεκινά στις 10:30. Ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 09:30.

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς θεσμού που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον αθλητών και θεατών σε όλη τη χώρα, οπότε τα φώτα στρέφονται πλέον στη φημισμένη Ριτσώνα ενόψει ενός διημέρου με πολύ θέαμα για τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

 

Συμμετοχές

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 10:51