04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 12:21

5η Ανάβαση Κορύλοβου: Αποτελέσματα

Από έντονο συναγωνισμό και όμορφο θέαμα χαρακτηρίστηκε ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στον Κορύλοβο Δράμας, κατά τη διάρκεια του διημέρου 10-11 Ιουνίου.

Η 5η Ανάβαση Κορύλοβου διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Όμιλος Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας" (Ο.Φ.Α.Δ.) και προσμετρούσε στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, ως ο 2ος γύρος του θεσμού. Οι 36 συμμετέχοντες αγωνίστηκαν για την καλύτερη επίδοση, σε μια διαδρομή μήκους 3,2 χιλιομέτρων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι οι Έλληνες συμμετέχοντες πλαισιώθηκαν από 4 Βούλγαρους οδηγούς, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον κοκτέιλ, προς τέρψιν των θεατών που παρακολούθησαν την ανάβαση.

Ο ταχύτερος συνολικός χρόνος της ημέρας επιτεύχθηκε από τον Βούλγαρο Yuliyan Teliyski (Mitsubishi Lancer EVO IX, FST) ο οποίος είχε όμορφη μάχη με τον Κωνσταντίνο Λαζαρίδη (Mitsubishi Lancer EVO VIII, FST) και κατέκτησε τη νίκη στην Κατηγορία Formula Saloon. Ο Βούλγαρος οδηγός σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στο πρώτο, γλιστερό σκέλος του αγώνα, ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας οδηγός επανέκαμψε, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, που όμως δεν ήταν αρκετός ώστε να ξεπεράσει τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Formula Saloon και βέβαια, στην Formula Saloon Turbo. Την τριάδα της Formula Saloon διαμόρφωσε ο Δημήτρης Κατσαρός (Mitsubishi Lancer EVO IX, FST).

Όσο για τα δικίνητα της Formula Saloon Turbo, εκεί επικράτησε ο Σγουρής Μπαλάσης (Toyota Corolla, FST2) μετά από μάχη με τον Κωνσταντίνο Δαλακάκη (Renault Megane, FST2). Στα ατμοσφαιρικά της Formula Saloon, νικητής αναδείχθηκε ο Βούλγαρος Stefan Stoev (Honda Civic, FSA), τον οποίο ακολούθησαν οι Γιάννης Στοΐλας (Opel Ascona, FSA) και Θανάσης Αποστολίδης (Citroen AX, FSA), ενώ ο Βούλγαρος Alexander Dimitrov (Citroen Saxo, FSA) που ήταν εκ των διεκδικητών της νίκης, εγκατέλειψε από έξοδο.

Στην πιο πολυπληθή κλάση του αγώνα, αυτή για αυτοκίνητα κυβισμού από 1401 έως 1600 κ.εκ., η νίκη πέρασε στον Κώστα Κουτσοδήμο (Peugeot 106 S16, Α6), με τον Κώστα Αναγνωστάκη (Suzuki Swift Sport, Α6) να είναι δεύτερος και τον Χάρη Δήμο (Citroen Saxo VTS, Α6) να τους συνοδεύει στο βάθρο. Τέλος, στην Κλάση για αυτοκίνητα από 1601 έως 2000 κ.εκ. ταχύτερος ήταν ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car, Ε11) με τους Αχιλλέα Λάκη (Seat Ibiza, Α7) και Νίκο Τριχίδη (Citroen Xsara VTS) να ακολουθούν.

Η συνέχεια για το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος έχει προγραμματιστεί για τις 1-2 Ιουλίου, με την Ανάβαση στο Λιβάδι, στα πέριξ της Θεσσαλονίκης.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (GP IMAGES)

 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

 

Last modified on Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 12:50