03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 19:13

2η Ανάβαση Βλάστης: Αποτελέσματα


Παρά την ξαφνική μπόρα του Σάββατου, που δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση των δοκιμών, η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας με την βοήθεια των συμμετεχόντων αθλητών και των θεατών που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα, διοργάνωσε επιτυχώς τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος.  
Στην στεγνή και καθαρή διαδρομή των 4,5 χλμ. ανηφόρισαν πειθαρχημένα πολλοί θεατές οι οποίοι παρακολουθήσαν ένα μουδιασμένο ξεκίνημα που ίσως να οφείλεται στην μη διεξαγωγή των δύο χρονομετρημένων δοκιμαστικών σκελών την προηγουμένη.  Αποζημιώθηκαν όμως στο δεύτερο σκέλος όπου σχεδόν όλοι οι αγωνιζόμενοι έκαναν  2 και πλέον δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο από ότι στο πρώτο πέρασμα.
Κατηγορία 2000 κ. εκ.: O  Γιάννης Κωνσταντινίδης οδήγησε την Citroen ZX Kit Car στην νίκη της κατηγορίας των 2000 κ. εκ και εαυτόν όχι μόνο στο πρώτο σκαλί του βάθρου αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας του Κυπέλλου. Δίπλα του, στην παρθενική συμμετοχή σε αγώνα ανάβασης, στάθηκε ο Θεόδωρος Παπαβασιλείου με VW Golf II. Την τρίτη θέση έχασε για ένα δέκατο του δευτερολέπτου ο Νίκος Τρυχίδης με Citroen Xsara από τον Γιώργο Παρασκευαϊδη με Peugeot 306.Κατηγορία 1600 κ. εκ.: Άκρως ανταγωνιστική, ακόμα και με απουσίες η κατηγορία των 1600 έδωσε σπορ και θέαμα με τον Μιχάλη Παρασκευά να τερματίζει πρώτος στο τιμόνι του Suzuki Swift, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κουτσοδήμο μόλις ένα δευτερόλεπτο πιο αργός με Peugeot 106 S16. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Γιουβανίδης με Citroen AX.
Κατηγορία FST: Ο Δημήτρης Μπατσάρας με Mitsubishi Lancer Evo 8 οδήγησε την κούρσα της κατηγορίας με άνεση αφήνοντας τις θέσεις 2 και 3 στους Σγουρή Βαλάση με Toyota Corolla και Κωνσταντίνο Βαστάρδη με Citroen Xsara αντίστοιχα.
Η απονομή των κυπέλλων έγινε όπως και πέρσι στο ιδιαίτερα φιλόξενο παραδοσιακό χωριό Βλάστη με τις σαμπάνιες να ρέουν αλά Φόρμουλα 1 στα κεφάλια και τις φόρμες των νικητών.  Την μέγιστη βοήθεια παρείχαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, το Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. AutoVision, η Mercedes Κουρτίδης, η Polychronidis Motorsports, η εταιρία Κωτσίδης Ύδρευση-Θέρμανση, η Intersalonika  και πολλές άλλες τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζουν την Α.Λ.Π. σε όλες τις διοργανώσεις.
Ραντεβού στις 21-22 Οκτωβρίου στην Ανάβαση Καστανιάς η οποία εκτός του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων.

Αποτελέσματα

Last modified on Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 19:17