03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 16:23

Drift Βορείου Ελλάδος: Τρίτος γύρος, στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Α.Σ.ΠΙΣ. σε συνεργασία με την πίστα drivepark στο Νέο Ρύσιο προετοιμάζεται για την διοργάνωση του 3ου γύρου του πρωταθλήματος Drift Βορείου Ελλάδος 2018, το διήμερο 23-24 Ιουνίου.

Το Έπαθλο Drift Βορείου Ελλάδος θα λάβει χώρο ξανά στην Θεσσαλονίκη μετά από περίπου ένα χρόνο. Tην περσινή αγωνιστική χρονιά διοργανώθηκαν δύο αγώνες αυτού του θεσμού από τον Αθλητικό Σύλλογο Α.Σ.ΠΙΣ. Motorsports Club.

Το πρωτάθλημα Drift Βορείου Ελλάδος είναι μια ξακουστή διοργάνωση για τον κόσμο του Drift . Στον εν λόγω αγώνα αγωνίζονται οδηγοί της Βορείου Ελλάδος, που ξεχωρίζουν με τις δεξιότητες τους. Οι οδηγοί μπορούν να τρέξουν σε δυο κατηγορίες -pro ή street legal- με κριτήριο αν το αυτοκίνητό τους είναι αγωνιστικό ή αν είναι όχημα που μπορεί να κινηθεί και στο δρόμο.

Οι προπονήσεις των τοπικών ομάδων θα ξεκινήσουν Σάββατο στις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα καθώς την Κυριακή από της 9.45 το πρωί θα ξεκινήσουν τα ελευθέρα δοκιμαστικά και θα συνεχιστούν μέχρι της 6 το απόγευμα που θα πραγματοποιηθεί η απονομή.

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις αλλά και τον αγώνα το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουνίου, η είσοδος είναι ελεύθερη - ενώ ταυτόχρονα στο χώρο του “drivepark” λειτουργεί café.

Το άθλημα της πλαγιολίσθησης (drift) έχει εξελιχθεί ραγδαία την τελευταία 10 χρονιά στην χώρα μας. Πολλοί πρεσβεύουν ότι προάγγελοι της πλαγιολίσθησης ήταν τα χωμάτινα rally οπού πολλοί δεξιοτέχνες οδηγοί άρχισαν να μπαίνουν πλαγίως με το αμάξωμα τους στις στροφές έτσι ώστε να κερδίσουν χρόνο. Έπειτα με την πάροδο του χρόνου το άθλημα του drift δέχτηκε ταχεία πρόοδο μέχρι που έφτασε να διεξάγεται μέσα σε πίστες καρτ ή αυτοκινητοδρόμια, οπού τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και των θεατών.

Συμμετοχές