04262024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 19:11

Π.Π.Drift, 2ος γύρος: Οι Χαντζαράς (Pro) και Δαρζεντάς (SL) κατέκτησαν τον Πύργο

O 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift διεξήχθη τo Σαββατοκύριακο 20-21 Απρίλιου, καθώς οι οδηγοί μετακόμισαν δυτικά της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Κατακολου, προσφέροντας πολύ «δυνατό» θέαμα στους περίπου 1000 θεατές της Ηλείας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, την πρώτη του νίκη για φέτος πήρε ο περσινός πρωταθλητής Χρήστος Χαντζαρας, ο οποίος τώρα προηγείται και στην βαθμολογία, αλλά όχι και τόσο εύκολα όμως... Ο Λαγός έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του ως τώρα, οδήγησε εξαιρετικά και απείλησε στα ίσια τον πρωταθλητή στον τελικό - όμως ένα μικρόλάθος στην τελευταία μάχη τον κατέβασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Ο Χρυσανθοπουλος τελικά ήρθε με «αέρα Χίου» στο Κατακολο, οδήγησε από την πρώτη στιγμή σταθερά και μυαλωμένα και ανέβηκε επάξια στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Την τετράδα έκλεισε ο Ασλάνης, ο οποίος είχε καιρό να κάνει τόσο καλή εμφάνιση και άφησε πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην πέμπτη και έκτη θέση ανέβηκαν δυο νησιώτες οδηγοί από Κρήτη και Κέρκυρα, οι Καραμπακακης και Μανης, που έδωσαν σκληρές μάχες ανεβάζοντας το θέαμα πολύ ψηλά.

Στην κατηγορία Street Legal είχαμε επίσης πολλούς ανερχόμενους και αξιόλογους οδηγούς έτοιμους να διεκδικήσουν την νίκη, την οποία όμως τελικά πήρε πανάξια ο Δαρζεντάς οδηγώντας όλο το διήμερο πολύ σταθερά και έξυπνα. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ραπτης, από το Καρπενήσι, ο οποίος,έχει καλό δάσκαλο και αυτό φαίνεται.

Την τριάδα έκλεισε ο περυσινός πρωταθλητής Γρηγοριου, ο οποίος οδήγησε με έναν τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, ενώ ένα χάσιμο ταχύτητας δεν του έδωσε την ευκαιρία να μπει τελικό για να διεκδικήσει την νίκη.

Μετα το τέλος των μαχών έγιναν και οι απονομές, καθώς πολύς κόσμος παρέμεινε στην πίστα για να χειροκροτήσει τους νικητές, και το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου για τον 3ο γύρο του πρωταθλήματος στον γνωστό χώρο του Μαραθώνα, με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Μαραθώνα.