04242024Τετ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 13:44

Π.Π. Drift, 3ος γύρος: Η μεγάλη «μάχη» του Μαραθώνα!

Η τρίτη φετινή συνάντηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift διοργανώθηκε με επιτυχία το διήμερο 5-6 Σεπτεμβρίου 2020 στο Μαραθώνα, από το ΑΣΗ, υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και με την βοήθεια του δήμου Μαραθώνα.

Η έλλειψη θεατών έγινε φυσικά και πάλι αισθητή, ειδικά σε ένα άθλημα που εκ των πραγμάτων έχει το show στον πυρήνα του. Και, φυσικά, τα μέλη της οργάνωσης, οι οδηγοί και οι βοηθοί ήταν ενημερωμένοι και τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του covid19.

Η νέα διαδρομή, αν και μεγαλύτερη από άλλες φορές, ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη και μακράν η θεαματικότερη απ όλες όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα. Το αποτέλεσμα ήταν οι οδηγοί να ενθουσιαστούν στα περάσματα, και φυσικά το θέαμα να εκτοξευθεί!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, και στην κατηγορία Street Legal, είχαμε πολλούς δυνατούς συνδυασμούς: πάνω από 10 οδηγοί «φλέρταραν» με τα 3 σκαλοπάτια του βάθρου - κάτι που προϊδεάζε ότι τα επόμενα χρόνια η Pro θα αποκτήσει κι άλλους πρωταγωνιστές!

Τελικά αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν στον μεγάλο τελικό ήταν οι Βερνίκος και Ράπτης, οι οποίοι έπρεπε να κάνουν δύο επαναλήψεις για να αποφασίσουν οι κριτές τον νικητή του αγώνα! Μετά από τη διπλή τους μάχη, λοιπόν, ο Βερνίκος οδήγησε για άλλη μια φορά σχεδόν αλάνθαστα και ήταν και αυτός που πήρε ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο του χάρισε και την νίκη. Ο δεύτερος Ραπτης, από το Καρπενήσι, επίσης εντυπωσίασε και αυτός με τα περάσματα του.

Στον μικρό τελικό είχαμε κι άλλο οδηγό από Καρπενήσι! Οι Παπαβασιλείου και Κλωνάρης έδωσαν την δική τους εντυπωσιακή μάχη, με τον πρώτο να είναι στο τέλος λίγο καλύτερος και να ανεβαίνει στο 3ο σκαλί του βάθρου με 2 κύπελλα (και του καλύτερου rookie). Ο πάντα σταθερός Κλωνάρης έμεινε στην καθόλου κακή 4η θέση, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η κατηγορία Pro επεφύλασσε μια μάχη άνευ προηγουμένου, με τόσο καπνό και τόσο απρόβλεπτες μάχες που ελάχιστες φορές έχει ξαναδεί το σπορ! Και σε αυτόν τον αγώνα είχαμε πολλές ανατροπές, που είχαν σαν αποτέλεσμα η βαθμολογία να ξαναπάρει «φωτιά», με πολλούς οδηγούς να είναι πολύ κοντά.

Στον μεγάλο τελικό κατάφεραν να μπουν οι Λαγός και Παπαγεωργίου, που σήκωσαν στις μύτες των ποδιών όσους βρέθηκαν εκεί! Μετά από δύο απίστευτα εντυπωσιακές μάχες ο Λαγός ήταν αυτός που πήρε την δεύτερη σερί νίκη του, με τον «mister πόρτα» Παπαγεωργίου να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση.

Στον μικρό τελικό είχαμε άλλους δύο πολύ δυνατούς οδηγούς, οι οποίοι φέτος έχουν ανέβει πολύ: οι Σπονδυλιδης και Χρυσανθοπουλος κατέκτησαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα και χάρισαν φοβερό θέαμα και άφθονο καπνό σε όλους! Ο Χρυσανθοπουλος διανύει την καλύτερη του χρόνια, ενώ ο rookie Σπονδυλιδης έχει «αναστατώσει» πολύ κόσμο με την φετινή του απόδοση.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά φέτος δεν έκανε αυτό που θα ήθελε ο περσινός πρωταθλητής Χαντζαράς, καθώς τερμάτισε στην 5η θέση . Ένα λάθος του στη μάχη με τον Χρυσανθοπουλο τον άφησε εκτός τετράδας, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Την 8αδα έκλεισε ο Νταής και οι Γιάννης και Χάρης Λυμπέρης, οι οποίοι οδήγησαν και αυτοί πάρα πολύ καλά κερδίζοντας αρκετούς βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Last modified on Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 15:27