06292022Τετ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 17:27

Αγώνας Πλαγιολίσθησης και Ατομικής Χρονομέτρησης Χανίων: Αποτελέσματα

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η αγωνιστική σεζόν στην Κρήτη, με τη διεξαγωγή αγώνων Drift και GP την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην πίστα Park στο Βαρύπετρο Χανίων.

Τη διοργάνωση της αγωνιστικής ημέρας ανέλαβε το Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινήτων Χανίων (ΑΣΑΧ), οι άνθρωποι του οποίου ετοίμασαν δύο εντελώς διαφορετικούς αγώνες, έναν Αγώνα Πλαγιολίσθησης και έναν Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης. Οι δύο αγώνες συγκέντρωσαν συνολικά 40 συμμετέχοντες οι οποίοι βρέθηκαν στην πίστα καρτ "Park" και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. 

Ο Αγώνας Πλαγιολίσθησης συγκέντρωσε τη συμμετοχή 13 οδηγών που πάντως αποζημίωσαν άπαντες με το θέαμα που προσέφεραν. Στην Κατηγορία Pro νικητής αναδείχθηκε  ο Ηρακλής Λεοντής (Nissan 400SX), τον οποίο συνόδευσαν στο βάθρο οι Νίκος Σγουράκης (BMW E30 Turbo) και Δημήτρης Τσαγκαράκης (BMW E30 SR20). Στην Κατηγορία Street Legal επικράτησε ο Μανώλης Λαντζανάκης (Mazda RX7), εμπρός από τους Χαράλαμπο Σταυρουλάκη (Mazda RX8), Μανώλη Εγγλεζόπουλο (BMW) και Γιάννη Κανελλόπουλο (BMW). 

Ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης συγκέντρωσε 27 συμμετοχές, με τους οδηγούς να χωρίζονται σε επιμέρους κλάσεις ανάλογα με τις τεχνικές προδιαγραφές των αυτοκινήτων τους. Στην Ε1400 νικητής αναδείχθηκε ο Μπάμπης Πατσουράκης (Toyota Yaris), με δεύτερο τον Λευτέρη Σαρρή (Toyota Yaris) και τρίτο τον Αλέξανδρο Τσοντό (Alfa Romeo). Στην Ε1600 επικράτησε ο  Γιώργος Περουλάκης (Alfa Romeo Mito), εμπρός από τους Γιώργο Κουρασμενάκη (Fiat Punto) και Μανώλη Παντελάκη (Citroen AX). Στην Ε2000 η νίκη κατέληξε στα χέρια του Νίκου Νικολιουδάκη (Honda Civic), με τον Δημήτρη Καψαλάκη (Ford Fiesta 2000) να ακολουθεί, ενώ στην Ε2000+ o Αντώνης Κυρμιτζόγλου (Mitsubishi Lancer EVO X) ήταν ο ταχύτερος, εμπρός από τους Χρήστο Χαλακατεβάκη (Mitsubishi Lancer EVO IX) και Ζαχαρία Χατζάκη (Renault Clio). 

Στην Α1600 ταχύτερος ήταν ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Peugeot 106 Rallye), με τους Μανώλη Παντελάκη (Citroen AX) και Σταμάτη Φουντουλάκη (Citroen AX) να συμπληρώνουν την τριάδα του βάθρου. Στην Α2000 είχαμε τη μάχη της ημέρας, με τον Δημήτρη Φραντζεσκάκη (Ford Fiesta) να επικρατεί του Μανώλη Φραντζεσκάκη (Ford Escort), με τους δύο να πετυχαίνουν τα ταχύτερα περάσματα του GP, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Αντώνης Λάτσος (Honda S2000). Τέλος, στην Α2000+ o Άρης Τσαγράκης (Westfield) κατέκτησε τη νίκη εμπρός από τους Ανάργυρο Ξηρό (Opel Ascona) και Ζαχαρία Χατζάκη (Renault Clio).

Χορηγοί του αγώνα ήταν η ΑΝΕΚ LINES/BLUE STAR FERRIES (για τους εκτός Κρήτης συμμετέχοντες) και οι επαγγελματίες που στήριξαν τον αγώνα Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χανίων, Μπαταρίες Κακατσάκης, Car Care, Toyota Σαρρής, Βουλκανιζατέρ GARAGE, τα Αναψυκτικά Γεράνι, Νερά Σαμαριά, τα Παγάκια Κρήτης, και το Ξενοδοχείο Ακάλι.

Καταλυτική ήταν η βοήθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων και το Ασθενοφόρο της Κλινικής Τσεπέτη. 

Χορηγοί Επικοινωνίας του αγώνα ήταν οι ΜAX Fm, Νέα Τηλεόραση, Ράδιο Φάρος, Creteplus.gr, CRN.gr, Χανιώτικα Νέα, athlitiko.gr, Κόσμος της Πόλης, Aris myridakis photography, eparxies.gr, και Σεληνιώτικα Νέα.

 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του εκάστοτε αγώνα (Αγώνας Πλαγιολίσθησης ή Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης) μπορείτε να βρείτε το διαθέσιμο υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 17:34