03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 15:33

Rotax MAX Challenge Greece 2018: Επίλογος στα Μέγαρα

Ο επίλογος για τη 19η χρονιά του δημοφιλούς θεσμού ROTAX Max Challenge θα γραφτεί τη Κυριακή 7 Οκτωβρίου στη πίστα καρτ των Μεγάρων με το 3ο γύρο, ο οποίος θα κρίνει και τους 8 νικητές των κατηγοριών που θα εκπροσωπήσουν τα Ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Τελικό της ROTAX στη Βραζιλία για το 2018. Τη διοργάνωση του αγώνα θα αναλάβει ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλων Καρτ (Σ.ΦΙ.ΚΑ.).

Το Rotax MAX Challenge είναι το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα με αγωνιστικά kart, που χρησιμοποιούν τους κινητήρες 125 Max Evo της Rotax. Aνήκει και διοργανώνεται από την BRP-ROTAX και τους -κατά χώρα- αντιπροσώπους της. Είναι ένα επίσημο πρωτάθλημα της CIK-FIA (Commission Internationale de Karting / Federation Internationale de l’Automobile) και ακολουθεί τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρτ. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η χρήση σφραγισμένων κινητήρων Rotax 125 Max Evo για όμοια απόδοση. Σε εθνικό επίπεδο, οι τοπικοί αντιπρόσωποι διοργανώνουν τοπικά πρωταθλήματα Rotax MAX Challenge. Περισσότεροι από 7.500 ενεργοί αγωνιζόμενοι, συμμετέχουν σε αυτά τα τοπικά πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι οδηγοί της Rotax στο πρόγραμμα των αγώνων RMC ακολουθούν τους βασικούς κανόνες του Rotax MAX Challenge και χρησιμοποιούν όλοι υποχρεωτικά, έναν εγκεκριμένο τύπο ελαστικών της MOJO. Ο πλέον καταξιωμένος θεσμός στο παγκόσμιο karting έχει ιστορία
19 ετών, κερδίζει φίλους και ισχυροποιείται συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στο Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ.