07152024Δευ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 12:37

Συναρπαστικό φινάλε για το IAME Series Greece 2019

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η δεύτερη σεζόν του IAME Series Greece, με το «σπίτι» του θεσμού, το Kartodromo, να φιλοξενεί τον τέταρτο και τελευταίο γύρο του 2019!

Συνολικά 29 αγωνιζόμενοι έδωσαν συναρπαστικές μάχες, με στόχο τη νίκη και τον τίτλο στις επί μέρους κατηγορίες, καθώς και τα εισιτήρια πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series που θα διεξαχθούν στην πίστα karting LeMans στη Γαλλία.

Και στις τέσσερις κατηγορίες του αγώνα που συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club» και «Α.Λ.Α.», είχαμε ενδιαφέρουσες μονομαχίες, που χάρισανθέαμα και συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στην πίστα των Αφιδνών.

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno) επικράτησε ανάμεσα στους έντεκα συμμετέχοντες, σφραγίζοντας και την πρώτη θέση στην τελική βαθμολογία φτάνοντας τους 151 πόντους, έναντι 118 του αδερφού του Γιώργου.

Στο κύκνειο άσμα για τη χρονιά, τον ακολούθησε ο Νικόλας Φραγκάκης (Kaitatzis Racing, Tony Kart) που παράλληλα ήταν νικητής στην Κλάση MINI Β και κατά συνέπεια επαθλούχος. Τρίτος τερμάτισε στον Τελικό ο Βασίλης Μαλαμής (Speed Force, Exprit).

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) ο Στυλιανός Πετρίσης (Galaxy Motorsports, Parolin) έκλεισε με στιλ μία σεζόν όπου επικράτησε σε 11 από τα 12 σκέλη, κατακτώντας με διαφορά τον τίτλο. Στο βάθρο τον πλαισίωσαν οι Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, Exprit) και Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic). Όσο για την τελική βαθμολογία της κατηγορίας, εκεί την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης Ντάφος (Praga Zahos Karting, Praga) και Νίκος Λύκος (PRT Motorsport, Tony Kart).

Στην X30 SENIOR (από 14 ετών), στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Xavier Handsaeme (Kaitatzis Racing, Tony Kart) με δεύτερο τον Ερμάντο Κεραμά (PRT Motorsport, Tony Kart) και τρίτο τον Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis Racing Team, FA). Ωστόσο, στην τελική βαθμολογία είναι το όνομα του Κωνσταντίνου Κομνηνού (Kaitatzis Racing, Tony Kart) αυτό που βρίσκεται στην κορυφή, με δεύτερο τον Βέλγο και τρίτο τον Ανδρέα Δεβετζόγλου (Galaxy Motorsports, Parolin).

Στην Κλάση X30 MASTER ταχύτερος στον αγώνα με τον οποίο έκλεισε η αυλαία του 2019, ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Exprit). Με αυτή τη νίκη τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή της τελικής κατάταξης.

Τέλος, στην X30 SUPER (από 15 ετών) με τους ισχυρούς κινητήρες των 175cc, ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart) πρόσθεσε άλλη μία νίκη στο ενεργητικό του και έτσι υπερασπίστηκε επάξια την περυσινή του συνολική επικράτηση στην κατηγορία.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ηδεύτερη σεζόν διεξαγωγής του IAME SeriesGreece και το επόμενο ραντεβού, είναι για τον Οκτώβριο και τους Παγκόσμιους Τελικούς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 4ος γύρος

Mini

Mini B

Junior

Master

Senior

Κωνσταντίνος Κομνηνός

Last modified on Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 14:24