03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 17:40

Π.Π. Karting, 2ος γύρος: Οι νικητές της Καλαμάτας

Τη δεύτερη από τις τέσσερις φετινές τους «μονομαχίες» για την ανάδειξη των Πρωταθλητών Ελλάδας έδωσαν οι αγωνιζόμενοι του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting την περασμένη Κυριακή, 30 Αυγούστου, στην πίστα San Nicolas της Καλαμάτας - επιφυλάσσοντας συναρπαστικό θέαμα και στις τρεις κατηγορίες του θεσμού.

Σε μια από τις πιο ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού, και παρά τις δυσκολίες από τη συνεχιζόμενη πανδημία του Covid19, οι αγωνιζόμενοι επέστρεψαν στη δράση μετά τον εναρκτήριο φετινό αγώνα στις Αφίδνες, ανανεώνοντας τις μάχες τους στις κατηγορίες Mini, Junior και Senior στην αριστερόστροφη, μήκους 1.186 μέτρων παραλιακή πίστα της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Μαζί τους, έκαναν το ντεμπούτο τους και αρκετοί νεαροί αγωνιζόμενοι, κυρίως από την Πελοπόννησο.

Ξεκινώντας από την κατηγορία Mini, ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου (Exprit-TM / Speedforce) κατέκτησε την pole position εμπρός από το δίδυμο της Praga Zahos Karting, Νίκο Φραγκάκη και Αθανάσιο Ζάχο (Praga-TM). Καθώς ο Παπαφιλίππου και ο Φραγκάκης μοιράστηκαν τις νίκες στους δύο ημιτελικούς, ο πρώτος κατάφερε να κερδίσει στον τελικό τη συγκλονιστική τους μονομαχία!

Από κοντά στη μάχη ακολούθησε και ο ταχύτατος τοπικός αγωνιζόμενος Εμμανουήλ Σταμάτης (Gold-TM / Fortune Motorsport), που ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου. Όσο για τη Mini B, που πάντως δεν προσμέτρησε λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού συμμετοχών, ο Ζάχος ήταν πρώτος σε όλες τις δοκιμασίες της ημέρας.

Στην κατηγορία Junior ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Tony-IAME / GSR) πέτυχε τον πρώτο χρόνο και κέρδισε και τους δύo ημιτελικούς, καθώς οι Χρήστος Χατζής της Cosmosrally και ο Νίκος Λύκος της Praga Zahos Karting εναλλάχθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση. Ωστόσο, μεγάλος νικητής του τελικού ήταν ο Γιάννης Δήμος (Maranello-IAME / Fortune Motorsport).

Η κατηγορία Junior συνέβη κάτι αντίστοιχο, καθώς ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Parolin-IAME / Galaxy Motorsports) κατάφερε να κατακτήσει την pole position, και επίσης να κερδίσει και τους δύο ημιτελικούς - στους οποίους οι δύο οδηγοί της PRT Motorsport, Δημήτρης Βασιλέρης και Κωνσταντίνος Κομνηνός (Tony-IAME) τον ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση. Όμως, στον τελικό υπήρξε και εδώ ανατροπή, με την επικράτηση του Βασιλέρη - τον οποίο στο βάθρο ακολούθησαν οι Στυλιανός Πετρίσης (Exprit-IAME / Speedforce).

Μετά τις δύο πρώτες συναρπαστικές συναντήσεις στις Αφίδνες και στην Καλαμάτα, ο τρίτος φετινός αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting είναι προγραμματισμένος για τις 14-15 Νοεμβρίου, στην Πάτρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

[Κεντρική φωτό: ΑΛΑ Καλαμάτας]