04182024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 12:27

Rotax Max Challenge 2020: Οι νικητές

Το Rotax Max Challenge 2020 τελείωσε... 48 ώρες, ένα Σαββατοκύριακο, δύο αγώνες για πέντε τίτλους, και τέσσερα εισιτήρια για το Rotax MAX Challenge Grand Finals που θα διοργανωθεί τον Ιανουάριο στην Πορτογαλία!

Τέσσερις οδηγοί λοιπόν που προέκυψαν από τα αποτελέσματα του διήμερου αγώνα, θα αποτελέσουν την Ελληνική εκπροσώπηση στον Παγκόσμιο τελικό της Rotax. Η «Ολυμπιάδα του Κarting», όπως αποκαλείται από αυτούς που έχουν «ζήσει» τον διεθνή θεσμό. Ο δρόμος για την Πορτογαλία πέρναγε από το Kartodromo, όπου είχαμε τον διπλό αγώνα, κριτήριο των Ελληνικών τίτλων του Rotax Max Challenge και των οδηγών που θα μας εκπροσωπήσουν στην «Ολυμπιάδα»:

125 Micro MAX (8-11 ετών)
Ο Θάνος Ζάχος έκανε τρία στα τρια, α’, β’ και γ’ τελικό και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του! Τίτλος που δίνει την ευκαιρία στον «βενιαμίν» των «Πρωταθλητών» και θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία τον Ιανουάριο συμμετέχοντας στο Rotax MAX Challenge Grand Finals, όπως και όλοι οι νικητές του Rotax Max Challenge.

Πρώτος αγώνας: Oι μικροί αλλά εντυπωσιακοί πιλότοι, ήταν επτά. Το φαβορί, ο Θάνος Ζάχος πήρε στο τέλος την πρώτη θέση, όταν ο τερματίσας στην πρώτη θέση πρωτοεμφανιζόμενος Λευτέρης Γκουλέτσος τιμωρήθηκε για «εκκίνηση εκτός γραμμής» και υποχώρησε στην τέταρτη θέση.

125 Mini MAX (10-13)
Ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου ήταν από την αρχή ταχύτατος και τελικός νικητής, επαναλαμβάνοντας την ίδια εξαιρετική εμφάνιση και στον δεύτερο και τελευταίο γύρο του θεσμού! Ήταν και για τον οδηγό της Mini o πρώτος τίτλος του.

125 Junior MAX (12-15)
O Γιώργος Καφαντάρης επανέλαβε την δυναμική του και την δεύτερη μέρα του Rotax Max Challenge. Στον Κυριακάτικο δεύτερο και τελευταίο γύρο του θεσμού ήταν νικητής στον δεύτερο ημιτελικό και τελικό κι έτσι κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας του! Το αποτέλεσμα έδωσε στον ''νεοφερμένο'' στην κατηγορία Junior, το δικαίωμα να ταξιδέψει στο Rotax Grand Final.

Πρώτος αγώνας: Εδώ ο Γιώργος Καφαντάρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και νικητής, παρά την προσπάθεια του Γιώργου Θεοδωρακόπουλου.

125 Senior MAX (14 και άνω)
Η επιστροφή μετά από δύο χρόνια του Χρήστου Ντέκα συνδυάστηκε με την προσπάθεια προσαρμογής την πρώτη μέρα του διημέρου και την σπουδαία εμφάνιση στον Κυριακάτικο αγώνα, που τον έφτασε στην πρώτη θέση του βάθρου!

O Στυλιανός Πετρίσης που μαθηματικά είχε κατακτήσει τον τίτλο από τον πρώτο ημιτελικό της Κυριακής, ήταν νικητής και στον δεύτερο και στον τελικό τερμάτισε κατόπιν ποινής 10'', στην πέμπτη θέση. Αποτέλεσμα που δεν επηρέασε την τελική επικράτηση στην κατηγορία του θεσμού και μαζί με τον τίτλο του Επαθλούχου, πήρε και το εισιτήριο για την Πορτογαλία!

Πρώτος αγώνας: Συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του, ήταν νικητής και στο P.I.C.K., τον Σεπτέμβριο, ο Στυλιανός Πετρίσης πήρε μία σπουδαία νίκη με δεύτερο τον μαχητικό Χρήστο Ντέκα που επανεμφανίστηκε στους αγώνες μετά από δύο χρόνια!

125 MAX DD2 (15 και άνω)
Ο Άκης Βασιλέρης όπως και στον πρώτο αγώνα, εντυπωσιακός και ταχύτατος, ήταν ο θριαμβευτής της κατηγορίας! O οδηγός με την τεράστια διεθνή εμπειρία θα είναι κι αυτός στο αεροπλάνο με προορισμό το Πορτιμάο της Πορτογαλίας, όπου θα γίνει το Rotax MAX Challenge Grand Finals.

Πρώτος αγώνας: Ο Άκης Βασιλέρης επικράτησε των Χρήστου Οικονόμου και Θανάση Χατζόγλου, κάνοντας ένα εξαιρετικό αγώνα.

125 MAX DD2 Masters (32 και άνω), πρώτος αγώνας: Ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης πλησιάζοντας τα εξήντα χρόνια της ζωής του, δείχνει κάθε χρονιά και πιο νέος. Ήταν και πάλι νικητής της ηλικιακής κλάσης της κατηγορίας DD2!

Ήταν ένα σπουδαίο αγωνιστικό διήμερο για το karting. Η Rotax Hellas διοργάνωσε στην κυριολεξία μία μεγάλη γιορτή του σπορ, εν μέσω πανδημίας. Οι οδηγοί, μηχανικοί και γονείς-συνοδοί τήρησαν στο 100% το ανάλογο υγειονομικό πρωτόκολλο και όλα εξελίχθηκαν με ασφάλεια ως το τέλος. Ήταν ένας αγώνας που σήμαινε την επανεκκίνηση του ελληνικού karting, αφού μετά από χρόνια ο αριθμός συμμετεχόντων έφτασε σε αριθμό ρεκόρ, της τελευταίας πενταετίας!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αγώνας 1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αγώνας 2