04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 17:21

Η Rotax Hellas «επανιδρύει» το karting στην Κρήτη

Η Rotax Hellas, έχοντας στόχο την επίτευξη του σχεδίου της για την αγωνιστική σεζόν του 2021, επανιδρύει το αγωνιστικό karting στην περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα, το ''ζωντανεύει'' στην Κρήτη!

Ο πρώτος γύρος του φετινού Rotax MAX Challenge, από τους δύο που περιλαμβάνει το Rotax MAX Challenge Mediterranean Cup 2021, θα διεξαχθεί στις 22-23 Μαΐου στα Χανιά, σε μία από τις καλύτερες πίστες στην Ελλάδα, την Pista Park!

O αγώνας ήδη έχει προσελκύσει το τοπικό ενδιαφέρον, από οδηγούς που ως σήμερα έκαναν δοκιμές και προπονήσεις, αλλά τώρα βάζουν στόχο την εξέλιξη τους μέσω συμμετοχής τους σε αυτόν. Πολλοί δε από αυτούς θα δοκιμαστούν σε αγωνιστική δραστηριότητα για πρώτη φορά.

Πολλοί ενεργοί οδηγοί, ιδιαίτερα από την Αθήνα, θέλοντας να ξεφύγουν από τη μονότονη συνεχή προπόνηση σε ένα αγωνιστικό χώρο, αναζητούν νέες συγκινήσεις, αλλαγή εικόνων και παραστάσεων κι έτσι θα βρεθούν στην ''Pista Park'' στις 22-23 Μαΐου.

Το Rotax MAX Challenge Mediterranean Cup 2021 ως θεσμός αποτελεί πέρα από μία ενδιαφέρουσα συμμετοχή και ένα τιμητικό τίτλο που θα κριθεί σε δύο αγώνες.

Η απευθείας πτήση Ισραήλ-Κρήτη διευκολύνει τους οδηγούς από την συγκεκριμένη χώρα κι έτσι έχει προσεγγίσει τεράστιο ενδιαφέρον. Οι οδηγοί από το Ισραήλ έχουν δείξει την ιδιαίτερη προτίμησή τους στο Ελληνικό Rotax MAX Challenge και όπως πέρυσι έτσι και φέτος θα υπάρξει μία έντονη και πολυπληθής συμμετοχή.

Στην πρόσφατη επίσκεψη μας στα Χανιά εντυπωσιαστήκαμε για μία ακόμα φορά για το πόσο όμορφη, περιποιημένη, προσεγμένη και αγωνιστικά ενδιαφέρουσα είναι η Pista Park. Το σίγουρο είναι πως οι συμμετέχοντες θα μείνουν εντυπωσιασμένοι.

Ας ελπίσουμε πως θα επιτραπούν και οι θεατές έτσι ώστε κι αυτοί με την σειρά τους να απολαύσουν σε ένα σπουδαίο και πολιτισμένο περιβάλλον την προσπάθεια των οδηγών. Αρκετοί δε από τους τοπικούς πρωταγωνιστές ήταν ήδη εκεί:

Ο Γιώργος Ψαρουδάκης είναι μαθητής της δευτέρας Δημοτικού, γεννημένος στις 7 Μαρτίου του 2013. Ο μικρός Χανιώτης οδηγός προετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες karting. O πρώτος αγώνας του Rotax MAX Challenge, στην πίστα ''Pista Park'' που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο και τη Κυριακή 22-23 Μαΐου θα είναι το ονειρικό εφαλτήριο της εμπλοκής του Γιώργου με το karting στην κατηγορία Rotax Micro MAX.

Το οικογενειακό ''δίδυμο'', από τον Άγιο Νικόλαο, Γιώργος και Μιχάλης Δασκαλάκης στην πίστα των Χανίων για την προετοιμασία τους για τον αγώνα του Rotax MAX Challenge. O Γιώργος γεννημένος τον Φεβρουάριο του 2009, είναι μαθητής της έκτης Δημοτικού και ο ρόλος στην ομάδα δεν είναι άλλος από αυτή του οδηγού στην κατηγορία Rotax Junior MAX. O Μιχάλης είναι ο πατέρας του Γιώργου και πέρα από αυτή την μοναδική σχέση είναι και μηχανικός του. Ο αγώνας στις 22-23 Μαΐου στην ''Pista Park'' θα είναι ο πρώτος για τον νεαρό οδηγό που οδηγεί και το πρωτοεμφανιζόμενο καρτ στις ελληνικές πίστες Ralf Schumacher (RS) Evo 2.

Ο Χανιώτης μαθητής της τρίτης Γυμνασίου Λευτέρης Μυλωνάκης, γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2006 και στις 22-23 Μαΐου, στην ''γειτονιά'' του θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε αγώνα karting. Στην κατηγορία Rotax Senior ΜAX, o Λευτέρης θα οδηγήσει ένα Maranello στοχεύοντας σε πρώτο χρόνο στον αγωνιστικό εγκλιματισμό του και στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Ένα μικρός στην ''μεγάλη'' κατηγορία του Rotax MAX Challenge. O Λευτέρης Γιακουμάκης από τα Χανιά μαθητής της δευτέρας Λυκείου, γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου του Ολυμπιακού μας έτους, 2004. Ο νεαρός οδηγός προετοιμάζεται για την προσωπική του πρεμιέρα στους αγώνες karting, επιλέγοντας την πλέον απαιτητική κατηγορίας Rotax DD2 MAX, έτσι θα βρεθεί στην εκκίνηση ως ''rookie'' μεταξύ έμπειρων συναθλητών του!

Ο Ανέστης Σπάρταλης εμφανίστηκε σε αγώνα Rotax MAX Challenge το 2018, στην κατηγορία Rotax Junior MAX και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά. Σήμερα με αφορμή την επιστροφή του Rotax MAX Challenge στην ''Pista Park'', επιστρέφει στην... ενεργό δράση. O Χανιώτης οδηγός μαθητής της πρώτης Λυκείου γεννημένος στις 27 Δεκεμβρίου του 2005 προετοιμάζεται ήδη για την επανεμφάνισή του στην Senior MAX πλέον.

O Μανώλης Σκεπετζάκης έχει γεννηθεί τον Αύγουστο του 2000 και είναι φοιτητής Μηχανικών στην Θεσσαλονίκη. Ο Ρεθυμνιώτης οδηγός, έχει μία ιδιαίτερη σχέση με το Rotax MAX Challenge αφού έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια εκδηλώνοντας έτσι ένα σπουδαίο ταλέντο. Σήμερα έφτασε η στιγμή να συμμετέχει σε ένα αγώνα που γίνεται στην πατρίδα του, στην κατηγορία Rotax Senior MAX και ήδη προετοιμάζεται γι’ αυτό στην ''Pista Park''.

O Δημήτρης Φραντζεσκάκης έχει γράψει την δική του ιστορία στο Ελληνικό motorsport, ακολουθώντας τον δρόμο που του έδειξε και του δείχνει ο πατέρας του Γιώργος. Ο Δημήτρης γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1990 σε ηλικία μόλις οκτώ ετών αρχίζει τη σπουδαία πορεία του στους αγώνες karting. Στα επόμενα χρόνια διακρίνεται έχοντας μεγάλες επιτυχίες στους αγώνες και το 2006, συμμετέχει ως κορυφαίος Έλληνας οδηγός στην κατηγορία Rotax Junior MAX στον Παγκόσμιο τελικό του Rotax MAX Challenge. Μετά από πολύχρονη αγωνιστική διακοπή από τους αγώνες karting, επιστρέφει στις 22-23 Μαΐου στην Pista Park για τον 1o γύρο του Rotax MAX Challenge 2021.

[Δελτίο Τύπου]