03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 10:22

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΛΑΜΗΣ Από την mini στην junior και φλερτ με το Παγκόσμιο!

 Όταν παρακολουθείς την προσπάθεια ενός δωδεκάχρονου Έλληνα οδηγού αγώνων karting να αγωνίζεται ή πιο συγκεκριμένα να μάχεται ανάμεσα σε 72 κορυφαίους οδηγούς του κόσμου στην ίδια (Mini 10-13 ετών) κατηγορία, να σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις και να συναγωνίζεται για την πρώτη θέση, ονειρεύεσαι κι εσύ. Αν και δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτος το κατόρθωμα για τον Έλληνα οδηγός που τερμάτισε στην 9η θέση, είναι μεγάλο!  Ο σπουδαίος μικρός, μεγάλος οδηγός Βασίλης Μαλάμης, στον Παγκόσμιο τελικό Rotax  που έγινε στην Πορτογαλία τον Νοέμβριο ήταν εκεί και με την εμφάνισή του έγραψε ιστορία και μας γέμισε υποσχέσεις για το μέλλον!

Ο Βασίλης Μαλάμης άρχισε την ενασχόλησή του με το karting σε ηλικία 8 ετών, μαθητής της Γ! Δημοτικού. Η πρώτη του χρονιά, έχοντας δίπλά του ως και σήμερα, τον έμπειρο κόουτς-μηχανικό Τάσο Τσερανιδη (Speed Force), ήταν εγκλιματισμός και η προσαρμογή στις πολλές και δύσκολες απαιτήσεις μέσα κι έξω από την πίστα.


   
Την επόμενη χρονιά, 2019 τα αναμενόμενα δειλά του πρώτα αγωνιστικά βήματα αποδεικνύουν το αντίθετο. Δεν ήταν διόλου δειλά, ήταν αποκύημα της δουλείας με την ομάδα του και η ανάδειξη του πηγαίου ταλέντου του. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, κατακτά τον πρώτό του εθνικό τίτλο και ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Mini ηλικίας 8-10 ετών αποτέλεσμα που τον φέρνει και στην δεύτερη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία 8-12 ετών! Στον εμπορικό θεσμό του Italian American Motor Engineering Series την ίδια χρονιά, στην τελική βαθμολογία είναι 3ος στην Mini (8-12) και 2ος στην Μini (8-10). Ήταν πράγματι ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον μικρό οδηγό που εξελίχθηκε σε μικρό χρονικό πεδίο.

Η επόμενη χρονιά, 2020 ο Βασίλης Μαλάμης γίνεται διεθνής. Συμμετέχει σε αγώνα Rok Cup Italia στη πίστα Adria στην γειτονική Ιταλία και συνεχίζοντας και στο εξωτερικό να είναι εντυπωσιακός, τερματίζει 3ος, φυσικά στην κατηγορία Mini. Ο Covid-19 όπως σε όλα τα αθλήματα έτσι και στο karting περιόρισε τις δραστηριότητες στο ελάχιστο. Ετσι και ο οδηγός για όλο το 2020, κρατά ως ανάμνηση μόνο την πρώτη του διεθνή επιτυχία!
       
To 2021 επιστρέφει στην δράση με... φόρα! Δεύτερος εθνικός τίτλος, είναι Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Mini ενώ δημιουργεί παράδοση στον θεσμό του Rotax MAX Challenge κατακτώντας το έπαθλο της κατηγορίας Mini.

Tο 2022 είναι η τελευταία του χρονιά στην ''μικρή'' κατηγορία και ''ανεβαίνει'' στο δεύτερο σκαλί στο βάθρο της τελικής βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, κατακτά το Πανελλήνιο Κύπελλο της κατηγορίας Mini και φυσικά την πρώτη θέση στο Rotax MAX Challenge που τον ''οδήγησε'' στον Παγκόσμιο τελικό του θεσμού.



Ήταν η μικρή γεμάτη επιτυχίες μεγάλη πορεία του Βασίλη Μαλάμη στα πρώτα χρόνια του ως οδηγού αγώνων karting. Γεννημένος στις 24 Μαρτίου του 2010, μαθητής πλέον της A! Γυμνασίου ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Από την νέα χρονιά θα συμμετέχει στην κατηγορία Junior (13-15 ετών) και ήδη έχει αρχίσει προπονήσεις-δοκιμές.



Σημαντικά χαρακτηριστικά του πιλότου το χαμόγελο του, η συγκέντρωση στο στόχο, το πλούσιο ταλέντο και η συνεργασία του από τα πρώτα αγωνιστικά του μέτρα ως σήμερα με τον Τάσο Τσερανίδη. Μία σταθερή πορεία που προσδίδει η πολύχρονη σχέση με ένα κόουτς-μηχανικό, όταν όλες οι πλευρές έχουν υπομονή!.

Last modified on Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 13:16