03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 18:26

27ο Ράλλυ Αττικό: Συμμετοχές

Η έναρξη των ελληνικών ράλλυ για το 2017 θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αττικής το διήμερο 4-5 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 42 πληρωμάτων. 

Το 27ο Ράλλυ Αττικό διοργανώνεται σε γνωστές διαδρομές μέσα στην Αττική και πολύ κοντά στην Αθήνα, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον και πολλών θεατών. Τη διοργάνωση του αγώνα, ο οποίος αποτελεί τον 1ο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου" (Α.Λ.Α.). 

Ο αγώνας έχει διήμερη διάρκεια, καθώς θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου  4 Μαρτίου από την Πεντέλη και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 5 Μαρτίου, στο Γραμματικό. Προηγουμένως, τα 42 πληρώματα θα έχουν δώσει μάχη με το χρονόμετρο σε 5 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 63,37 χιλιομέτρων. Το απόγευμα και βράδυ του Σαββάτου 4 Μαρτίου, το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο περάσματα από την Ειδική Διαδρομή "Πεντέλη" μήκους 7,25 χιλιομέτρων, με κατεύθυνση από τον Άγιο Πέτρο προς τον ομώνυμο οικισμό. Έπειτα, τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στο Parking των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Μαραθώνα όπου και θα διανυκτερεύσουν, στον ίδιο χώρο που θα στεγάζεται και το Service Park. Η επόμενη ημέρα, περιλαμβάνει 3 περάσματα από την Ειδική Διαδρομή "Γραμματικό" μήκους 16,29 χιλιομέτρων, πριν τον τερματισμό στο Γραμματικό. Σημειώνεται, πως το τελευταίο πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή θα λογιστεί ως "Power Stage", δηλαδή θα προσφέρει επιπλέον βαθμούς στα πληρώματα ανάλογα με τη σειρά κατάταξής τους σε αυτήν, όπως προβλέπεται πλέον από τους κανονισμούς.

Όσον αφορά στις συμμετοχές, ο αριθμός τους σηματοδοτεί μια ενθαρρυντική αρχή στη σεζόν για τα ασφάλτινα ράλλυ. Η μάχη για τη νίκη, αναμένεται να δοθεί μεταξύ των πληρωμάτων της Κατηγορίας C2 που συγκεντρώνει 7 συμμετοχές, ενώ δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν ούτε τα κορυφαία πληρώματα της Κατηγορίας F2, που είναι ικανά για εξαιρετικούς χρόνους και σε επίπεδο Γενικής Κατάταξης. Συγκεκριμένα, στην Κατηγορία C3 θα συμμετάσχουν 6 πληρώματα, ενώ η C5 είναι η πιο πολυπληθής του αγώνα με 11 αυτοκίνητα. Τέλος, στην C6 θα λάβουν μέρος 9 συνδυασμοί, με τα Ιστορικά να δίνουν για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών, με 10 αυτοκίνητα.

Οι τελευταίες πινελιές στο σχεδιασμό του εναρκτήριου αγώνα του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος αλλά και του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων έχουν μπει και η αρχή, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον!

 

Συμμετοχές

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 15:24