03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 19:11

8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας": Συμμετοχές!

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή ενός αγώνα που συγκέντρωσε πολλές και υψηλού επιπέδου συμμετοχές, οι οποίες εγγυώνται θέαμα και έντονο συναγωνισμό σε μια από τις πιο γνωστές ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές της Ελλάδας. 

Οι αγωνιζόμενοι στηρίζουν για ακόμη μια φορά τη διοργάνωση της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, δίνοντας δυναμικό "παρών" στο 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" που θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαρτίου, στην Ειδική Διαδρομή "Μπράλος-Σκαμνός" μήκους 15,6 χιλιομέτρων. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου, με τη διεξαγωγή του Τεχνικού Ελέγχου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS, που αποτελεί τον Χορηγό του αγώνα και θα φιλοξενήσει σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, τη Γραμματεία. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου, με 2 περάσματα από την Ειδική Διαδρομή τα οποία θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Τάσου Καπέλλα, ενός ανθρώπου που προσέφερε πολλά στο Σωματείο επί τουλάχιστον 20 χρόνια και έφυγε ξαφνικά από κοντά μας τον Αύγουστο του 2016. Για αυτό το λόγο, η φετινή έκδοση του Ράλλυ Σπριντ Μπράλου φέρει το όνομά του αγαπημένου Τάσου, ενώ ταυτόχρονα η Α.Λ.Α.Λ. έχει προκηρύξει ειδικά κύπελλα "Τάσος Καπέλλας" για το πρώτο πλήρωμα της τελικής κατάταξης που, οδηγός και συνοδηγός, θα είναι αθλητές της. 

Το 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" αποτελεί τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος, ενώ θα αποτελέσει ταυτόχρονα και τη 2η φετινή συνάντηση για το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν, γεγονός που φαίνεται και από τον πίνακα των 55 συμμετεχόντων, ο οποίος συνδυάζει ιδανικά την ποσότητα με την ποιότητα, τόσο στα σύγχρονα όσο και στα Ιστορικά αυτοκίνητα. Από την πρώτη ματιά, γίνεται αντιληπτό ότι οι μάχες για τη νίκη σε επίπεδο Γενικής, F2 και επιμέρους Κατηγοριών θα είναι μεγάλες, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη ώστε οι θεατές να βρεθούν στις "κερκίδες" της διαδρομής. Οι Κατηγορίες C1 και C2, από όπου αναμένεται να προκύψει και το πλήρωμα που θα κατακτήσει τη νίκη συγκέντρωσαν 12 συμμετοχές, ενώ τουλάχιστον 5 από αυτές είναι εκ των βασικών υποψηφίων για την τελική επικράτηση. Με μεγάλο ενδιαφέρον όμως αναμένονται και οι μάχες στην F2 που κατατάσσονται οι δικίνητοι συνδυασμοί, καθώς το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων στις Κατηγορίες C3, C4, C5 και C6 είναι εχέγγυο έντονου συναγωνισμού. Η Κατηγορία C3 διαθέτει 8 συμμετοχές, ενώ στο πλαίσιο της Κατηγορίας C4 θα ξεκινήσουν 3 πληρώματα. Στην Κατηγορία C5 θα λάβουν μέρος 11  πληρώματα, τη στιγμή που Κατηγορία C6 προσφέρει στον αγώνα ακόμη 8 συνδυασμούς. 

Παράλληλα, το δικό της χρώμα θα δώσει στον αγώνα η Κατηγορία των Ιστορικών Αυτοκινήτων,  που έχει προσελκύσει τη συμμετοχή 13 πληρωμάτων τα οποία θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του εν λόγω Πρωταθλήματος. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές συμμετεχόντων και θεατών, αφού προσφέρουν νοσταλγικές εικόνες και ήχους στους παλαιότερους και παραστάσεις που οι νεότεροι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν. 

Σε ακόμη μια διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας", η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται εμπράκτως στο πλευρό της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα. Ως εκ τούτου, το 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, ενώ δίπλα στον αγώνα βρίσκονται τόσο ο Δήμος Λαμιέων, ως Μεγάλος Οικοδεσπότης του γεγονότος όσο και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Ακόμη, το Ράλλυ διεξάγεται χάρη στην αρωγή της Τοπικής Κοινότητας Ηράκλειας, όπου μεταξύ άλλων θα βρίσκεται ο Χώρος Επισκευών την Κυριακή 26 Μαρτίου, καθώς και της Τοπικής Κοινότητας Ελευθεροχωρίου και Σκαμνού, μέσα στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται η Ειδική Διαδρομή.  

Υποστηρικτής του 8ου Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας", είναι το Νερό Ιόλη. 

 

Ράλλυ Σπριντ Μπράλου - Νικητές

7ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2016): Πάνος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO VIII)

6ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2014): Νίκος Καρπάνος-Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer EVO X)

5ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Γιάννης Ανδρικόπουλος" (2013): Πάνος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO IX)

4ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2012): Γιάννης Ακράτος-Βαγγέλης Ακράτος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

3ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2011): Βασίλης Ζάχος-Βαγγέλης Ασπρόμουγγος (Citroen C2 R2)

2ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2010): Νίκος Ζιόβας-Νίκος Πετρόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

1ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου (2009): Πάνος Χατζητσοπάνης-Ανδρέας Ανδρικόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

 

8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου "Τάσος Καπέλλας" - Πρόγραμμα

Λήξη Αναγνωρίσεων: Σάββατο 25 Μαρτίου, με τη Δύση του Ηλίου (Λαμία)

Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 25 Μαρτίου (στον χώρο Διοικητικού Ελέγχου)

Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 (Γραμματεία)

Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 (Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS) 

1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 25 Μαρτίου, 15' μετά το τέλος του Διοικητικού Ελέγχου (Γραμματεία)

Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης: Σάββατο 25 Μαρτίου, 45' μετά το τέλος του Διοικητικού Ελέγχου (Πίνακας Ανακοινώσεων)

Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 10:00 (ΣΕΧ1: Π.Ε.Ο. Λαμίας- Άμφισσας, 1,43 χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση προς Ηράκλεια)

Τερματισμός: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 12:55 (ΣΕΧ 2Α: Τερματισμός Parc Fermé In)

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 26 Μαρτίου, αμέσως μετά τον τερματισμό (Parc  Fermé)

Ανακοίνωση τελικής κατάταξης: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 15:15 (15' μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου)

Απονομή Επάθλων: Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 16:00 (Αίθουσα Εκδηλώσεων "Αρχοντικό Σκούρας")

 

Συμμετοχές

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

 

Last modified on Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 17:03