03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 14:26

40ο Ράλλυ Κρήτης: Το Πρωτάθλημα Ασφάλτου στην Αφετηρία!

Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης φιλοξενεί στην Κρήτη τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου του 2018, προκηρυγμένο από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, ΟΜΑΕ.

Το 40ο Ράλλυ Κρήτης έχει επετειακό χαρακτήρα αφού συμπληρώνονται 40 αγώνες από την πρώτη διεξαγωγή του το 1979. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια και την ευχαρίστηση αγωνιζομένων και θεατών.

Αποτελείται από 8 ειδικές διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν σε δυο μέρες , μήκους 75,6 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του φετινού Ράλλυ Κρήτης μαζί με τις απλές διαδρομές αγγίζει τα 312 χιλιόμετρα.

Το κέντρο του αγώνα και το Service Park θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια στον εξωτερικό χώρο του Acqua Plus. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενώ η τελετή λήξης στο Acqua Plus. Η βράβευση των νικητών και η απονομή των επάθλων θα γίνει στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας, κοντά στον οικισμό των Ποταμιών, με την υποστήριξη των φιλόξενων κατοίκων του.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου από τις 12:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιηθεί διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις του “Ι.ΚΤΕΟ ΠΑΤΡΩΝΑΚΗΣ”, στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου. Από τις 17:00 θα γίνεται παρουσίαση των αγωνιστικών πληρωμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Το κοινό θα θαυμάσει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σε μια ανοιχτή εκδήλωση ,όπου θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τον μηχανοκίνητο "κόσμο".

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 18:00 πάνω στη ράμπα αφετηρίας στο ίδιο σημείο και στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι με τα αυτοκίνητα τους θα κατευθυνθούν προς τα Μάλια για την πρώτη ειδική διαδρομή Μάλια-Κράσι στις 18:48.

Η ειδική θα επαναληφθεί στις 20:23 ως νυχτερινή, σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για αγωνιζόμενους και θεατές. Οι πρόσθετοι προβολείς στα αγωνιστικά θα δώσουν μια ιδιαίτερη αγωνιστική χροιά τη νύχτα. Το πρώτο σκέλος τελειώνει με 45λεπτο σέρβις στο Acqua Plus αργά το βράδυ και μετέπειτα είσοδο των αυτοκινήτων σε καθεστώς Parc Ferme.

Την Κυριακή 1 Απριλίου στις 10:00 θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα που αποτελείται από τις ειδικές διαδρομές Ποταμιές-Ασκοί και Σμάρι-Επισκοπή, που θα διεξαχθούν από τρεις φορές η κάθε μία. Το 40o Ράλλυ Κρήτης θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στις 16:43 της ίδιας μέρας, με τα αγωνιστικά να τερματίζουν στο Acqua Plus. Θα ακολουθήσει βράβευση αθλητών στο Μοναστήρι της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας.

Η προσπάθεια του Α.Ο.Κ. γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Πολύ σημαντική βοήθεια προσφέρει ο Δήμος Χερσονήσου.

Επίσης ο ΑΟΚ συνεργάζεται στενά με τη Ελληνική Αστυνομία ,το τμήμα Τροχαίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού , ώστε να παραχθούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην διοργάνωση του Ράλλυ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του σωματείου Αγγουράκη Ελένη στο τηλ. 6976897007. Στην σελίδα του Α.Ο.Κ. στο Facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις και πληροφορίες.

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Συμμετοχές

Ωράριο Σαββάτου 31/3

Ωράριο Κυριακής 1/04

Χάρτης Σαββάτου 31/3

Χάρτης Κυριακής 1/04

Χάρτης ΕΔ1-2: Μάλια

Χάρτης ΕΔ3-5-7: Ποταμιές

Χάρτης ΕΔ4-6-8: Σμάρι

Περιοδικό 40ου Ράλλυ Κρήτης

Αφίσα 40ου Ράλλυ Κρήτης

Last modified on Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 17:49