04262024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 13:56

Π.Π.Ράλλυ Ασφάλτου: Στην τελική ευθεία το Ράλλυ ΔΕΘ (15-16/9)

Με την είσοδο του Σεπτέμβρη και τον ερχομό του φθινοπώρου, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης φτάνει στις τελικές προετοιμασίες για την 51η έκδοση του Rally ΔΕΘ, 5ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου 2018, που θα διεξαχθεί στις 15-16 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας φέτος, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα είναι μονοήμερος με τον Τεχνικό Έλεγχο να πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00-18:00 στην Νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, με την Πανηγυρική Εκκίνηση να γίνεται στις 20:30 στον ίδιο χώρο.

Την Κυριακή 16/9 το πρωί τα αυτοκίνητα θα εξέλθουν από το Service Park στις 09:00 προκειμένου να κινηθούν προς την πρώτη Ειδική του αγώνα -λίγο μετά την αλλαγή πορείας στο χωριό Λιβάδι-, η οποία ξεκινάει στις 09:33.

Στη συνέχεια, θα κινηθούν προς την περιοχή της Χαλκιδικής και ειδικά στο πιο κλασσικό κομμάτι της, στο βουνό του Χολομώντα, με την εκκίνηση της μεγαλύτερης ειδικής του αγώνα να δίνεται από το χωριό Παλαιόχωρα - λίγο πιο πάνω από το κλασσικό σημείο αφετηρίας (μετά την ταβέρνα «το Τζάκι») και κατάληξη στην περιοχή των παλαιών λατομείων.

Το Service Park θα εδρεύει στην περιοχή του οικισμού της Αγίας Αναστασίας, στην σκιά του γνωστού μοναστηριού, σε ένα κομμάτι που για ένα μεγάλο διάστημα χρησιμοποιούταν ως παράκαμψη της Εθνικής Οδού. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στις 16:52 στην Νότια Πύλη της ΔΕΘ.

Φυσικά ο αγώνας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική υποστήριξη των κρατικών φορέων. Πρώτη απ’ όλους είναι η ΔΕΘ-Helexpo, η οποία και προσφέρει τους χώρους της εκκίνησης, τερματισμού και του κέντρου του αγώνα. Μαζί με την ΔΕΘ σημαντική υποστήριξη προσφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) καθώς επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι Δήμοι Θέρμης-Λαγκαδά-Πολυγύρου, των οποίων και δρόμους χρησιμοποιεί για την διέλευσή του ο αγώνας. Θα ήταν άδικο να παραλείψουμε την ανυπολόγιστη βοήθεια της διοίκησης της Αστυνομίας και την Πυροσβεστικής συνεπικουρούμενη από τα κατά τόπους κλιμάκια.

Φυσικά και δεν πρέπει να παραλείπεται η σημαντικότατη υποστήριξη που παρέχουν στον Όμιλο οι χορηγοί του καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας (ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, περιοδικά και το διαδίκτυο).

Το Ράλλυ ΔΕΘ, αν και μπήκε στην «μέση» ηλικία του, παραμένει νεότατο και σας περιμένει να το τιμήσετε με την παρουσία σας για μία ακόμη φορά.

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Ωράριο

Χάρτης