03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 23:37

Π.Π. Ράλλυ Ασφάλτου, 1ος γύρος: Η πρώτη μέρα του Ράλλυ Κρήτης

Η πανηγυρική εκκίνηση της 41ης έκδοσης του Ράλλυ Κρήτης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο του Ηρακλείου. Πλήθος κόσμου παρά τον βροχερό καιρό, τίμησε με την παρουσία του και το ζεστό χειροκρότημα του, όλους τους συμμετέχοντες του φετινού αγώνα. Από τα 28 πληρώματα που είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή, 26 πέρασαν τη ράμπα της εκκίνησης και ρίχτηκαν στη μάχη με το χρονόμετρο στα τρία περάσματα απο την ειδική "Μάλια - Κράσι".

Στο αγωνιστικό μέρος, τα πάνω-κάτω ήρθαν στο πρώτο πέρασμα της ειδικής όταν ξαφνική νεροποντή έκανε την εμφάνιση της λίγο πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού. Εκμεταλλευόμενοι τόσο τη σειρά εκκίνησης τους, όσο και τη σωστή επιλογή -βρόχινων- ελαστικών, οι Δαμιανάκης - Δαμιανάκης (Peugeot 205) κέρδισαν τη δεύτερη ειδική της ημέρας και το τέλος της πρώτης μέρας τους βρίσκει επικεφαλής του αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων απο τους διώκτες τους.

Οι επίσης δικίνητοι Περάκης- Κουρουγκιαούρης έλυσαν σωστά το γρίφο των ελαστικών και "πετούσαν" με το Peugeot 206 XS τους στις απογευματινές ειδικές ολοκληρωνοντας τη πρώτη μέρα του αγώνα στη δεύτερη θέση.

Τρίτοι στην κατάταξη της σημερινής ημέρας, 25 δευτερόλεπτα μακριά απο την κορυφή, οι Αναπολιοτάκης-Τσιούκας στην πρώτη τους επαφή με το νέο τους αυτοκίνητο Ford Fiesta R5, οι οποίοι παρά τη λάθος επιλογή ελαστικών στα δυο πρώτα περάσματα, σημείωσαν τον ταχύτερο χρονο στη τρίτη, νυχτερινή ειδική.

Μάχη, που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, πραγματοποιείται για τη τέταρτη θέση μεταξύ των "φτερουγάτων" Αλυγιζάκη - Χατζηδάκη (Mitsubishi Lancer EVO9), των πέμπτων γενικής Ανταλουδάκη - Πλουμή που με το Ν2 Peugeot 106 Rallye τους καταδιώκουν στο χιλιοστό 0.01(!!!!!) και των νικητών της πρώτης ειδικής διαδρομής Φραντζεσκάκη - Κλαριδόπουλου (Ford Fiesta ST), με τη συνολική διαφορά των τριών πληρωμάτων τους να ειναι μόλις 1.4 δευτερόλεπτα.

Έξι πληρώματα είχαν τις στιγμές τους και εγκατέλειψαν: Κακεπάκης - Μπαρδάκης(μηχανικό πρόβλημα), Κτιστάκης - Κτιστάκης (μηχανικό πρόβλημα), Κοροβέζος - Μπουσουλης (έξοδος), Τρακάκης - Ματαλιωτάκης (έξοδος),

Την Κυριακή, η αγωνιστική δράση ξεκινά στις 11.13 και ύστερα από δύο περάσματα από τις ειδικές Ποταμιές και Καστέλι, τα αγωνιστικά ανέβουν τη ράμπα τερματισμού στην Πλατεία Ελευθερίας στις 14.50. Οι απονομές θα λάβουν χώρα στον ίδιο χώρο στις 17:00.
Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα μετά την τρίτη ειδική καθώς και το ωράριο εκκίνησης του δεύτερου σκέλους.

Last modified on Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 14:39