03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 12:04

25ο Ηπειρωτικό Ράλλυ «Autotest»: Θρίαμβος των Αναπολιοτάκη-Τσιούκα!

Το «αργυρό» 25ο Ηπειρωτικό Ράλλυ «Autotest» πέρασε στην ιστορία. Η ΕΛ.ΕΤ.Α. sport είχε τη χαρά να διοργανώσει έναν από τους καλύτερους -από πλευράς συμμετοχών, επιδόσεων και κόσμου- αγώνες του 2019, τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου - τη νίκη του οποίου κατέκτησε ο Γιώργος Αναπολιοτάκης, με τον Αθανάσιο Τσιούκα στο δεξί μπάκετ του εντυπωσιακού Ford Fiesta R5.

Το Ηπειρωτικό Ράλλυ είναι πλέον θεσμός για την πόλη των Ιωαννίνων, και αυτό αποδείχθηκε από την τελετή της πανηγυρικής εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς να θαυμάσει πληρώματα και αυτοκίνητα πριν ριχθούν στην μάχη των χρόνων και του αγώνα. Πάνω από 5000 κόσμος παρακολούθησε την τελετή, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και οι φορείς της πόλης μας με την Βουλευτή Ιωαννίνων κα. Κεφάλα να δίνει εκκίνηση στον αγώνα σηκώνοντας τη σημαία στο 1ο πλήρωμα και δίνοντας τη μετά για τη συνέχεια στον Δήμαρχο της πόλης κ. Ελισάφ και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι νικητές του αγώνα ήταν οι Γιώργος Αναπολιοτάκης και Αθανάσιος Τσιούκας, που συμμετείχαν με ένα Ford Fiesra R5 της κατηγορίας C1/R5. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Χάρης Δήμος με ένα Skoda Fabia R5 της κατηγορίας C1/R5, ενώ 3οι οι Παναγιώτης Καμπύλης και Σταύρος Σταμέλος με ένα Skoda Fabia S2000 της κατηγορίας C1/S2000.

Νικητές στην κατηγορία F2 ήταν οι Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης, ένα από τα πολλά πληρώματα από την Κρήτη που συμμετείχαν στον αγώνα, με Peugeot 306 S16 της κατηγορίας C3/E11, 2oι τερμάτισαν οι Χρήγστος Αυγερόπουλος-Ευστράτιος Γιαβάσης με Peugeot 106 S16 της κατηγορίας C5/A6 και 3οι οι τοπικοί Δημήτρης Παπαδιώτης και Ιωάννης Οικονόμου με ένα Renault Clio 16s Williams της κατηγορίας C3/E11.

Πρώτο πλήρωμα από τα Ιωάννινα ήταν οι Κωνσταντίνος Παπαχρήστος - Χρήστος Λάππας, με ένα Mitsubishi Lancer EvoIX της κατηγορίας C2/N4, 2o τοπικό πλήρωμα οι Αντώνης Αντωνίου - Νικόλαος Πετυρόπουλος με ίδιο αυτοκίνηο της κατηγορίας C2/R4 και 3οι οι Δημήτρης Παπαδιώτης - Ιωάννης Οικονόμου με το Renault Clio 16s Williams.

Το Ηπειρωτικό Ράλλυ δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και όλων των χορηγών μικρών και μεγάλων που φρόντισαν να μας δώσουν ότι ζητήσαμε για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη διοργάνωση. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά για ακόμη μία χρονιά το Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων που στάθηκε δίπλα μας δίνοντας το όνομα του στον αγώνα μας, την εταιρία CITY CARS ΕΠΕ για τα αυτοκίνητα που μας παραχώρησε, την ΑΦΟΙ Δ.ΛΑΠΠΑ ΟΕ για την ονοματοδοσία των Ειδικών Διαδρομών ΔΩΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΝΙΑΝΗΣ, αλλά και τις εταιρίες INTERCARS, WURTH και GEKAS.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τα 43 πληρώματα που πήραν εκκίνηση στον αγώνα μας για την συμμετοχή τους, τους θεατές που βρέθηκαν στην εκκίνηση αλλά και στο βουνό για να παρακολουθήσουν τον αγώνα αλλά και τους εθελοντές και ανθρώπους της οργάνωσης που φρόντισαν τις λεπτομέρειες για να μπορέσει να γίνει το 25ο Ηπειρωτικό Ράλλυ «Autotest».

Εμείς αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι οι ετοιμασίες για το 26ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ Rally έχουν ήδη ξεκινήσει και δίνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ