03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 00:42

«MyKteo» 7ο Φθινοπωρινό Ράλλυ: Γιορτή!

Στην Κεντρική Προβλήτα της Ιτέας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η φαντασμαγορική Πανηγυρική Εκκίνηση του MyKteo 7ου Φθινοπωρινού Ράλλυ. Τα 55 πληρώματα που πήραν εκκίνηση χειροκροτήθηκαν από τους πολλούς θεατές που έδωσαν το παρών στην όμορφη αυτή τελετή που σηματοδότησε την έναρξη του τελευταίου γύρου του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ράλλυ - ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί ο Τεχνικός Έλεγχος στις εγκαταστάσεις του «MyKteo» Άμφισσας.

Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης βραβεύθηκε από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) ο Πρωταθλητής Ελλάδος του 1993, Κωνσταντίνος Αποστόλου ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο των ράλλυ το 1969! 50 χρόνια ράλλυ, λοιπόν, για τον οδηγό που επιστρέφει έπειτα από 22 χρόνια στο τιμόνι της Lancia Delta Integrale 16V.

Οι οδηγοί φάνηκαν ενθουσιασμένοι τόσο από την ποιότητα, όσο και από την ποσότητα των συμμετεχόντων, την επιλογή των ειδικών διαδρομών και την ατμόσφαιρα που επικράτησε στην κεντρική προβλήτα της Ιτέας το βράδυ του Σαββάτου. Δήλωσαν έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στις 5 ειδικές διαδρομές του αγώνα, ενός αγώνα που θα κρίνει τον Πρωταθλητή Ελλάδος του 2019!

Ολοκληρώθηκε ο τεχνικός έλεγχος!
Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του MyKteo Άμφισσας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο τεχνικός έλεγχος του MyKteo 7ου Φθινοπωρινού Ράλλυ. Ο αγώνας που ρίχνει την αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος χώματος, και προσμετράει στο Πρωτάθλημα Ιστορικών διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ενώ ονομαστικός χορηγός είναι το MyKteo. Χορηγοί, επίσης είναι η Seajets και οι 4 Τροχοί.

Από τη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου πέρασαν και τα 55 αυτοκίνητα που δήλωσαν συμμετοχή.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εισέλθει στην ειδική διαδρομή «Αγία Ευθυμία» (10.05 km) στις 09:30 και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στις «Καρούτες» (20.58 km-ώρα έναρξης 10:38). Μετά από το ενδιάμεσο σέρβις, τα πληρώματα θα διέλθουν για δεύτερη φορά από την Αγία Ευθυμία και τις Καρούτες, με την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή, αυτή της Άμφισσας στις 16:08 (14.29 km - Power Stage), να πραγματοποιείται μία φορά και να κλείνει το αγωνιστικό μενού.

Μετά από 5 συνολικά ειδικές διαδρομές και 76 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα πληρώματα θα τερματίσουν στην Κεντρική Προβλήτα της Ιτέας στις 16.48, όπου θα γίνει γνωστός ο Πρωταθλητής Ελλάδος της φετινής χρονιάς. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 18.30.

Χρήσιμο εργαλείο για τους θεατές που επιθυμούν να επισκεφτούν τον αγώνα αποτελεί ο διαδραστικός χάρτης, τον οποίο μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://cutt.ly/MwnGB1U . Υπενθυμίζεται πως ο δρόμος κλείνει 90 λεπτά πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Το θέαμα προμηνύεται χορταστικό στις ειδικές διαδρομές της Ιτέας! Αγώνας με 5 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, με μια πλειάδα Group N αυτοκινήτων, με αρκετούς δικίνητους-πιστολέρο, αλλά και με πολλά Ιστορικά αυτοκίνητα δε χάνεται! Ραντεβού στο βουνό!

Facebook page: https://www.facebook.com/asma.agonistiko/