06102023Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 17:05

6o Athens Rally Sprint «Αγ. Μερκούριος»: Θέαμα και πλήθος κόσμου!

Ολoκληρώθηκε και η έκτη έκδοση του Athens Rally Sprint, 4ος φετινός γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Νότιας Ελλάδας, στον φιλόξενο Αγιο Μερκούριο. Ένας αγώνας πολύ δύσκολος στη διοργάνωσή του, μέσα στην Αττική, σε έναν οικολογικά ευαίσθητο χώρο, για μια ακόμη χρονιά απέδειξε ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα δεν καταστρέφουν, ούτε επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Ο καλός καιρός ξανατράβηξε τους θεατές στο βουνό, που ήταν πολύ περισσότεροι από άλλες χρονιές, διάσπαρτοι στα σχεδόν 15 χιλιόμετρα της διαδρομής και θύμιζαν άλλες εποχές, που πιστεύουμε ότι θα ξαναυπάρξουν για τους αγώνες ράλλυ. Μεγάλος νικητής και πρώτος στην ομάδα C2, για άλλη μια χρονιά στο Athens Rally Sprint Sprint ο Γ.Αργυρίου με τον Δ.Πάσχο, έχοντας τέλεια γνώση του δρόμου, οδήγησαν στο όριο όπου χρειαζόταν. Δυστυχώς η μάχη που όλοι περίμεναν δεν έγινε αφού οι Π.Κύρκος με τον Γ.Σταυρόπουλο είχαν έξοδο στην πρώτη στροφή του αγώνα.

Στην δεύτερη θέση της Γενικής και πρώτοι C5 η επίδοση του αγώνα, οι Χ.Αυγερόπουλος και Ευ.Γιαβάσης που ξέχασαν ότι που και που αφήνουν και λίγο το γκάζι και μάγεψαν με τα περασματα τους, τους θεατές που τους χειροκρότησαν έντονα. Τρίτοι στην γενική κατάταξη και πρώτοι στην ομάδα C1 ισως όχι στην καλυτερη τους μέρα οι Κυπελλούχοι Ράλλυ Ασφάλτου για το 2019 Π.Καμπύλης και Σ.Σταμέλος προσπάθησαν για το καλύτερο.

Πρώτοι στα πισωκίνητα στην γλυστερή διαδρομή, ιδιαίτερα στο πρώτο σκέλος, ήταν οι Δ.Τροβάς με τον Γ.Κόλλια με την εξελιγμένη Μ3, υπερστρέφοντας και προσφέροντας πολύ θέαμα. 

Στα Ιστορικά που τίμησαν τον αγώνα με πολλές συμμετοχές, κυνηγώντας τους τίτλους της χρονιάς, πρώτοι και με πολύ καλή επίδοση στην γενική κατάταξη οι Π.Παραδείσης - Κ Ποιμενίδης. Δεύτεροι οι ταχύτατοι Ι.Τσαλαματάς με τον Ν.Μπαμπαλή και την τριάδα να κλείνουν οι Κ.Μυλωνάς με τον Η.Αγγελή.

Στην C4 πρώτοι οι σταθεροί Γ.Κοπανάκης Χ.Φαρμάκης, στη C5 οι θεαματικοί Σ.Χαλδαίος-Κ.Σαμαράς και στην C6 οι πολύ γρήγοροι Δ.Αμαξόπουλος με την Χ.Μωραίτη.

Στο Ενιαιο ΣΟΑΑ οι Π.Χαλάτσης- Ξ.Παπαγεωργίου έκαναν κορυφαία επίδοση στην 17η θέση της γενικής κατάταξης μπροστά από πολύ δυνατούς συνδυασμούς..

Έντονος συναγωνισμός, θέαμα, μάχες σε όλες τις κατηγορίες και κλάσεις, απρόπτα, πολλοί θεατές, καλός καιρός. Θα μπορούσαν να είναι οι ετικέτες ενός αγώνα που κύλησε ομαλά σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα δύσκολου να οργανωθεί.

Το Σωματείο μας θέλει να ευχαριστήσει , τους εθελοντές φίλους που ήρθαν με πολύ κέφι να μας βοηθήσουν, το Photοrallypress.gr για το φωτογραφικό υλικό, το Καρτόδρομο Αφιδνών για την αμεση βοήθεια του στο θέμα που προέκυψε με τον χώρο του τεχνικού ελεγχου, τη Nissan ΧΑΛΚΙΑΣ για την παραχώρηση των πλοηγών αυτοκινήτων, τον χορηγό μας το ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ που πάντοτε βρίσκεται κοντά μας, τα εξήντα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα και πάνω από όλα τους πολλούς θεατές που πέρασαν ένα rally Σάββατο στον πανέμορφο Αγιο Μερκούριο._Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ