02012023Τετ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 00:15

Π.Π. Ράλλυ Χώματος, Rd2, 37ο Ράλλυ Φθιώτιδος: Shakedown

Με το προαιρετικό Shakedown στην περιοχή ΧΥΤΑ Λαμίας, ξεκίνησε η αγωνιστική δράση του 37ου Ράλλυ Φθιώτιδος. Τα 14 πληρώματα που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο Shakedown, θέλησαν να πάρουν μια πρώτη "γεύση", από τις συνθήκες που θα επικρατούν στον αγώνα την αυριανή ημέρα.

Ο νικητής του πρώτου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος , Ιωάννης Παπαδημητρίου έχοντας δίπλα του τον Γεώργιο Πολυζώη Skoda Fabia R5, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο πραγματοποιώντας 3 περάσματα. Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο σημείωσε το πλήρωμα από το Βέλγιο, Sebastien Bedoret-Thomas Walbrecq Skoda Fabia R5. Πραγματοποίησαν και τα 6 περάσματα που είχαν στην διάθεση τους για να εγκλιματιστούν στις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα καθώς είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε χωμάτινη επιφάνεια. Το τρίτο χρόνο πέτυχαν οι πρωταθλητές χώματος Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου με ακόμη ένα Skoda Fabia R5, οι οποίοι αρκέστηκαν σε 3 περάσματα.

Οι Jourdan Serderidis-Frederic Miclotte Skoda Fabia R5, με 4 περάσματα σημείωσαν αρκετά ανταγωνιστικούς χρόνους, βρισκόμενοι σε πολύ καλή κατάσταση. Λίγο πίσω τους βρέθηκαν οι Γεώργιος Ζυμαρίδης-Κωνσταντίνος Σούκουλης Skoda Fabia R5, οι οποίοι πραγματοποίησαν 2 περάσματα. Οι Ευθύμιος Χαλκιάς -Λεωνίδας Μαχαίρας Ford Fiesta R5, έκαναν 4 περάσματα με στόχο να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα με τους καινούργιο τους αυτοκίνητο.

Οι πάντα γρήγοροι Κωνσταντίνος Τζέμος-Ηλίας Παναγιωτούνης Mitsubishi Lancer EVO IX, πραγματοποίησαν 4 περάσματα. Οι Γεώργιος Παραδείσης-Κωνσταντίνος Ποιμενίδης Mitsubishi Lancer EVO IX, στο δεύτερο τους αγώνα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έκαναν 6 περάσματα. Οι "IAIN"-Μιχάλης Φράγκου Mitsubishi Lancer EVO IX, θέλοντας να βελτιωθούν με το καινούργιο τους αγωνιστικό υλοποίησαν 4 περάσματα. Με το ίδιο αυτοκίνητο οι Νικόλαος Ντάβαρης -Φίλιππος Τζεφεράκος αρκέστηκαν σε 2 μόνο περάσματα της ειδικής διαδρομής.

Για την δικίνητη κατηγορία οι "BACKO"-Άρης Ιαβέρης Ford Fiesta 1.6, θέλοντας να συνεχίσουν τις σπουδαίες εμφανίσεις τους πραγματοποίησαν 3 περάσματα. Οι Επαμεινώνδας Καρανικόλας-Γεώργιος Βασιλάκης Ford Fiesta ST και οι Ηλίας Καφαντάρης-Νικόλαος Κόντος Toyota Corolla 3Door HB, πραγματοποίησαν από 5 περάσματα.

Με το εντυπωσιακό Toyota Hilux, οι Ευάγγελος Μπερσής-Παναγιώτης Κάλφας με στόχο την εξέλιξη του αυτοκινήτου εξάντλησαν και τα 6 περάσματα που είχαν στην διάθεση τους.

Μετά το τέλος του Shakedown, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ford Ντουλάκης πραγματοποιήθηκε ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος για τα υπόλοιπα πληρώματα που συμμετέχουν στο 37ο Ράλλυ Φθιώτιδος. Στην διαδικασία δεν εμφανίστηκαν οι Ανδρέας Μπάζδελης-Κωνσταντίνος Ζωτιάδης VW Golf GTI 2.0 και οι Αντώνης Κωτσόπουλος-Σοφία Παλαπανίδη Citroen Saxo VTS. Με αποτέλεσμα στον αυριανό αγώνα να εκκινούν 39 πληρώματα.

Η οργανωτική επιτροπή λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και με γνώμονα την ασφάλεια όλων των πληρωμάτων αλλά και των άμεσα εμπλεκομένων στο 37ο Ράλλυ Φθιώτιδος, προχώρησε σε αλλαγές στις ειδικές διαδρομές του αγώνα. Η Ειδική Διαδρομή "Μοσχοκαρυά", λόγω καταστροφής του οδοστρώματος δεν θα διεξαχθεί, με την Ειδική Διαδρομή "Δίβρη" να διεξάγεται τρεις φορές με το πρώτο αγωνιστικό να εκκινεί στις 10:33.

Υπενθυμίζεται πως για ακόμη μία φορά δίπλα στον αγώνα βρίσκεται η Τοπική κοινωνία αποδεικνύοντας εμπράκτως την υποστήριξή της στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό αφού τόσο ο Δήμος Λαμιέων, που είναι ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του αγώνα, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος διά της Π.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας βρίσκονται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Shakedown