03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 16:59

2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας: Στα αγαπημένα Σκούρτα! (27/11)

Το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) διοργανώνει το 2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Ο αγώνας θα εκτυλιχθεί στην αγαπημένη ακροπολική ειδική διαδρομή «Σκούρτα», η οποία έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν τους αστέρες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ!

Η χάραξη έχει μικρές διαφορές σε σχέση με αυτή του 1ου Ράλλυ Σπριντ που πραγματοποιήθηκε το 2019, ωστόσο είναι ίδια με τη διαδρομή που εντάχθηκε στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις τον περασμένο Ιούνιο. Τα πληρώματα θα πραγματοποιήσουν τρία περάσματα από τη διαδρομή, μήκους 13,02 χιλιομέτρων, με τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα να ανέρχονται στα 39,06 χλμ. Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 62 χλμ. Στο πλευρό του Σωματείου βρίσκεται ο Δήμος Τανάγρας.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από τις 16:00 έως τις 20:00, θα διεξαχθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του αγώνα, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα φύγει από το Service Park που θα βρίσκεται στο χωριό Σκούρτα στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, ενώ ο τερματισμός του 2ου Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις 14:30. Στο Πνευματικό Κέντρο των Σκούρτων θα διεξαχθούν οι απονομές των επάθλων.

Οι αναγνωρίσεις της διαδρομής θα γίνονται μέχρι το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (έως τη δύση του ηλίου) με ελεύθερο αριθμό περασμάτων. Τονίζεται ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων πρέπει να είναι σύμφωνη με τον Κ.Ο.Κ. και να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Απαγορεύεται, με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων στην ειδική διαδρομή με ανάποδη φορά από αυτή του αγώνα.

Η Γραμματεία θα λειτουργεί στα γραφεία του Σωματείου ΕΛΛΑΔΑ (Κύπρου 76, Περιστέρι) έως το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και την ημέρα του αγώνα, θα εδράζεται στο Πνευματικό Κέντρο Σκούρτων.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στο 2ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας έχει ξεκινήσει και εκπνέει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 23:59. Δηλώσεις γίνονται μόνο μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ.

Ιστορία
Το 2019, το Σωματείο ΕΛΛΑΔΑ επανάφερε στο προσκήνιο την ειδική διαδρομή «Σκούρτα», έπειτα από 11 χρόνια, διοργανώνοντας το 1ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας. Σε έναν αγώνα που συγκέντρωσε 39 συμμετοχές, την έκπληξη πέτυχαν οι Κύπριοι Φοίβος Νικολάου-Σάββας Ζάκου που επικράτησαν με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX. Το Κυπριακό δίδυμο τέθηκε επικεφαλής από την αρχή του αγώνα και όντας ταχύτερο και στα τρία περάσματα, δικαίως καρπώθηκε την πρώτη νίκη επί Ελληνικού εδάφους!

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Θέμης Χαλκιάς-Λεωνίδας Μαχαίρας, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IX, με τους Ιωάννη Μποζιονέλο-Βαγγέλη Παναρίτη να τερματίζουν τρίτοι με Lancer έκτης γενιάς. Οι Πάνος Ισμαήλος-Χρήστος Μπακλώρης (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Σταμάτης Αθανάσουλας-Βασίλης Μπασιούκας (Subaru Impreza 555) ακολούθησαν.

Στα δικίνητα, οι Σταμάτης Παντιέρας-Βάσω Κουρτίδου (Honda Civic Type-R EP3) άφησαν πίσω τους ισχυρότερους συνδυασμούς. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι «Backo»-«Άρης Ιαβέρης» (Ford Fiesta R2) και οι Κωνσταντίνος Αντωνίου-Απόστολος Μακάριος (Ford Escort MKII).

Διαδραστικός Χάρτης αγώνα: https://www.rally-maps.com/Historic-Acropolis-Rally-2022/Skourta 
Όλες οι πληροφορίες για αγωνιζόμενους και θεατές, θα είναι διαθέσιμες και στη σελίδα του Σωματείου στο facebook: https://www.facebook.com/greekcarclubwestattica 

2ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΩΡΑΡΙΟ

2ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΧΑΡΤΗΣ