04222024Δευ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 10:32

Ράλλυ Σπριντ Μολών Λαβέ 2024 | Αποτελέσματα Featured

433862202 932312405561534 72319873832367474 n

Το Ράλλυ Σπριντ Μολών Λαβέ ολοκληρώθηκε με επιτυχία ξαι αποτέλεσε τον 1ο χωμάτινο αγώνα για την φετινή χρονιά, ο οποίος προσμέτρησε στα κύπελλα ράλλυ χώματος και ράλλυ χώματος ιστορικών αυτοκινήτων.
Πάθος για Rally, είχαν όλοι, τα πληρώματα, οι θεατές, και η κοινωνία των Καρυών και της Σπάρτης που αγκάλιασαν τον αγώνα χορηγώντας άμεσα βοήθεια όπου χρειαζόταν. Το αγωνιστικό διήμερο ξεκίνησε το Σάββατο στον χώρο του Διοικητηρίου Σπάρτης που φιλοξένησε ιδανικά τον Διοικητικό και Τεχνικό έλεγχο των πληρωμάτων.
Στην συνέχεια ακολούθησε η Πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, όπου χιλιάδες κόσμου θαύμασαν σχήματα, χρώματα και λίγο ήχο αγωνιστικών αυτοκινήτων που είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου που το καταευχαριστήθηκαν.
Την Κυριακή το πρωί ξεκίνησε η δράση από τον αθλητικό χώρο των Καρυών. Σε απόλυτα καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες οι θεατές που έκαναν ρεκόρ προσέλευσης χόρτασαν θέαμα , αλλά και σκόνη…! Τα 58 πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα αντιμετώπισαν μια τεχνική ειδική διαδρομή που σε δώδεκα χιλιόμετρα έχει μεγάλη ποικιλία στροφών από φουρκέτες μέχρι ανοιχτές καμπές με διάφορες κλίσεις και πολλά πονηρά γρήγορα κομμάτια.
Στο γνωστό σημείο με το άλμα και τους πολλούς θεατές είχαμε πτήσεις πολλών μέτρων και πολύ θέαμα. Τα περισσότερα μέτρα στον αέρα έκαναν οι Μ.Παυλή με την Β.Παπαδάκη και το rοζ Hyundai Accent.
Στα Ιστορικά αυτοκίνητα που είχαν την πρώτη θέση στο μενού της ημέρας, οι Σταφυλοπάτης-Χατζηρήγας με Escort MkII κέρδισαν τους Χριστοδούλου-Σαμαρά οι οποίοι οδήγησαν μια “δόξα” των ελληνικών αγώνων, την “fruit of the loom” Integrale του Κ.Αποστόλου. Τρίτοι στην γενική των Ιστορικών οι Δελαπορτας-Παναρίτης με Golf Mk2, 8 μόλις δευτερόλεπτα μπροστά απο τους Γ. Παραδείση-Στεργίου με Εscort MkI.
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα οι Παπαδημητρίου-Κουζιώνης (Skoda Fabia R5) κέρδισαν στη γενική κατάταξη με το έργο τους να γίνεται ευκολότερο μετά την εγκατάλειψη των Ξανθάκου-Σαϊνη με ίδιο αυτοκίνητο που έγινε πολύ νωρίς. Δεύτεροι γενικής και πρώτοι στην C2 οι Π.Παραδείσης-Φράγκου με Εvo9 με τρίτους γενικής και δεύτερους C2 τους ταλαντούχους και πολύ γρήγορους Βιγκόπουλο-Ζακχαιο με το Renault Clio Rally3, κλάση που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον πληρωμάτων και θεατών στο επόμενο διάστημα αφού αποτελεί “συνέχεια” της Ν4. Τέταρτοι γενικής και τρίτοι στην C2 οι Ισμαήλος-Σούκουλης με Εvo9.
Σε αυτό τo σημείο το σωματείο μας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες και τις ομάδες τους, τους μεγάλους χορηγούς μας γι’ αυτό τον αγώνα (Xanthakos Group- Rectifie Original) ,την Π.Ε. Λακωνίας, τον Δήμο Σπάρτης, τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, την Κοινότητα Καρυών η οποία αποδείχθηκε εξαιρετικά φιλόξενη και βέβαια τους ανθρώπους μας στην Σπάρτη, τον Ν.Πουλόπουλο, τον Ν.Μαλικότση και Λ. Λαμπρόπουλο πρόεδρο της Αγωνιστικής Λέσχης Σπάρτης που διοργάνωνε στο παρελθόν τον αγώνα. Ραντεβού του χρόνου, στο “Μολών Λαβέ” του 2025!

Τελικά Αποτελέσματα
Τελικά Αποτελέσματα - Ιστορικά

Last modified on Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 10:45