07182024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 10:16

Διεθνές το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος! Featured

Ράλλυ Φθιώτιδος 2024 Λογότυπο
Το 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος θα είναι φέτος διεθνές. Θα διεξαχθεί το τριήμερο 28-30 Ιουνίου σε ασφάλτινη επιφάνεια από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων, τον Δήμο Δελφών και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος.

Ο αγώνας θα προσμετρά σε έναν θεσμό με διεθνές κύρος, το Tour European Rally, γνωστότερο ως TER, αποτελώντας τον 4ο γύρο του και αναμένεται να προσελκύσει πληρώματα από το εξωτερικό. Παράλληλα θα προσμετρά στον αντίστοιχο θεσμό του πρωταθλήματος για Ιστορικά Αυτοκίνητα, το TER Historic.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2024 Δελτίο Τύπου 1 1

Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος αποτελεί επίσης τον δεύτερο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, ενώ μετρά ακόμη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), στο Κύπελλο αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και στο Κύπελλο Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές.

O Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος θα λάβει χώρα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 16:00.

H Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή στις 20:30 στον χώρο των Προπυλαίων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, όπου μπορούν οι θεατές να θαυμάσουν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τους πρωταγωνιστές του θεσμού.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2024 Δελτίο Τύπου 1 3

Για άλλη μια χρονιά, ο χώρος του Service Park θα φιλοξενηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου η Γραμματεία και το κέντρο του αγώνα, χώρος που στεγάζει τις εγκαταστάσεις του Ράλλυ Ακρόπολις, τα τελευταία χρόνια.

Το αγωνιστικό κομμάτι θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου με τη διοργάνωση προαιρετικού shakedown από τις 14:00 έως τις 17:00. Σε μια ειδική διαδρομή αντιπροσωπευτική του αγώνα, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να ρυθμίσουν τα αγωνιστικά τους για τις ιδιαίτερες συνθήκες της ασφάλτου της περιοχής και οι θεατές να πάρουν μια πρώτη δόση αγωνιστικών περασμάτων.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, “τελειώνουν τα ψέματα” και αρχίζει η μάχη με τα χρονόμετρα. Τα αγωνιστικά θα αναχωρήσουν το πρωί από το Service Park με τα πληρώματα να αναμετρώνται σε δύο ειδικές διαδρομές που δεν έχουν διεξαχθεί ποτέ στο παρελθόν. Εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα η “Μοσχοκαρυά”, της οποίας τμήμα αποτελεί η θρυλική “Ανάβαση Μοσχοκαρυάς”, με μήκος 14.79 χλμ. με την ειδική διαδρομή ”Υπάτη” στους πρόποδες της Οίτης, μήκους 13.07 χλμ. να ακολουθεί πριν οι συμμετέχοντες επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2024 Δελτίο Τύπου 1 4

Έπειτα από ανασυγκρότηση και 30λεπτο service, θα επαναλάβουν τις ειδικές διαδρομές “Μοσχοκαρυά ΙΙ” και ”Υπάτη ΙΙ” με το 1ο αυτοκίνητο να τερματίζει την πρώτη ημέρα του αγώνα στις 15:12 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου θα στεγάζεται και το Parc Ferme.

Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου και ώρα 09:00, τα πληρώματα θα εκκινήσουν το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με τις ειδικές διαδρομές της ημέρας να είναι γνωστές από το Ράλλυ Φθιώτιδος του 2023. Πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας και 5η του αγώνα, η “Μπράλος-Παύλιανη”, με μήκος 30,35 χλμ. που είναι και η μεγαλύτερη του ράλλυ. Ακολουθεί η ειδική διαδρομή “Καλοσκοπή”, μήκους 10,92 χλμ με τα αγωνιστικά να επιστρέφουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για το προγραμματισμένο 30λεπτο service, λίγο μετά τις 11:00.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2024 Δελτίο Τύπου 1 5

Ο αγώνας συνεχίζεται με το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές “Μπράλος-Παύλιανη ΙΙ” και “Καλοσκοπή II”, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 138.26 αγωνιστικά χιλιόμετρα, επί συνόλου 428.32 συνολικών χιλιομέτρων του αγώνα και τα πληρώματα να τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας λίγο μετά τις 14:30.

Η απονομή των επάθλων για τους νικητές, όλων των θεσμών στους οποίους προσμετρά ο αγώνας, θα γίνει στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μία ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2024 Χάρτης Ημέρα 1η

Ράλλυ Φθιώτιδος 2024 Χάρτης Ημέρα 2η
Ωράριο Αγώνα

Όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στις επίσημες σελίδες του αγώνα:

Ιστοσελίδα αγώνα: https://www.alal.gr/rally-fthiotidos-2024-gr/

Facebook: https://www.facebook.com/rallyfthiotidos

Instagram: https://www.instagram.com/rally_fthiotidos/

Γραφείο Τύπου – Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.)

Last modified on Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 11:03