07182024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 16:13

Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης 2024 | Αναγγελία Featured

Sprint Dodonis poster

Και δεύτερο αγώνα μέσα στην ίδια αγωνιστική χρονιά θα προσφέρει στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής η ΕΛ.ΕΤ.Α., που… ζεσταίνει τις μηχανές για το 9ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης.
Ο αγώνας, που προσμετρά βαθμολογικά στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος, θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου και είναι ο τρίτος από τους τέσσερις αγώνες του θεσμού, που ολοκληρώνεται στις 2-3 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα.
Το σύστημα δηλώσεων συμμετοχής άνοιξε από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και οι αγωνιζόμενοι, που θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και τις επιδόσεις των αυτοκινήτων τους στην κλασική πλέον διαδρομή της Δωδώνης, θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου.
Το 9ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης αποτελείται από μία ειδική διαδρομή, μήκους 12.1 χλμ., η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές και χαρακτηρίζεται γρήγορη, εντυπωσιακή και τεχνική. Η αφετηρία της ειδικής θα βρίσκεται μετά τη διασταύρωση για Κοσμηρά και ο τερματισμός στους Δραμεσιούς. Τα συνολικά χιλιόμετρα είναι 76.8, από τα οποία 40.5 απλής διαδρομής.
Το Σάββατο 6 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο Τεχνικός Έλεγχος στο «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST Βουνοπλαγιάς», που αποτελεί πλέον σταθερό χορηγό του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛΕΤΑ σε κάθε διοργάνωση.
Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση στο Πάρκο Λιθαρίτσια, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία των Ιωαννίνων, όπου οι φίλοι των αγώνων και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να… ακούσουν από απόσταση αναπνοής τα αυτοκίνητα, στα μπάκετ των οποίων οι οδηγοί το επόμενο πρωί θα δώσουν τη μάχη με τα χρονόμετρα.
Το πρώτο αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση στην ειδική στις 9:33 το πρωί της Κυριακής, με την ειδική διαδρομή να κλείνει μιάμιση ώρα νωρίτερα για λόγους ασφαλείας. Το κέντρο και η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις της City Cars Ioannina, του δεύτερου μεγάλου χορηγού του αγώνα, που αντιπροσωπεύει την Peugeot, την MG, τη DS Automobile και τη Citroen. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και το Service Park και θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.
Οι αναγνωρίσεις της διαδρομής επιτρέπονται την Παρασκευή 5 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και το Σάββατο 6 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με χρήση tracker και κόστος 50 ευρώ.
Το 9ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης υποστηρίζουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμος Δωδώνης. Πολύτιμη αναμένεται να είναι, για μία ακόμη φορά, η συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.