04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 11:53

Καρό σημαία για το Ενιαίο ΣΟΑΑ 2017 στα Μέγαρα

-Το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2017 «ζωντάνεψε» ξανά τα Μέγαρα
-Τέσσερις διαφορετικοί νικητές στους δύο τελευταίους φετινούς αγώνες
-Πρώτη νίκη του Μίλτου Κύρκου για φέτος

Με τέσσερις διαφορετικούς νικητές στους δύο αγώνες των δύο κατηγοριών του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2017, ολοκληρώθηκαν οι δύο τελευταίοι αγώνες της φετινής χρονιάς. Στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων που «ζωντάνεψε» έπειτα από καιρό, κάτι στο οποίο συνέβαλε σημαντικά το φετινό SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, 15 Skoda Fabia 1.2 TSI κράτησαν το ενδιαφέρον των θεατών στα ύψη μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας.

Η ημέρα ξεκίνησε με τον κυρίαρχο Γιώργο Καμιτσάκη ο οποίος έχοντας κάνει εξαιρετικές επιδόσεις από το Σάββατο συνέχισε και στο πρωινό warm up, αλλά και στον πρώτο αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda. Ξεκίνησε από την pole position και οδήγησε σε πολύ γρήγορο ρυθμό, διατηρώντας την πρωτοπορία μέχρι και την καρό σημαία. Ο Νίκος Ζάχος με μια αποφασιστική κίνηση προσπέρασε τον Μίλτο Κύρκο στα πρώτα μέτρα της ευθείας των Μεγάρων, έτσι έστριψε 2ος από 3ος που βρισκόταν στο grid και από εκεί και πίσω είχαμε μονομαχίες που αφορούσαν την κατηγορία των Νέων.

Ο Φίλιππος Καλέσης ήταν από τη δική του πλευρά, εκείνος που έδινε τον τόνο στους Νέους όλο το διήμερο. Ήταν ταχύτερος Νέος το Σάββατο και παρέμεινε τέταρτος και πρώτος Νέος στον πρώτο αγώνα της ημέρας. Πίσω του ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος έκανε έναν αγώνα τακτικής ώστε να βρεθεί στην έκτη θέση και να αποκτήσει προβάδισμα για τη δέυτερη κούρσα, κάτι που τελικά κατάφερε. Μπροστά του, 5ος ήταν ο Γιάννης Ποτουρίδης που έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο φετινό Ενιαίο και συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς, ενώ ο Παναγιώτης Ρουστέμης ενεπλάκη σε μονομαχίες άλλες κερδίζοντας και άλλες χάνοντας τις, με αποτέλεσμα να καταλήξει έβδομος.

Ο μεγάλος χαμένος του πρώτου αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Στράτος Κυρλαγκίτσης, πρωτοπόρος στη βαθμολογία των Νέων πριν τους αγώνες, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από τη δέκατη θέση, δίνοντας ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα στη μάχη του τίτλου, ενόψει της δεύτερης κούρσας. Μπροστά από τον Κυρλαγκίτση βρέθηκαν ο Στάθης Κουκέας, 8ος, ο οποίος δεν ενεπλάκη στις μάχες των Νέων και ο Μιχάλης Δουλτσίνος που ήταν 9ος πετυχαίνοντας ένα καλό αποτέλεσμα.

Η αντεστραμμένη σειρά εκκίνησης του δευτέρου αγώνα, για τους πρώτους έξι, άλλαξε αρκετά τα δεδομένα και σε επίπεδο βαθμολογίας, ωστόσο η κόκκινη σημαία μόλις στον τρίτο γύρο, ήρθε να προακλέσει νέες αλλαγές. Ο λόγος της διακοπής ήταν η έξοδος του Ταξιάρχη Ασημακόπουλου και η επανεκκίνηση έγινε εν κινήσει. Το αυτοκίνητο ασφαλείας ωστόσο, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα αυτοκίνητα σε ένα ρυθμό εκκίνησης εν κινήσει, σε ένα σημαντικό λάθος της κατά τα άλλα εξαιρετικής διοργάνωσης.
Από πριν τη διακοπή πάντως είχαν ξεκινήσει μεγάλες μάχες. Ο Ζάχος προσπέρασε τον Κύρκο και επιτέθηκε στους Καλέση και Ποτουρίδη που ξεκινούσαν στις πρώτες σειρές εκκίνησης με τον Ποτουρίδη να χάνει όχι απλώς τη δεύτερη θέση που είχε αλλά και περισσότερες, χάνοντας παράλληλα και επαφή με την κορυφή.

Παρά τα προβλήματα της επανεκκίνησης ορισμένοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μονομαχίες μεταξύ τους και σημαντικότερη εξ αυτών ήταν του Κύρκου με τον Καλέση και λίγο αργότερα τον Χαραλαμπόπουλο. Ο Κύρκος ήταν σε γρηγορότερο ρυθμό παίρνοντας τελικά την πρωτοπορία που του χάρισε την πρώτη νίκη στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda έπειτα από εννέα αγώνες. Δεύτερος και νικητής στους Νέους ήταν ο Χαραλαμπόπουλος κάνοντας την ύστατη προσπάθεια τίτλου και αναμένοντας πάντα τα αποτελέσματα της έφεσης που έχει κάνει για τον αποκλεισμό στην Τρίπολη. Τριτος στο βάθρο της Γενικής και δεύτερος Νέος ήταν ο Φίλιππος Καλέσης που έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να κερδίσει τα πάντα αυτό το διήμερο, ενώ τέταρτος ήταν ο Ζάχος, εμπρός από δύο Νέους τον Ρουστέμη και τον Κυρλαγκίτση που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα. Εκείνοι που τελικά δεν κατάφεραν σε αυτόν τον αγώνα να πάρουν κάτι θετικό, ήταν ο Ποτουρίδης που εκνευρίστηκε από τις πολλές επαφές κυρίως πριν την επανεκκίνηση και χάλασε το ρυθμό του και ο Καμιτσάκης που τιμωρήθηκε με ποινή 30 δευτερολέπτων για μια επαφή με τον Καλέση στον τελευταίο γύρο.

Συνολικά οι δύο αγώνες του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda προσέφεραν και αυτό το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο μια εξαιρετική εικόνα, ανταμείβοντας τους θεατές που γέμισαν την εξέδρα των Μεγάρων. Έτσι η επανεκκίνηση του θεσμού του Ενιαίου από τον Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου ολοκληρώνεται με επιτυχία και κλείνει μια αγωνιστική χρονιά κατά την οποία σήμανε παράλληλα και την επανεκκίνηση των αγώνων ταχύτητας.

Δηλώσεις οδηγών μετά τον 1ο αγώνα στα Μέγαρα:
Μ. Κύρκος
«Είναι δύσκολο να κρατήσεις από την εξωτερική όπου ξεκινούσα εγώ, οπότε συμβιβάστηκα με την 3η θέση από την εκκίνηση».

Φ. Καλέσης
«Αυτό που κοιτούσα για να είμαι ειλικρινής ήταν οι 3 μεγαλύτεροι που προηγούνται. Δεν ασχολήθηκα και πολύ με τη νίκη στους νέους».

Ν. Ζάχος
«Πολύ ωραίος αγώνας. Ο Καμιτσάκης ακολούθησε εξαιρετικό ρυθμό και ήταν δύσκολο να τον πλησιάσω. Πήρα μια θέση στην εκκίνηση και αυτό ήταν αρκετό».

Γ. Καμιτσάκης 
«Το ευχαριστήθηκα πολύ. Από ένα σημείο και έπειτα πήγαινα φυλαγμένα».

Σ. Κυρλαγκίτσης
«Υπάρχει και ένα όριο στο τρακάρισμα μέσα στην πίστα. Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται».

Γ. Χαραλαμπόπουλος 
«Κάναμε έξυπνο αγώνα για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Γ. Ποτουρίδης
«Καθαρός αγώνας σε σχέση με τους προηγούμενους. Αρχίζω να συνηθίζω το αυτοκίνητο σε σχέση με τα δυνατότερα που έχω οδηγήσει μέχρι στιγμής. Γύρο με το γύρο πάμε καλύτερα».

Π. Ρουστέμης
«Δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, περίμενα κάτι καλύτερο σήμερα».

Ι. Γιουσουρούμ
«Έκανα κάποια λάθη και δεν το ευχαριστήθηκα.»

Μ. Δουλτσίνος
«Είμαι ικανοποιημένος. Ήταν ωραίος αγώνας και είχε μεγάλο συναγωνισμό».

Λ. Μανιατόπουλος
«Εμένα τελείωσε ο αγώνας μου στον πρώτο γύρο όταν δεν φρέναρα και βγήκα εκτός πίστας. Από εκεί και πέρα προσπάθησα αλλά ήμουν πολύ χαμηλά».

Σ. Κουκέας 
«Ευχαριστήθηκα το ξεκίνημα, ελπίζω ο δεύτερος αγώνας να είναι ακόμη καλύτερος».

Τ. Ασημακόπουλος 
«Ξεκίνησα καλά. Είχα όμως μια άτυχη στιγμή στην Κ6 και δεν μπόρεσα να συνεχίσω με καλό ρυθμό».

Χ. Κοκμωτός
«Σε προσωπικό επίπεδο και με το πρόβλημα που έχω αυτό το Σαββατοκύριακο που δεν μου επέτρεψε να κάνω δοκιμές, είμαι ικανοποιημένος. Συγχαρητήρια στην οργάνωση για τον αγώνα».

Γ. Σαρταμπάκος 
«Προτελευταίος αγώνας της χρονιάς. Κερδίσαμε κάποιες θέσεις. Το ευχαριστήθηκα και συνεχίζουμε».

Δηλώσεις μετά και τον 2ο αγώνα:

Ν. Ζάχος
«Ωραίος αγώνας και ο δεύτερος.  Πολλές επαφές και πάλι αλλά μέσα στα όρια του αθλητικού. Απαράδεκτη η επανεκκίνηση». 

Π.  Ρουστέμης
«Ο 2ος αγώνας ήταν καλύτερος για εμάς σε σχέση με τον πρώτο.  Μάλλον ο τελευταίος αγώνας του Ενιαίου για μένα». 

Σ. Κυρλαγκίτσης
«Να πω πρώτα από όλα πως ήταν μια απαράδεκτη επανεκκίνηση. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο στον δεύτερο αγώνα.  Περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα γίνει με τα αποτελέσματα». 

Γ. Χαραλαμπόπουλος 
«Καταπληκτικός αγώνας. Ο στόχος επετεύχθη».

Γ. Ποτουρίδης
«Αυτή τη στιγμή είμαι σε ένταση και προτιμώ να μην μιλήσω».  

Μ. Κύρκος
«Απαράδεκτη επανεκκίνηση. Πρώτη νίκη για μένα φέτος και ευχαριστώ την οικογένεια μου και όσους με στηρίζουν. Κλείνουμε τη χρονιά με ένα αποτέλεσμα που ψάχνουμε από τον πρώτο αγώνα». 

Λ. Μανιατόπουλος
«Ο αγώνας μου χάλασε μετά το χτύπημα που δέχτηκα από τον Ασημακόπουλο νωρίς.  Χάλασε και ο δικός του αγώνας βέβαια αλλά εγώ δεν μπόρεσα να οδηγήσω ξανά όπως έπρεπε». 

Φ. Καλέσης
«Είχαμε μια ατυχία στην τελευταία στροφή που με ακούμπησε ο Καμιτσάκης και μου στέρησε την ευκαιρία να πάρω και αυτή τη νίκη. Δεν πειράζει όλα καλά». 

Σ. Κουκέας 
«Και του χρόνου με υγεία».

Μ. Δουλτσίνος
«Το ευχαριστήθηκα. Μου άρεσε η μάχη με τον Κουκέα,  τον φίλο μου. Η επανεκκίνηση ήταν απαράδεκτη». 

Χ. Κοκμωτός 
«Η επανεκκίνηση ήταν ένα τρομακτικό λάθος και έκανε ζημιά στον αγώνα όλων μας. Ήταν ξεκάθαρα άπειρα και δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά. Κατά τα άλλα και η οργάνωση και οι αγώνες ήταν πολύ καλοί». 

Ι. Γιουσουρούμ
«Είμαι ευχαριστημένος γενικώς. Μόνο στον τελευταίο γύρο έχασα την Κ6 και ήταν κάτι που δεν μου άρεσε». 

Γ. Καμιτσάκης
«Δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα που έγιναν εδώ με την επανεκκίνηση. Για τον αγώνα δεν έχω να πω κάτι». 

Γ. Σαρταμπάκος 
«Ολοκληρώθηκε ένας σπουδαίος θεσμός για τους ελληνικούς αγώνες και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της παρέας. Του χρόνου όλα θα είναι καλύτερα». 

[Δελτίο Τύπου ΣΟΑΑ]

Αποτελέσματα Αγώνα 1

Αποτελέσματα Αγώνα 2 

Γυρολόγιο Αγώνα 1

Γυρολόγιο Αγώνα 2

Προσωρινή βαθμολογία

Last modified on Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 16:15