04162024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 18:04

Τελετή Απονομής Επάθλων Αγώνων Αυτοκινήτου και Καρτ 2016

Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαρτίου 2017 η καθιερωμένη Τελετή Βράβευσης των Πρωταθλητών και των Διακριθέντων αθλητών στους αγώνες Αυτοκινήτου και Καρτ για την αγωνιστική περίοδο του 2016.
Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης (οι βραβεύσεις ξεπέρασαν τις 500!) παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, η Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΠΑ, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και φυσικά η πλειοψηφία των βραβευόμενων αθλητών.
Η Τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο εισαγωγικό μήνυμα του Προέδρου της ΟΜΑΕ κ. Δημήτρη Μιχελακάκη, ενώ χαιρετισμό στους παρισταμένους απεύθυνε ο Γ.Γ. της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μανώλης Κολυμπάδης, ως «οικοδεσπότης» της Εκδήλωσης.
Πριν την έναρξη της βράβευσης των Πρωταθλητών στις διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην 1η ΕΜΑΚ της ΠΥ και στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Για την προσφορά τους στους αγώνες και ειδικά στο Ράλλυ Ακρόπολις βραβεύτηκαν επίσης οι εταιρείες Seajets και EKO. Στη συνέχεια το βάθρο πλημύρισε νιάτα χάρη στην ειδική βράβευση της στην Ομάδας Προμηθέας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τα μέλη της οποία έλαβαν το χειροκρότημα όλων για το ερευνητικό τους έργο και τις διακρίσεις τους στον διεθνή θεσμό Formula Student. Σειρά είχαν οι προσωπικές διακρίσεις οι οποίες ξεκίνησαν με την πραγματικά συγκινητική βράβευση του Παναγιώτη Γρηγορίου, αθλητή στους αγώνες Drift, για το κοινωνικό μήνυμα της προσπάθειάς του, στον Δημήτρη Χατζηκακίδη, για την προσφορά του στην τεχνολογική ανάπτυξη της αυτοκίνησης, στους Κώστα Λεώνη και Τάκη Καϊτατζή, για την ανιδιοτελή προσπάθειά τους για την ανάπτυξη του Karting και τέλος, στους Κώστα Μιχαλόπουλο και Γιώργο Καμιτσάκη για την πολύχρονη και πολύπλευρη συμβολή τους στην ανάπτυξη του karting στη χώρα μας, επίσης.
Η τελευταία ειδική βράβευση της βραδιάς πριν την έναρξη της Απονομής, ήταν στους Γιώργο Αργυρίου, Σπύρο Βοργιά, Γιώργο Κεχαγιά, Παναγιώτη Λιώρη, Γιάννη Πλάγο και Μάριο Ξανθάκο, οποποίοι έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια για την άξια εκπροσώπηση της χώρας μας στον
αγώνα FIA Hillclimb Masters 2016 στη Τσεχία, όπου συμμετείχαν και διακρίθηκαν ως Ελληνική Εθνική Ομάδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος στην εκδήλωση προσκλήθηκαν, παρίστατο και συμμετείχαν στις βραβεύσεις παλιές δόξες των αγώνων, όπως οι Γιάννης Μπαρδόπουλος, Μιχάλης Λυκάκης, Γιάννης Βασιλειάδης, Φίλιππος Αντωνιάδης, κ.ά.

Last modified on Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 18:14