04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 20:17

Αναβολή του 2ου Regularity Ράλλυ Αναβάσεων Αττικής

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) ανακοινώνει την αναβολή του 2ου Ράλλυ Αναβάσεων Αττικής, 5ου αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 9-10 Δεκεμβρίου 2017.

Η αναπόφευκτη απόφαση αναβολής του αγώνα προκύπτει από τον περιορισμό κίνησης των οχημάτων με πινακίδες Ιστορικού Αυτοκινήτου που έθεσε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της 16ης Νοεμβρίου 2017. Ήδη το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει την τροποποίηση της εν λόγω ΚΥΑ, με τη συνεργασία των Ομοσπονδιών.

Η ασαφής ενδιάμεση κατάσταση που υφίσταται, μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος, προκαλεί ουσιαστικές πρακτικές δυσκολίες στην κίνηση των αυτοκινήτων που ατυχώς δεν αφήνουν στην ΟΜΑΕ-ΕΠΑ καμία επιλογή εκτός απο την αναβολή του 2ου Ράλλυ Αναβάσεων Αττικής.

Η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ, αντιλαμβανόμενη πλήρως την αναγκαιότητα απαρέγκλιτης εκτέλεσης της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Ράλλυ Regularity Ιστορικών Αυτοκινήτων, έλαβε την απόφαση αναβολής του αγώνα για τον Ιανουάριο του 2018. Υπενθυμίζουμε ότι τακτική μεταφοράς ενός αγώνα στο επόμενο έτος δεν ήταν σπάνια στο παρελθόν, όταν συνέδραμαν λόγοι ανωτέρας βίας που επέβαλλαν την μη διεξαγωγή του στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

Με την ελπίδα να δοθεί σύντομα λύση στο θέμα της κυκλοφορίας των οχημάτων με πινακίδες Ιστορικού Αυτοκινήτου, ώστε να προκύψει η δυνατότητα καθορισμού νέας ημερομηνίας για το 2ο Ράλλυ Αναβάσεων Αττικής, η ΟΜΑΕ ζητά την κατανόηση των μέχρι ώρας συμμετεχόντων.