03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 16:52

Οι αγώνες αυτοκινήτου του διημέρου 24-25 Οκτωβρίου

Όμορφο, «ασφάλτινο» συναγωνισμό σε Ειδικές Διαδρομές και πίστα υπόσχεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, 24-25 Οκτωβρίου, με το 38ο Ράλλυ Κένταυρος που επιστρέφει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου μετά από 3 χρόνια, καθώς και με τον 5ο φετινό γύρο του Πρωταθλήματος Drift στο Λουτράκι.

Παράλληλα, πάντως, υπάρχει και μια «χωμάτινη» μη πρωταθληματική δοκιμασία, το 12ο Trail Ride & Experience Trophy, ένας εκτός δρόμου αγώνας ακριβείας (regularity) που θα διεξαχθεί στην περιοχή του Ναυπλίου και μπορούν να συμμετάσχουν οι πάντες μόνο με το δίπλωμά οδήγησης.

Για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο, θυμίζουμε, στο πλαίσιο της πρόληψης για τη διάδοση του Covid19, απαγορεύεται ρητά η προσέλευση θεατών σε κάθε είδους αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με βάση τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Π.Π. ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ / 4ος ΓΥΡΟΣ / 38ο Ράλλυ Κένταυρος
Μετά την τριετή του απουσία, η επιστροφή του Ράλλυ Κένταυρος, του αγώνα στο πανέμορφο Πήλιο, είναι μια σημαντική στιγμή για το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου. Πρόκειται για την 38η έκδοση του ιστορικού αγώνα, που διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α.Β.), από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει η συγκλονιστική Ειδική Διαδρομή «Καράβωμα».

Το Service Park του αγώνα θα βρίσκεται στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Αγριόλευκες, δύο χιλιόμετρα μετά τα Χάνια. Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου 24/10 από το Πανθεσσαλικό Στάδιο και αμέσως τα πληρώματα θα ανηφορίσουν προς το Πήλιο για τη διεξαγωγή της πρώτης Ειδικής, στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων της «Ανάβασης Πορταριάς», σε νυχτερινές συνθήκες!

Η επόμενη μέρα, Κυριακή 25/10, επιφυλάσσει δύο επαναλήψεις καθεμιάς εκ των δύο ΕΔ, «Καράβωμα» (16,9 km) και «Κισσός» (9,0 km). Ο αγώνας θα τελειώσει με την Powerstage στη γνωστή «Αλυκόπετρα» (10,9 km), αλλά φέτος με κατηφορική φορά, προς Πορταριά! Ο τερματισμός του αγώνα και η απονομή θα διεξαχθούν το ίδιο μεσημέρι, στο Ξενοδοχείο Xenia Portaria.

 

Π.Π. DRIFT / 5ος ΓΥΡΟΣ / Λουτράκι
Στη Σχολή Μηχανικού του Λουτρακίου, σε μια τεχνικά εντυπωσιακή ανασχεδιασμένη διαδρομή, θα χτυπά η «καρδιά» του Drift αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο 5ος φετινός αγώνας του Πρωταθλήματος είναι καθοριστικός για την έκβαση των τίτλων τόσο της Κατηγορίας Pro, όσο και του Κυπέλλου Street Legal. Στις δύο κατηγορίες θα αγωνιστούν συνολικά 42 συμμετέχοντες.

Μετά τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο το πρωί του Σαββάτου 24/10, στις 11:00 π.μ. θα ξεκινήσουν τα Ελεύθερα Περάσματα, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 17:30. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 25/10, τα Ελεύθερα Περάσματα θα ξεκινήσουν στις 11:30 π.μ., και από τις 12:30 και έπειτα θα αρχίσει η αγωνιστική δραστηριότητα. Το απόγευμα, μετά το τέλος των μαχών, θα γίνει η απονομή στο χώρο της πίστας.

12ο TRAIL RIDE & EXPERIENCE TROPHY
Ο αγώνας 4x4 που διοργανώνει το Σωματείο Α.Λ.Μ.Α. 4Χ4 Ναυπλίου θα διεξαχθεί την Κυριακή 25/10 σε διαδρομή 110 χιλιομέτρων περιμετρικά της πόλης του Ναυπλίου. Μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε διαθέτει δίπλωμα οδήγησης και τετρακίνητο όχημα χωρίς καμία ανάγκη μετατροπή, καθώς η μέση ταχύτητα δεν θα ξεπερνά τα 33 km/h. Τόσο η εκκίνηση όσο και ο τερματισμός θα γίνουν στο Ναύπλιο, στις 10:30 το πρωί και στις 15:30 αντίστοιχα.

 

Last modified on Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 16:00