03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 15:33

In Memoriam: Πέγκυ Τρικάκου (1949-2021)

Μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της Ιστορίας του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, η πρώτη γυναίκα Αλυτάρχης του Ράλλυ Ακρόπολις και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, Πέγκυ Τρικάκου, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021.

Γεννημένη στον Πειραιά το 1949, η Πέγκυ Τρικάκου δραστηριοποιήθηκε στη διοίκηση της ΕΛΠΑ τις δεκαετίες του 1970 και ’80. Συνδύαζε την πηγαία ευγένεια με την ευφυΐα διαχείρισης των ζητημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το ακλόνητο ήθος της με το σεβασμό που απολάμβανε από όλους, την ατελείωτη εργατικότητα με τη βαθιά γνώση του σπορ.

Ήταν αρετές που διέκρινε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Αλέξανδρος Δαρδούφας, για να της εμπιστευτεί τη διεύθυνση της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων, και έπειτα την υπέρτατη τιμή: τη θέση της Αλυτάρχη του Ράλλυ Ακρόπολις, το 1980.

Έκτοτε -όπως και από διαφορετικές θέσεις στα χρόνια που προηγήθηκαν του 27ου Ακρόπολις του 1980- η Πέγκυ Τρικάκου είχε καθοριστικότατη συμβολή στην καθιέρωση του ελληνικού αγώνα μεταξύ των κορυφαίων Ράλλυ του κόσμου, αλλά και στη φήμη της Ελλάδας στο διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η ΟΜΑΕ πληροφορήθηκε με βαθύτατη θλίψη τα νέα της απώλειας της Πέγκυς Τρικάκου, και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια την οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους της. Η συμβολή της στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και στο Ράλλυ Ακρόπολις δεν θα ξεχαστεί ποτέ.