Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:02

Μια αποχή χωρίς λόγο, με κίνητρα κανονισμούς που δεν άλλαξαν. «Αιδώς Αργείοι»

Η κάθε συλλογική οντότητα διοικείται μέσα από το θεσμικό πλαίσιο που την διέπει και σε καμιά περίπτωση μέσα από την φωνή των κοινωνικών δικτύων, η οποία φυσικά δεν είναι φωνή διαλόγου και προβληματισμού, αλλά φωνή που πιέζει και επιτάσσει εξυπηρετώντας την βούληση κάποιων που άλλες φορές διατυπώνουν το προσωπικό θέλω και άλλες φορές οργανωμένα συμφέροντα, τα οποία φορούν τον μανδύα των δήθεν συλλογικών συμφερόντων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν ασκείς διοίκηση ή διαχείριση, αλλά εξυπηρετείς συγκεκριμένα ατομικά αιτήματα. Σίγουρα αυτό δεν ονομάζεται διοίκηση.

Έχει όμως ευθύνη ο κάθε ένας από εμάς που εκλέχτηκε και ορίστηκε να ασκήσει την διοίκηση αυτού του χώρου, να λάβει υπόψη και να αξιολογήσει κατά τον ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό τρόπο τα θεσμικά διατυπωμένα αιτήματα, αλλά και όσα προβάλλονται μέσα από κοινωνικά δίκτυα και να διαχωρίσει την ανακρίβεια ή ακόμη χειρότερα το ψεύδος από την αλήθεια, έτσι ώστε να βοηθήσει τον καλοπροαίρετο δέκτη να πάρει τις αποφάσεις του.

Από την άλλη πλευρά… όταν το ψέμα γίνεται επιστήμη και κυκλοφορεί όχι πια από στόμα σε στόμα αλλά από κινητό σε κινητό για τους μανιώδεις χρήστες των κοινωνικών δικτύων, οι επιλογές που έχεις είναι είτε να κατέβεις στο επίπεδο των ψευτών είτε λέγοντας τις αλήθειες που αποδεικνύονται, να προσπαθήσεις να πείσεις τους παραπλανημένους.

Αρχίζοντας την παράθεση όλων εκείνων που αποδεικνύονται ως αλήθειες θα τεθεί ένας αυστηρά προσωπικός προβληματισμός, σε όλους όσους πιστεύουν τα διάφορα ψέματα που τους σερβίρουν. Τελικά μήπως άθελά τους εξυπηρετούν συμφέροντα συγκεκριμένων και όχι του ευρύτερου χώρου που όλοι μας αγαπάμε και θέλουμε να συμμετέχουμε, εξαφανίζοντας έτσι κάθε προοπτική εξέλιξης και ανάπτυξης, διαδικασίες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους;

Κάποιοι έψαχναν την αφορμή για να ασκήσουν το θεμελιώδες δικαίωμα που αναγνωρίζεται από όλους μας της ενημέρωσης, της απόφασης για κοινή δράση κ.λ.π. Έτσι οργάνωσαν την συζήτηση με κοινή πρωτοβουλία των σωματείων μελών της ΟΜΑΕ: ΑΟΘ, ΛΑΒ και ΕΛΕΤΑ, με αφορμή την κίνηση κάποιων αθλητών, τα κίνητρα των οποίων ελέγχονται. Γιατί είναι αφορμή; Διότι η συζήτηση γύρω από τα θέματα των αθλητών ήταν ένα ελάχιστη έως ανύπαρκτη, σε αντίθεση με τα ψέματα που ήσαν πολλά. Εκ του αποτελέσματος μάλιστα επιβεβαιώθηκε ότι η κίνηση αυτή ενείχε και στοιχεία αντιθεσμικής κίνησης, αφού όλως τυχαίως οι απόψεις των εν λόγω σωματείων είναι η μειοψηφία των Γενικών Συνελεύσεων.

Ας τα δούμε ένα ένα.
Η εξαετής διοίκηση Μιχελακάκη (κατά την έκφρασή τους) έφαγε, έφαγε, έφαγε… καλά… πιστεύετε ότι αν είχαν βρει να λείπει από το ταμείο έστω και 1 ευρώ δεν θα είχαν παραπέμψει δικαστικά την διοίκηση των κλεφτών!!! Δεν σας κάνει εντύπωση ότι έμειναν μόνο στα λόγια!!!

Την Κυριακή που πέρασε, πρώην ταμίας της έκρυθμης περιόδου του 2020 υποτίθεται ότι σας πληροφόρησε λέγοντας ότι άφησε ταμείο 170.000 ευρώ και σήμερα το ταμείο δεν έχει τίποτα. Η πραγματικότητα απέχει όσο η Ανατολή από την Δύση.

Την ίδια Κυριακή ακούσατε ότι η καλή διοίκηση του 2020 σας ενημέρωνε κάθε μήνα για τα οικονομικά πεπραγμένα της ΟΜΑΕ. Τα αποτελέσματα της χρήσης, όπως αυτά προέκυψαν από τον έλεγχο των Ορκωτών ελεγκτών για το 2020, και παρουσιάστηκαν στη Γ.Σ. της 12-2-2022, είναι αναρτημένα στο site της ΟΜΑΕ (https://www.omae-epa.gr/images/OMAE/GS/2022/2022-02-12_praktika_GS_12.02.2022.pdf). Αθροίστε τα αποτελέσματα των 12 μηνών του 2020 που σας δόθηκαν και αν βγάλετε αποτέλεσμα που να συμφωνεί με όσα οι Ορκωτοί ελεγκτές βρήκαν ενημερώστε μας!!!

Ο Δικηγόρος που φώναξαν, (αλήθεια σε μία κίνηση ενημέρωσης για τα θέματα των αθλητών σε τι εξυπηρετούσε η παρουσία του;) σας είπε: «Δέκα μήνες μετά τις εκλογές του Μαΐου του 21 θα περίμενε κανείς στην 1η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από τη νέα διοίκηση να αποτυπωθεί πρώτα απ’ όλα το εκλογικό αποτέλεσμα…» Πιστεύαμε ότι οι αθλητές του Μηχανοκίνητου αθλητισμού καταλαβαίνουν από νούμερα. Είναι δημοσιευμένα στο site της ΟΜΑΕ. Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου. Ο κ. Μιχελακάκης έλαβε 12 ψήφους από τα 29 σωματεία που ψήφισαν. Στη Γ.Σ. της 12-2-2022, η «Διοίκηση Μιχελακάκη» απαλλάχτηκε από το ΣΩΜΑ της Γ.Σ. με 17 ψήφους από τα 22 σωματεία που ψήφισαν. Παρακαλούμε να συγκρίνετε τα νούμερα. Σας φαίνεται ότι δεν αποτυπώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου; Στο ψέμα που σας είπαν κλείσατε τα αυτιά… απασχόλησε όμως κάποιους γιατί έγινε μυστική ψηφοφορία και αν αυτό ήταν νόμιμο. Οι παράνομοι σκέπτονται τη νομιμότητα. Αλήθειες λοιπόν!!! Σε μια ανοικτή ψηφοφορία οι εκπρόσωποι των σωματείων που θα ψήφιζαν τη χρηστή διοίκηση Μιχελακάκη, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα δεχόταν Bullying. Ίδιο με αυτό που δέχεστε όλοι εσείς οι αγνοί εραστές του αθλήματος αν σκεφτείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον επόμενο αγώνα που θα θέλατε να τρέξετε.

Σας παρουσιάζουν ότι ο λόγος της αποχής είναι τα αυξημένα παράβολα και οι κανονισμοί που ανακοινώθηκαν για τα επόμενα έτη. Μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!

Πρόεδρος σωματείου πριν ξεκινήσει η συνάντηση του μασάζ με τα ψέματα είπε: «…η αύξηση των παραβόλων φυσικά… είναι ένα πρόβλημα. Εμείς που έχουμε δεξιοτεχνίες και θέλουμε να φέρουμε νέους αθλητές στο χώρο, ερασιτέχνες κλπ, είναι παράλογα…» Παρακαλούμε να δείτε την εγκύκλιο 3 του 2021, 2020, 2019, 2018… είναι αναρτημένες στο site της ΟΜΑΕ. Συγκρίνετε τα ποσά των παραπάνω ετών με αυτό που υπάρχει την εγκύκλιο 3 του 2022 για τις δεξιοτεχνίες. Δεν διαφέρει το ποσό ασφάλισης που δίνεται στην ΟΜΑΕ, παράγραφος 1.9.16 (2022), 1.9.15 (2021, 2020, 2019), 1.9.13 (2018) κλπ. Αν δείτε διαφορά… τότε εμείς σας λέμε ψέματα!!! Δείτε όμως με τι ψέματα σας παρασύρουν.

Αυξήσεις όμως πράγματι υπήρξαν. Ένας αθλητής αναβάσεων ή rally, που θα ακολουθήσει ΟΛΟΥΣ τους αγώνες του πρωταθλήματος του 2022 θα κληθεί να πληρώσει στη διάρκεια του έτους ένα επιπλέον ποσό των 150 ευρώ περίπου για το παράβολο ασφάλισης. Πραγματικά πιστεύετε ότι το αναγκαίο επίπεδο προετοιμασίας και συμμετοχής τόσο μεγάλης αξίας, αξίζει να διακινδυνεύσει οτιδήποτε, ενδεχομένως και την βιωσιμότητα ενός αγώνα για 150 ευρώ;

Με όλη αυτή την κατάσταση αυτοί που προσδοκούν οφέλη από την αποχή των αθλητών σας στέρησαν μέχρι αυτή τη στιγμή δύο κρίσιμα για τους περισσότερους από εσάς στοιχεία.

• Μια Ομοσπονδία που δεν θα μπορούν να την κατηγορούν για κακοδιαχείριση, διότι δεν θα έχει τη δυνατότητα το 2022 να επανδρωθεί με εκείνο το προσωπικό που θα εξασφαλίσει τη σωστή λογιστική διαχείριση της ΟΜΑΕ. Τονίζεται το ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μια που οι κραυγές για κακοδιαχείριση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ελλείψεις επάρκειας δυναμικού του λογιστηρίου της ΟΜΑΕ και όχι οικονομικές ή ταμειακές ελλείψεις της ΟΜΑΕ, αφού οι τελευταίες είναι ανύπαρκτες.
  • Το ταμείο για όποιο αθλητή που πιθανόν να χρειαστεί εφόρου ζωής οικονομική ενίσχυση, όπως αυτό ανακοινώθηκε στη ΓΣ της 12-2-2022. ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ. Σας θεωρούν άβουλα όντα που μπορούν να κατευθύνουν όπως αυτοί θέλουν.
    Σε όλη τη συνάντηση καμιά αναφορά στα θετικά που προέκυψαν από τη Γ.Σ. της 12-2-2022. Η ΟΜΑΔΑ Ε, λαμβάνει μέρος και βαθμολογείται μέχρι το τέλος του 2023, όπως και το 2021. Aπό 1/1/2024 συνεχίζει η ισχύουσα κατάσταση, με μόνη διαφορά τη μη βαθμολόγησή της στην F2.

Κλείνοντας μια σύντομη αναφορά στα υπόλοιπα ψέματα που ακούσατε.

• Από εκπρόσωπο των 400 «Οι λέσχες με ρουσφέτι κάνουν πολιτική στην ΟΜΑΕ», μάλλον αναφερόταν στη διοίκηση του 2020 και τη διοικούσα του 2021. Πράγματι δόθηκαν στα τρία σωματεία, των οποίων τους προέδρους βλέπατε στο πάνελ, αγώνες που μετρούσαν σε 3 ή και 4 θεσμούς.
  • Άλλος εκπρόσωπος των 400 «Δεν υπάρχουν αγώνες καθαροί και δίκαιοι». Σε ποια συγκεκριμένη περίοδο αναφερόταν γνωρίζετε … Μάλλον αναφερόταν κάποια χρόνια πίσω μερικές πενταετίες, όταν έγιναν κανονισμοί για την Ε, που τους έμαθαν μόνο κάποιοι ώστε να έχουν έτοιμο το αυτοκίνητο με το οποίο και κέρδιζαν το πρωτάθλημα. Ρωτήστε ορισμένους από αυτούς που σας μίλησαν από μακριά. Όσοι πιστεύουν αυτό που υπήρξε κάποια χρόνια πριν, και η διοίκηση Μιχελακάκη προσπαθεί να αλλάξει, μπορούν να μη ξανατρέξουν, αλλά δεν μπορούν να θέλουν να παρασύρουν και όλους εσάς. Τελικά αυτός που το είπε σας δούλεψε επιπλέον λέγοντας ότι στη συνάντηση που έγινε με την ομοσπονδία δεν συμφωνήσαμε σε τίποτε. Τα ηχητικά της συνάντησης είναι διαθέσιμα σε όποιον τα ζητήσει.
  • Πρόεδρος σωματείου θέλοντας να μειώσει άλλο πρόεδρο είπε: «Του δώσανε ένα αυτοκίνητο να τρέξει στο Βελβεντό και για αυτό τους υποστηρίζει». Μα καλά τόσο φτηνούς και αναξιοπρεπείς προέδρους έχετε στα σωματεία σας. Μήπως ήταν σκόπιμο κάποιος από εσάς να αναρωτηθεί και να ζητήσει εξηγήσεις για αυτή την κατάντια… ΤΟΣΟ BULLYING!!!
  • Αυτός που το είπε κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια». Έδωσε το αυτοκίνητό του στον παρακείμενο Πρόεδρο να τρέξει στην ανάβαση του χωριού του. Και αυτός τον άκουγε χωρίς να αντιδρά και κυρίως χωρίς να ενοχλείται.
  • Πρωταθλητής Ελλάδος σας είπε: «Τα τελευταία 8 χρόνια πέρασαν από την ΟΜΑΕ 5.000.000 και το υπόλοιπο σήμερα είναι μόλις 30.000». Είστε οι περισσότεροι επιχειρηματίες. Δημιουργεί εντυπώσεις που καλύπτουν την ουσία. Οι επιχειρήσεις σας έχουν μόνο έσοδα; ΄Οχι έχουν και κέρδη, επειδή ακριβώς επιδιώκουν το κέρδος. Η ΟΜΑΕ, τα σωματεία δεν είναι εμπορικές εταιρείες. Κανένας δεν αντέδρασε. Αλλά όταν είπε ότι θα τηρήσει την αποχή, όλοι χειροκρότησαν.
  • Τελευταίο και μεγαλύτερο «Στη συνάντηση με την ΟΜΑΕ δε συμφωνήσαμε σε τίποτε». Προκύπτει από τα πρακτικά που τηρήθηκαν ότι οι εκπρόσωποι των αθλητών ήρθαν να συζητήσουν προσχηματικά και μόνο. Δεν ήθελαν να βρεθούν λύσεις.

Το τι μπορείτε να περιμένετε από αυτούς τους ανθρώπους που σας έχουν εγκλωβίσει το είπε μετά το τέλος της συνάντησης πρόεδρος σωματείου εκ των τριών που συγκάλεσαν τη συνάντηση. «Ίσως θα έπρεπε να μην υπάρχει Ομοσπονδία. Να πάμε σε ένα άλλο τύπο διοίκησης». Αυτή την άποψη την διατυπώνουν όσοι ορέγονται τις εποχές που οι περισσότεροι από εμάς, από εσάς δεν μπορούσαμε ούτε να δούμε από μακριά τον τότε πρόεδρο του σωματείου που διοικούσε το χώρο, πολύ δε περισσότερο να του απευθύνουμε το λόγο. Όσοι από εσάς θέλουν κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να ασχολείστε μαζί μας όπως και εμείς δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας.

Εμείς θα επικεντρωθούμε στο έργο μας που είναι η ολοκλήρωση των προκηρυχθέντων θεσμών με πληρότητα και ασφάλεια, η επίλυση όλων των θεμάτων που αντιμετωπίζει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, οι αθλητές και τα σωματεία.

Το ΔΣ της ΟΜΑΕ