03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 18:31

Το πρώτο Σεμινάριο του FIA Grant Programme στην Ελλάδα έλαβε χώρα στην Αθήνα

Το πρώτο Σεμινάριο του προγράμματος FIA Grant στη χώρα μας, για την εκπαίδευση των στελεχών της ΟΜΑΕ στον τομέα της ασφάλειας των αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, διεξήχθη στις 7-8 Μαΐου στο ξενοδοχείο Civitel Olympic της Αθήνας.

Οι απεσταλμένοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας εισηγητές, η κα Sue Sanders και ο κ. Hani Shaban, προχώρησαν σε αναλυτική παρουσίαση των σύγχρονων προδιαγραφών ασφαλείας των αγώνων αυτοκινήτου προς τους Αλυτάρχες, υπεύθυνους ασφαλείας και κριτές του ακροατηρίου. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος έγινε τριήμερο διαδικτυακό σεμινάριο τεχνικών εφόρων.

Το Σεμινάριο της Αθήνας ήταν ένα πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η FIA στα μέλη της -όπως είναι η ΟΜΑΕ, ως ASN της Ελλάδας από το Δεκέμβριο του 2019- για την αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.

Η ΟΜΑΕ επέλεξε να ξεκινήσει τη συμμετοχή της στο FIA Grant Programme από τη σημαντικότερη από όλες τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει: την εκπαίδευση των στελεχών του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού για θέματα των σύγχρονων προδιαγραφών ασφαλείας. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά της προς αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιώντας κάθε εργαλείο αναβάθμισης που της προσφέρει η FIA.