06012023Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 16:05

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο Κριτών/Στελεχών της Θεσσαλονίκης

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Super Service της Express Service στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, το Σεμινάριο Κριτών/Στελεχών Αγώνων Αυτοκινήτου το οποίο διοργάνωσε η ΟΜΑΕ σε συνεργασία με τους αθλητικούς ομίλους και συλλόγους της Θεσσαλονίκης, ΑΟΘ, ΑΣΠΙΣ, ΛΕΚΑΜ, ΛΕΝΟΕ και ΣΤΕΒΕ.

Το σεμινάριο περιελάμβανε δύο φάσεις και οι συμμετοχές έφτασαν τις 59. Το Σάββατο αναπτύχθηκε το θεωρητικό μέρος διάρκειας άνω των 4 ωρών, με επί μέρους ενότητες για όλα τα ήδη των αγώνων (ράλλυ, αναβάσεις, ταχύτητα, drift, dragster, δεξιοτεχνίες και καρτ), ενώ αναλύθηκαν σε κάθε περίπτωση τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των κριτών/στελεχών. Στη συνέχεια οι νέοι δόκιμοι κριτές υποβλήθηκαν σε γραπτές εξετάσεις.
Την επομένη, Κυριακή, ήταν η ημέρα της πρακτικής εξάσκησης με τη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε προσομοιώσεις αγώνων ράλλυ και αναβάσεων, ενώ πραγματοποιήθηκε ειδική εκπαίδευση, για τη χρήση των συστημάτων επικοινωνίας, τις δράσεις σε περίπτωση ατυχήματος, την παροχή πρώτων βοηθειών και την χρήση πυροσβεστικών μέσων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σεμινάριο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε τη 12η στη σειρά εκπαιδευτική διημερίδα της ΟΜΑΕ, από τον περασμένο Σεπτέμβριο (2014). Στα σεμινάρια αυτά (Κριτών, Αγωνοδικών, Αλυταρχών, Τεχνικών Εφόρων, Βαθμολογητών Drift, κ.λπ.) που έχουν καλύψει όλη σχεδόν την επικράτεια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Σέρρες, Ρόδο, Κοζάνη) έχουν ήδη εκπαιδευτεί πάνω από 500 άτομα και έχουν πιστοποιηθεί πάνω από 300 στελέχη αγώνων, σε μια προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την σωστή εκπαίδευση και ανάπτυξη του δυναμικού της, το οποίο, σε συνδυασμό με την κατάρτιση των νέων κανονισμών αλλά και τη σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για οδηγούς και συνοδηγούς, θέτει σε νέες βάσεις την οργάνωση και την εξέλιξη του σπορ στη χώρα μας, στο εγγύς μέλλον. 
Πρόκειται μάλιστα για μια διεργασία υπό συνεχή εξέλιξη, αφού ακολουθούν αντίστοιχες δράσεις στην Πτολεμαΐδα και τον Πύργο, ενώ προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές.

Last modified on Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 17:08