09272020Κυρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 13:08

Κυπελλο «ΟΜΑΕ Saxo-106 Cup» 2015


 Η ΟΜΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την Προκήρυξη του Κυπέλλου Αγώνων Ταχύτητας Ενιαίου με αυτοκίνητα τύπου Citroen Saxo και Peugeot 106 για το 2015, με τον διακριτικό τίτλο «ΟΜΑΕ Saxo-106 Cup».
Πρόκειται για μια σειρά αγώνων με αυτοκίνητα ίδιων προδιαγραφών που θα περιλαμβάνει 4 διπλές συναντήσεις σε ξεχωριστή κατηγορία και θα ακολουθήσει το ημερολόγιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.
Στόχος της προσπάθειας είναι η προσέλκυση νέων οδηγών στο θεσμό με εξοπλισμό χαμηλού κόστους και έμφαση στον συναγωνισμό και την άμιλλα, την αθλητική παιδεία και το θέαμα.
Τα αυτοκίνητα που έχουν επιλεγεί, Citroen Saxo VTS MK1 και MK2 (1997-2003) και Peugeot 106 Rallye 16V, GTi/S16 (1998-2003) έχουν χαμηλό κόστος κτήσης, ενώ και η μετατροπή τους σε αγωνιστικά είναι αρκετά οικονομική. Παράλληλα, εφόσον πρόκειται για τα μοντέλα με τον κινητήρα  TU5 16-valve (ΤU5J4), των 118 ίππων, οι επιδόσεις τους είναι πολύ ικανοποιητικές ήδη ως αυτοκίνητα παραγωγής, πράγμα που εξασφαλίζει, οδηγική ευχαρίστηση, έντονο ανταγωνισμό και εξαιρετικό θέαμα και στις εκδόσεις προδιαγραφών Cup. 
Για το «ΟΜΑΕ Saxo-106 Cup», η Ομοσπονδία έχει θεσπίσει τεχνικούς κανονισμούς που βασίζονται στα Δελτία Αναγνώρισης Ομάδας Ν των παραπάνω αυτοκινήτων, όμως με πιο αυστηρούς περιορισμούς και υποχρεωτική χρήση πολλών κοινών εξαρτημάτων (αναρτήσεις, λάστιχα, εγκέφαλο, φρένα, μετάδοση, κ.ά.).
Παράλληλα με την ανακοίνωση του Cup, έχουν γίνει επαφές, ενώ αναμένονται και επιπλέον προτάσεις, για τη χρήση μιας σειράς κοινών ή ελεύθερων εξαρτημάτων, σε πολύ προνομιακές τιμές. 
Υπενθυμίζουμε πως το Πρόγραμμα των αγώνων του «ΟΜΑΕ Saxo-106 Cup» θα περιλαμβάνει 4 αγώνες (x2) στις εξής ημερομηνίες:
18 – 19 Απριλίου (ΑΣΣΟΑΑ)
30 – 31 Μαΐου (START LINE)
12 – 13 Σεπτεμβρίου (START LINE)
14 – 15 Νοεμβρίου (ΑΣΣΟΑΑ)

Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος, που σίγουρα θα αποτελέσει την «ατραξιόν» του Πρωταθλήματος Ταχύτητας και θα δώσει νέα πνοή στο θεσμό, εξαρτάται όχι μόνο από το ενδιαφέρον των προμηθευτών εξαρτημάτων, αλλά κυρίως από τη θέληση των οδηγών για συμμετοχή.

Έτσι λοιπόν, με την επίσημη ανακοίνωση του νέου θεσμού της ΟΜΑΕ, «τρέχουν» και δύο άτυποι διαγωνισμοί:


1)    Εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των συμμετεχόντων 
(Παρακαλούμε στείλτε γραπτώς με ηλεκτρονικό ή συμβατικό ταχυδρομείο την σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος, έως 28/2/2015 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)  

2)    Αποστολή προσφορών που αφορούν στα παρακάτω εξαρτήματα:
•    Σετ αναρτήσεων (αμορτισέρ Ε-Π, ελατήρια Ε, ράβδοι στρέψης Π)
•    Σετ ελαστικών (semi-slick)
•    Ζάντες 7¨x15¨
•    Κλωβός Ασφαλείας
•    Κάθισμα μπάκετ
•    Ζώνες 5 σημείων
•    Γενικός διακόπτης ρεύματος
•    Πυροσβεστήρας
•    Υλικά τριβής φρένων
•    Εισαγωγή αέρα (σκούπα)
•    Σωλήνας εξάτμισης και τελικό καζανάκι
•    Πρόγραμμα εγκεφάλου (τσιπ)
•    Είδη ένδυσης οδηγού (κράνος, φόρμα, γάντια, παπούτσια, κ.λπ.)
•    Λοιπά αγωνιστικά αξεσουάρ (τιμόνι, επενδύσεις, επιλογέας, πεντάλ, όργανα, σωληνάκια φρένων, κ.λπ.)
(Παρακαλούμε στείλτε γραπτώς με ηλεκτρονικό ή συμβατικό ταχυδρομείο τις σχετικές προσφορές σας, έως 20/2/2015 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στόχος μας είναι να υλοποιηθεί η Προκήρυξη του Κυπέλλου «ΟΜΑΕ Saxo-106 Cup» με τουλάχιστον 10 συμμετέχοντες. Σημειώστε πως στην περίπτωση που οι αποδεδειγμένες συμμετοχές είναι 10 και άνω, η ΟΜΑΕ εγγυάται την τέλεση και των τεσσάρων διπλών αγώνων του Προγράμματος, ανεξαρτήτως της συμπλήρωσης ή όχι των άλλων κατηγοριών του Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Σημειώστε, τέλος, πως για τη συμμετοχή στον θεσμό δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας οδηγών.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας δείτε τον Τεχνικό Κανονισμό του ΟΜΑΕ Saxo-106 Cup στον παρακάτω σύνδεσμο:
Τεχνικός Κανονισμός OMAE Saxo-106 Cup

 

 
Last modified on Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 18:21