03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 14:17

Πέντε Έλληνες στο Rotax MAX Challenge Grand Finals 2017

To Rotax MAX Challenge Grand Finals 2017 έλαβε χώρα στην πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία, και την ελληνική αποστολή συνέθεταν πέντε οδηγοί: στην κατηγορία micro ο μόλις εννιά χρονών Νικόλας Λύκος, ο Κωνσταντίνος Κομνηνός στη Junior, ο Νίκος Ιωάννου στη Senior και οι Φίλιππος Καλέσης και Δημήτρης Ζερβός στην DD2.

Οι νεαροί Λύκος και Κομνηνός αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες και παρουσίασαν σημαντική εξέλιξη. Οι μεγαλυτερης ηλικίας οδηγοί, έχοντας ήδη αρκετά διεθνή αγωνιστικά χιλιόμετρα, εντυπωσίασαν: Οι Καλέσης και Ζερβός ήταν ταχύτατοι και ανταγωνιστικοί με την πρώτη δεκάδα της κατηγορίας τους, ατυχίες όμως τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν στην 33η και 32η θέση του τελικού. Ο Ιωάννου στην απαιτητικότατη κατηγορία του Rotax MAX Challenge, Senior, έκλεψε την παράσταση τερματίζοντας 13oς μεταξύ 72 κορυφαίων οδηγών karting!

Aν και δεν έχει ανακοινωθεί η χώρα που θα φιλοξενήσει το Rotax MAX Challenge Grand Finals 2018, ο αντιπρόσωπος του εργοστασίου στην Ελλάδα, Δημήτρης Γαλάτσης, βάζει στόχο για την νέα χρονιά πολύ ψηλότερα, λέγοντας: «Με οκτώ οδηγούς πλέον έναντι πέντε, η ελληνική ομάδα της Rotax θα είναι ακόμα πιο ισχυρή. Θέλω να συγχαρώ την ελληνική ομάδα της Rotax για την πραγματικά συγκινητική εμφάνιση όλων των οδηγών, την εξαιρετική προσπάθεια των μηχανικών και την συμπαράσταση των συνοδών. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε και το 2018, το Rotax Ηellas MAX Challenge, να είναι καλύτερο από κάθε προηγούμενο.»