04242024Τετ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 15:02

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης με Ford Fiesta WRC το 2018


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Trophy του 2017, Ιορδάνης Σερδερίδης, θα κάνει το 2018 το μεγάλο βήμα προς την κορυφαία κατηγορία των Ράλλυ, καθώς -σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της M-Sport- θα συμμετάσχει σε δύο αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με Ford Fiesta WRC.

Ο οδηγός από την Καβάλα, μόνιμος κάτοικος Βελγίου, έχει ήδη κάνει δοκιμές με το Fiesta WRC σε ασφάλτινη και χωμάτινη επιφάνεια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα Ράλλυ Γερμανίας τον Αύγουστο και Αυστραλίας το Νοέμβριο, αντίστοιχα.

Ο Σερδερίδης, που αγωνίζεται με συνοδηγό τον Φρεντερίκ Μικλό, συνεργαζόταν επί τριετία με την M-Sport στο παρελθόν - την περίοδο 2014-'16, που αγωνιζόταν με Ford Fiesta R5.

«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που συνεργάζομαι ξανά με την M-Sport, την παγκόσμια πρωταθλήτρια, και ειδικά για το ότι θα οδηγώ το τελευταίας γενιάς Ford Fiesta WRC, που είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορείς να οδηγείς στα Ράλλυ σήμερα», δήλωσε ο Σερδερίδης.

«Καταλαβαίνω απόλυτα την ευκαιρία που μου δίνεται, και θα κάνω όλες τις απαραίτητες προσπάθειες και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να αξιοποιήσω πλήρως αυτή την ευκαιρία.

»Ο στόχος μου σ' αυτούς τους δύο αγώνες είναι μια θέση στην πρώτη 15άδα στη Γερμανία και μια θέση στην πρώτη 10άδα στην Αυστραλία. Αυτός είναι ένας ρεαλιστικός στόχος για μένα.

»Ελπίζω να το διασκεδάσω πολύ στο τιμόνι αυτού του αυτοκινήτου, αλλά πάντοτε με σεβασμό στις συμβουλές της ομάδας. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Malcolm Wilson που μου εξασφάλισε αυτή τη μοναδική ευκαιρία και βέβαια τους συνεργάτες μου -ALD Automotive, Fleetback και Kroon Oil- που θα με υποστηρίζουν το 2018».

Ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της M-Sport, Malcolm Wilson, είπε: «Θα είναι σπουδαίο να υποδεχθούμε τον Ιορδάνη ξανά στο Σέρβις της M-Sport φέτος και είμαι βέβαιος ότι ανυπομονεί να βρεθεί στο τιμόνι του Fiesta WRC.

»Οι πελάτες μας ήταν πάντοτε η καρδιά των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων, και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε αυτές τις μοναδικές εμπειρίες. Ο Ιορδάνης θα οδηγεί ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με τον πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ και θα έχει στη διαθέσή του τα ίδια εργαλεία και τις ίδιες πληροφορίες.

»Ξέροντας πόσο σκληρά δουλεύει ο Ιορδάνης, και πόση εμπειρία έχει αποκτήσει σ' αυτό το επίπεδο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δώσει τα πάντα σε αυτά τα Ράλλυ. Στόχος μας είναι να τον βοηθήσουμε να εξασφαλίσει τους πρώτους του βαθμούς στην κορυφαία κατηγορία του WRC με ένα νέας γενιάς World Rally Car».

Last modified on Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 15:51