01232020Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 13:54

Λιβέρης: Άτυχος στον αγώνα του Γερμανικού Πρωταθλήματος στο Genk

Ένα ατύχημα στο δεύτερο γύρο του πρώτου ημιτελικού που τον έβγαλε εκτός αγώνος και μια ποινή 5 δευτερολέπτων στον δεύτερο ημιτελικό για επαφή με αντίπαλο την ώρα που ξεκινώντας από πίσω προσπερνούσε αντιπάλους σταθερά, ήταν πάνω από αρκετά για να αποκλείσουν το νεαρό Ελληνα οδηγό καρτ Διονύση Λιβέρη από τον τελικό της κορυφαίας κατηγορίας DSKM του αγώνα του εξαιρετικά απαιτητικού Γερμανικού πρωταθλήματος καρτ, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Genk του Βελγίου.

Η κατηγορία αυτή είναι αντίστοιχη με την παγκοσμίως γνωστή ΚΖ1 όπου οι πολύ-πρωταθλητές και δευτεραθλητές κυρίως εργοστασιακοί οδηγοί αγωνίζονται με καρτ των 50 ίππων που φτάνουν τα 150 χλμ την ώρα και επιταχύνουν από 0-60 χλμ την ώρα σε κάτω από τρία δευτερόλεπτα.

Ηταν η πρώτη επαφή του 16χρονου Διονύση με τα παγκοσμίως «ιερά τέρατα» του διεθνούς κάρτινγκ που έφερε την αντίστοιχη φόρτιση καθώς ακολουθούσε τους Ολλανδούς αδελφούς Pex, τους Ιταλούς Federer και Delonghi, τους Γάλλους Iglessias και Denner, τους Γερμανούς Paul και Schmitz και τόσους άλλους.

Ο Διονύσης ήταν μέσα στο παιγνίδι τόσο στη βροχή όσο και στο στεγνό, ιδιαίτερα την Παρασκευή.  Ωστόσο όπως λέει λιγότερα ευγενικά το αμερικάνικο ρητό, «Συμβαίνουν και αυτά» και του Διονύση η απογοήτευση ήταν πολλαπλάσια από εκείνη του Federer και του Iglessias που δεν κατόρθωσαν να κάνουν ούτε ένα γύρο και αυτοί.  To ίδιο πολλαπλάσια ήταν φυσικά και η χαρά του για την μοναδική εμπειρία που έζησε. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ο πρώτος του αγωνας συν κατηγορία ΚΖ!

Ο επόμενος αγώνας του Λιβέρη στο ανώτατο επίπεδο θα είναι τον Οκτώβριο στο Lonato της Ιταλίας.

O νεαρός Ελληνας αγωνίζεται με την ομάδα DAEMS από το Βέλγιο που έχει κατακτήσει παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.  Ειδικά για το DKM μάνατζερ είχε τον παγκόσμιο πρωταθλητή καρτ 2018 από την Τσεχία Patrik Hajek.  Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και τον στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα άφλεκτα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φουτμπολ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.