03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 18:07

Ισπανικό Πρωτάθλημα GT: Τρίτος ο Κανάρογλου στο φινάλε της Βαρκελώνης

Ο Πρωταθλητής του Ισπανικού Πρωταθλήματος GT 2019 Κώστας Κανάρογλου τελείωσε τη φετινή θριαμβευτική του χρονιά με μια θέση στο βάθρο του τελευταίου, δίωρου αγώνα αντοχής, στην πίστα της Βαρκελώνης στην Καταλονία.

Έχοντας εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο στον προηγούμενο αγώνα, προτελευταίο της σεζόν στη Χαράμα της Μαδρίτης, ο Έλληνας οδηγός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη χωρίς άγχος, και με μοναδικό στόχο να διασκεδάσει το τελευταίο φετινό αγωνιστικό διήμερο του θεσμού.

Παρότι ήθελε να σφραγίσει τη χρονιά με μια νίκη ακόμα, ο Κανάρογλου αντιμετώπισε με το Mosler MT900 αρκετά ταχύτερα αυτοκίνητα σε μια πίστα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανώτατη ταχύτητα. Ωστόσο, ένα αγωνιστικό συμβάν, σε συνδυασμό με το handicap βάρους που δέχεται το αυτοκίνητο του πρωτοπόρου, τον καθυστέρησαν και εντέλει τον περιόρισαν στην τρίτη θέση του βάθρου.

«Η πίστα του Μοντμελό είναι πολύ γρήγορη και οι αντίπαλοί μας έχουν λίγο ταχύτερα αυτοκίνητα! Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε, αλλά προσπαθήσαμε», είπε ο Κανάρογλου.

«Σε έναν δίωρο αγώνα πολλά μπορούν να πάνε στραβά, οπότε πιέσαμε μέχρι τέλους. Με περισσότερα από 60 αυτοκίνητα από διαφορετικές κατηγορίες, το κυκλοφοριακό ήταν ένα από τα βασικά εμπόδια και μια λάθος ‘συνεννόηση’ με τον οδηγό αυτοκινήτου μικρότερης κατηγορίας είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουμε τετ-α-κε και να καθυστερήσουμε για σχεδόν 30 δευτερόλεπτα.

»Τερματίσαμε στην τρίτη θέση και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην E2P, Escuela Española de Pilotos, για ένα καλοστημένο αυτοκίνητο και για της αλάνθαστη διαχείριση του αγώνα», κατέληξε ο Έλληνας πρωταθλητής.

 

Last modified on Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 14:06