03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 13:48

H πρώτη συμμετοχή του ΑΟΘ στην 4η Διεθνή Έκθεση Αθλητισμού Sportexpo

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου η πρώτη συμμετοχή του ΑΟΘ στην 4η Διεθνή Έκθεση Αθλητισμού SPORTEXPO. Επί 4 συνεχόμενες ημέρες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, αθλητές, παράγοντες του πολιτικού και αθλητικού χώρου καθώς και λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού επισκέφτηκαν το περίπτερο του ομίλου αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις με τα στελέχη του, ενημερώθηκαν για θέματα οδικής ασφάλειας και οδήγησαν μέσα και πάνω από τα όρια στο απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον ενός προσομοιωτή οδήγησης.

Ο προσομοιωτής τράβηξε μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος των επισκεπτών και παράλληλα βοήθησε όσους τον δοκίμασαν να κατανοήσουν τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν παράγοντες όπως η υπερβολική ταχύτητα, το οδόστρωμα, η πνευματική και σωματική κατάσταση του οδηγού και οι καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια και τη συμπεριφορά ενός οχήματος. Η ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα οδικής ασφάλειας αποτελεί μία πολύ σημαντική υποχρέωση του ομίλου απέναντι στην κοινωνία και στους νέους ειδικότερα και η παρουσία μας στην 4η SPORTEXPO θεωρούμε ότι συνέβαλε ουσιαστικά σε αυτό το σκοπό.

Παράλληλα με την ευκαιρία της συμμετοχής του ομίλου στην έκθεση πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με δημοσιογράφους, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και τη διοίκηση της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού με σκοπό την ενημέρωση τους για τον σχεδιασμό των μελλοντικών αγωνιστικών και κοινωνικών του δράσεων.

Ο όμιλος θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Helexpo ΔΕΘ για τη φιλοξενία, τους χορηγούς του για την έμπρακτη στήριξη των δράσεων του καθώς και τα ιδρύματα ΙΜΕΤ και "Ζήτημα Ζωής" για την πολύτιμη βοήθεια τους με την παραχώρηση του προσομοιωτή οδήγησης, των γυαλιών προσομοίωσης αλλά κυρίως με το εξειδικευμένο έμψυχο δυναμικό τους στην έκθεση. Θεωρούμε ότι συνέργειες σαν και αυτή μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση όλων στα θέματα οδικής ασφάλειας και ελπίζουμε στη συνέχιση της στο μέλλον.

Η επόμενη δράση του ομίλου είναι μόνο λίγες μέρες μακριά.
Μείνετε συντονισμένοι!